امکان استراق سمع و جاسوسی در عروسکهای متصل به اینترنت
ایتنا - عروسکهای Cayla اسباببازیهایی هستند که به یک میکروفون، بلندگو و یک بلوتوث مجهز هستند.
هفته گذشته، یکی از همکاران مقالهای جالب را از بیبیسی با ما به اشتراک گذاشت. در این گزارش آلمانی موضوع از بین بردن اسباببازی متصل کودکی به علت هک مطرح شده بود.
عروسکهای Cayla (خائنان این داستان) اسباببازیهایی هستند که به یک میکروفون، بلندگو و یک بلوتوث مجهز هستند. اگر کودک از Cayla سوالی در هر رابطه میپرسید، این عروسک هوشمند به اینترنت متصل میشد و پاسخ آن را پیدا میکرد.
اما در سال ۲۰۱۵ محققان دریافتند که ماژول بلوتوث این عروسکها میتواند ناامن باشد و امکان استراق سمع و جاسوسی از کودکان و والدین توسط هکرها وجود دارد. به همین دلیل سازمان شبکه آلمان پیشنهاد کرد که والدین این اسباببازی را از بین ببرند. از بین بردن عروسکها رسانهای شد و طبق گزارش بیبیسی ، مقامات انگلیسی دیدگاهی متفاوت از این تهدید را بدست آوردند.
در این بحث، Jochen Homann از سازمان فدرال آلمان اشاره کرد: "آیتمهای نگرانکنندهای مثل دوربین یا میکروفون پنهان در این عروسکها وجود دارند که قادر هستند سیگنالها را انتقال دهند و همین انتقال دادهها میتوان حریم خصوصی افراد را به خطر بیندازد. این ویژگی در این عروسک وجود دارد و Cayla در کشور آلمان ممنوع شده است. ما این عمل را به منظور امنیت بیشتر و محافظت از حریم شخصی اقشار جامعه انجام دادیم". متاسفانه این اولین باری است که ما در مورد یک اسباببازی تا این حد نگران شدیم واعتراضات بسیار در مورد این موضوع در ایالات آمریکا برپا شد. ما صحبتهای بسیاری در مورد اینترنت اشیاء تا به حال داشتهایم و مشابه این اتفاق بارها رخ داده است و موضوع هلو کیتی که سر و صدای بسیای را به راه انداخت، یکی از مواردی بود که قبلا هم به آن اشاره کردیم.
آسیب پذیر بودن بلوتوث این اسباببازی میتواند به بدنام شدن شرکت تولید کننده عروسکهای Cayla ختم شود. اما در حال حاضر این موضوع اهمیتی ندارد و به ما کمکی نمیکند. به جای این موضوع کافی است والدین دقت بیشتری در زمینه خرید اسباببازیهای کودکان خود داشته باشند.
در حال حاضر ما در عصر آنلاین زندگی میکنیم، همه چیز آنلاین است و به خوب میدانیم همه چیز در وب امکان پذیر است، از مودم وای فای که در منزل داریم گرفته تا سیستم چراغهای ترافیکی و دوربینهای امنیتی خیابانها، همه چیز در اتصال با اینترنت قرار دارد.
مسئولیت اصلی پدر و مادر حفظ امنیت فرزندان است. مطمئنا یک عروسک همانند Cayla خطرات جانی را برای فرزندان شما به همراه نخواهد داشت، اما آیا جاسوسی از حریم شخصی کافی نیست؟ علاوه بر پرداخت ۵۰ یا ۶۰$ به منظور هزینه اسباببازی، زحمت خرید و حمل آن شما به از دست دادن حریم شخصی خود نیز محکوم میشوید.
خرید و استفاده ناآگاهانه از چنین اسباببازیهایی تا چه اندازه میتواند زندگی ما را تحت تاثیر خود قرار دهد؟ چه راهکارهایی برای محافظت در برابر آنها وجود دارد؟
شاید مخاطبان این مقاله تنها والدین باشند اما بهتر است بدانید که آسیب چنین خطراتی کل اعضای خانواده را درگیر خواهد کرد. بهتر است برای خرید اسباببازی در جشنهای کریسمس و سال نو و غیره دقت بیشتری را به خرج دهید: ۱. اگر قصد خرید اسباببازیهای متصل به اینترنت را دارید، مسائل امنیتی را کامل در نظر بگیرید.
۲. اسباببازی و اپلیکیشنهایی که کودکان از آنها استفاده کنند را مشخص و محدود کنید. برخی از سایتها هستند که اطلاعات زیادی را مثل روز تولد، آدرس، نام و نام خواهر و برادر و منطقه جغرافیایی و غیره را از کودکان درخواست میکنند. هیچ گاه اجازه ندهید فرزندان این اطلاعات را در اختیار سایتها قرار دهند، چون هیچ تضمینی برای فاش شدن اطلاعات شخصی شما وجود نخواهد داشت.
۳. در صورتی که امکان دارد رمز عبور را از حالت پیش فرض تغییر دهید. همه ما به خوبی میدانیم که کودکان حداقل یک اسباببازی دارند که وابستگی عجیبی به آن درند و هرگز آن را از خود دور نمیکنند. در صورتی که این اسباببازی متصل به اینترنت است، موارد امنیتی را رعایت کنید.
۴. این شما هستید که تصمیم میگیرید فرزندتان اسباببازی متصل به اینترنت داشته باشد یا خیر. پس تصمیم با شما است!
۵. به خاطر داشته باشید که ما در دنیای آنلاین زندگی میکنیم و تمام دستگاهها و سایتها به دنبال اطلاعات با ارزش ما برای منافع خود هستند. همانطور که والدین برای دادههای خود امنیت فراهم میکنند باید همین خدمات را برای کودکان خود نیز در نظر داشته باشند.
۶. پس از خرید اسباببازی تمام مواردی که از لحاظ امنیتی وجود دارد را چک کنید.
اگر اخبار امنیتی ما را دنبال کنید متوجه میشوید که با کوچکترین بیاحتیاطی در این فضا میتوان حریم شخصی خود را به خطر انداخت، حالا هم که این خطر در جعبه اسباببازی کودکانی جاگیر شده است که والدین از نا امنی آنها بیخبر بودهاند. منبع: کسپرسکیآنلاین