ایتنا- به گفته مسئولان، ۵۱ درصد مردم در سالی که گذشت در سرشماری نفوس و مسکن با استفاده از اینترنت، اطلاعاتشان را ثبت کردند.
مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت میگویند با کاهش قیمت اینترنت از یک سوم درآمدمان که مبلغی حدود ۶۴۰ میلیارد تومان بود چشمپوشی کردیم اما از سوی دیگر ترانزیت ارتباطات از ۱۰۰ گیگابیت در ابتدای سال ۱۳۹۵ به ۵۶۰ گیگابیت در پایان آن سال رسید و این مسأله افزایش درآمد این بخش را به دنبال داشته است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، امروز همه ارکان زندگی ما با فناوریهای اطلاعات گره خورده است و بهبود زندگی مردم تحت تأثیر رشد فناوری در کشور نمایان است در این راستا شاهد استفاده مردم از خدمات مبتنی بر شبکه ملی اطلاعات هستیم به طوریکه میبینیم صفهای طولانی برای پرداخت قبوض، خرید دفترچه کنکور و انتخاب رشته به مدد دولت الکترونیک حذف شده و به گفته مسئولان، ۵۱ درصد مردم در سالی که گذشت در سرشماری نفوس و مسکن با استفاده از اینترنت، اطلاعاتشان را ثبت کردند.
در این راستا، به گفته مسئولان شرکت ارتباطات زیرساخت، طی سه سال اخیر برای ایجاد شبکه ارتباطی پایدار و با کیفیت در کشور تلاشهای زیادی انجام شده و کاربردهای فناوری اطلاعات در جامعه در حال شفاف شدن است. ظرفیتهای ایجاد شده با اجرای پروژه توسعه لایه انتقال (تلاش۳) از جمله اقداماتی است که در همین راستا انجام شده و مسوولان به آن اشاره و اظهار میکنند با اجرای این پروژه ظرفیت شبکه زیرساخت در لایه انتقال از ۴ ترابیت به ۱۰ ترابیت افزایش یافته و با ایجاد مراکز تبادل داده (NIX) در ۷ شهر شاهد افزایش دسترسی به شبکه ارتباطی امن، پایدار و با کیفیت به عنوان زیرساخت دولت الکترونیک هستیم.
همچنین معاون وزیر ارتباطات در این زمینه میگویند بهینه سازی ظرفیتهای موجود در شرکت ارتباطات زیرساخت، مدیریت منابع و هزینهها و توقف پروژههای غیرضروری از جمله اقدامات صورت گرفته در سال ۱۳۹۵ بوده و شبکه ملی اطلاعات یکی از تکالیف مهمی بود که به عنوان مدل توسعه این بخش مد نظر قرار گرفت زیرا با حرکت زندگی نوین بشر به سمت شبکههای مجازی، شبکه ملی اطلاعات، فرهنگ، اقتصاد، اشتغال و امنیت ما را تحت تأثیر قرار میدهد.
آذری جهرمی کاهش قیمت پهنای باند توسط شرکت ارتباطات زیرساخت را با هدف کاهش قیمت سرویسهای بومی مبتنی بر بستر شبکه ملی اطلاعات و ایجاد اشتغال برای جوانان عنوان کرده و گفته است: ما فقط نمیتوانستیم به فکر درآمدزایی باشیم و به همین دلیل با این کاهش قیمت از یک سوم درآمدمان که مبلغی حدود ۶۴۰ میلیارد تومان بود چشم پوشی کردیم.
اجرای قانون برنامه ششم توسعه در راستای افزایش ۶۰ برابری ظرفیت ترانزیت ارتباطات بینالملل و ایجاد شرکت جدید ترانزیت ارتباطات به عنوان برنامههای سال ۹۶ در دستور کار شرکت ارتباطات زیرساخت کشور قرار گرفته است.
در هر حال مطابق با قانون برنامه ششم توسعه باید ظرفیت ترانزیت ارتباطات بینالملل با افزایش ۶۰ برابری به ۳۰ ترابیت برسد و در این راستا، در سال جاری ایجاد شرکت جدید در زمینه سرمایه گذاری و فعالیت بخش خصوصی، جزو برنامههای شرکت ارتباطات زیرساخت قرار گرفته است.