ایتنا- الهام گرفتن از پروانهها به افراد امکان میدهد محتوای نمایشگرهای تلفن همراه را در زیر نور شدید آفتاب بدون مشکل مشاهده کنند.
یکی از مشکلات جدی در زمان استفاده از گوشی ها در زیر نور آفتاب، غیرقابل مشاهده بودن محتوای نمایشگر آنهاست. اما این مشکل با استفاده از یک پوشش خاص حل شده است.
به گزارش ایتنا از مهر به نقل از آسین ایج، دانشمندان با الهام گرفتن از ساختارهای نانوی موجود در چشمان پروانهها موفق به تولید یک روکش ضدانعکاس شده اند که به افراد امکان میدهد محتوای نمایشگرهای تلفن همراه را در زیر نور شدید آفتاب بدون مشکل مشاهده کنند.
انعکاس نور خورشید بر روی سطح نمایشگرهای تلفن همراه با استفاده از این روکش به تنها ۰.۲۳ درصد میرسد؛ حال آنکه این رقم در مورد گوشی آیفون ۴.۴ درصد است.
محققان دانشگاه فلوریدای مرکزی در آمریکا میگوید لایه ضدانعکاس یاد شده بسیار منعطف است و میتوان به راحتی از آن در گوشی ها و تبلت ها استفاده کرد. این لایه در برابر خش و آسیب هم بسیار مقاوم است و از قابلیت تمیزکاری خودکار نیز برخوردار است. لذا از گوشی در برابر گرد و خاک و جای اثرانگشت نیز حفاظت می کند.
این لایه ضدانعکاس گودیهای بسیار کوچک و یکپارچه ای است که هر یک تنها ۱۰۰ نانومتر ( به اندازه یک هزارم پهنای موی انسان) قطر دارند. از روکش یاد شده می توان برای حفاظت از سطوح دیگری نیز استفاده کرد. عرضه عمومی این محصول به بازار از سال آینده میلادی آغاز میشود.
در حال حاضر گوشیهای هوشمند از حسگرهای خود برای شناسایی وضعیت محیطی گوشی و افزایش نور استفاده میکنند تا مطالعه مطالب در زیر نور شدید آفتاب هم ممکن شود.