کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

فناوری جدید:

طراحی جایگزین واقعی باتری‌های لیتیوم یونی

18 اسفند 1395 ساعت 16:42

ایتنا- سرانجام پس از سال‌ها یک نسخه جدید از باتری‌های خشک طراحی‌شده است که می‌توانند بدون مشکلات باتری‌های فعلی به تامین توان دستگاه‌های همراه بپردازد و ازنظر زیست‌محیطی نیز به‌مراتب عملکرد بهتری را از خود برجای می‌گذارد.




سرانجام پس از سال‌ها یک نسخه جدید از باتری‌های خشک طراحی‌ شده است که می‌توانند بدون مشکلات باتری‌های فعلی به تأمین توان دستگاه‌های همراه بپردازد و از نظر زیست‌محیطی نیز به‌مراتب عملکرد بهتری را از خود برجای می‌گذارد.


به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از وب‌سایت خبری تحلیلی Engadget، مطابق یک ضرب‌المثل قدیمی ایرانی که می‌گوید "دود از کنده بلند می‌شود"، به نظر می‌رسد که این واقعیت کاملاً درباره مخترعین فعال در زمینه ساخت باتری برای دستگاه‌های همراه صادق است.

در طول سال‌های گذشته افراد متعددی سعی کردند تا جایگزین مناسبی برای باتری‌های لیتیوم یونی موجود در بازار مصرف دستگاه‌های همراه طراحی کنند ولی ناموفق بودند و یا این‌که محصول ساخته‌شده توسط آن‌ها ازنظر زیست‌محیطی یا هزینه‌ای فاقد استاندارد تولید عمومی بود.

 

حال به نظر می‌رسد که این مشکل سرانجام توسط یک دانشمند ۹۴ ساله حل‌شده است.
این دانشمند بزرگ که جان بی گود ایناف (John B. Goodenough) نام دارد، در زمینه ساخت و طراحی باتری نامی شناخته شده به‌حساب می‌آید، زیرا فناوری محبوب امروزی یعنی باتری‌های لیتیوم یونی نیز توسط او طراحی‌ شده‌اند.

گود ایناف و تیم تحقیقاتی تحت نظارت او توانسته‌اند تا نوع جدیدی از باتری‌های خشک را طراحی کنند که نه‌تنها مشکلات و خطرهای مربوط به آتش گرفتن و تخلیه حرارتی باتری‌های نسل فعلی را ندارند، بلکه به‌خوبی انرژی را در خود نگاه داشته و برای محیط‌زیست نیز آلایندگی بسیار اندکی دارند.

البته هنوز برای نهایی شدن عرضه این پروژه زود است و به‌احتمال فراوان چند سال طول خواهد کشید تا این فناوری به سطح عرضه تجاری برسد ولی نتایج آزمایش‌ها و سابقه تیم سازنده نشان‌دهنده این هستند که این اختراع قرار است تا نسل بعدی باتری‌ها را رقم بزند.
 


کد مطلب: 48298

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/48298/طراحی-جایگزین-واقعی-باتری-های-لیتیوم-یونی

ايتنا
  https://www.itna.ir