ایتنا - رئیس سازمان نصر: تشکیل انجمن کسب و کارهای اینترنتی اشتباه تاریخی و بازگشت به عقب است.
نظام صنفی: جلوی اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی را بگیرید
سايت خبری ايتنا , 31 مرداد 1396 ساعت 17:47
ایتنا - رئیس سازمان نصر: تشکیل انجمن کسب و کارهای اینترنتی اشتباه تاریخی و بازگشت به عقب است.
رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای تاکید کرد: عضویت فعالان تجارت الکترونیکی در سازمان نظام صنفی رایانهای کفایت میکند و نیازی به دریافت مجوز جدید از یک نهاد دولتی و تشکل دیگر وجود ندارد.
به گزارش ایتنا باقر بحری گفت: تشکیل اتحادیه کسب و کارهای مجازی همچون سایر تشکلهای موازی باعث میشود فعالان این حوزه با مشکلات بیشتری در حوزه قوانین و مقررات روبرو باشند.
وی با اشاره به تفسیر اشتباه و خودخوانده متولیان اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی از ماده ۸۷ قانون نظام صنفی کشور گفت: نتایج اولین دوره انتخابات این اتحادیه نشان داد که اعضای هیئت مدیره آن با کمتر از پنجاه رای انتخاب شدهاند و حتی با وجود مفهوم صنفی اتحادیه، به نظر میرسد دو نفر از منتخبان این هیات مدیره از وابستگان مرکز دولتی توسعه تجارت الکترونیکی هستند.
رئیس کمیسیون تجارت الکترونیکی سازمان نظام صنفی رایانهای تهران تاکید کرد: با توجه به اتفاقات رخ داده، ضروری است که مقامات مسئول در اسرع وقت به این موضوع ورود پیدا کرده و با تدبیر جلوی فعالیتهای غیرقانونی این افراد را بگیرند. در غیر این صورت، ورود مراجع ذیصلاح به موضوع اتحادیه کسب و کارهای مجازی اجتنابناپذیر است.
بحری با یادآوری اینکه ۱۳ سال پیش سازمان نظام صنفی رایانهای از بطن انجمن شرکتهای انفورماتیک به عنوان یک تشکل ۱۲ ساله متولد شد، ادامه داد: اگر انجمنها و یا اتحادیهها، ظرفیت کافی برای مطالبه خواستههای صنفی را داشتند، فعالان صنف برای تبدیل انجمن به سازمان نظام صنفی رایانهای با رای هیئت وزیران و پشتوانه قانون مجلس شورای اسلامی تلاش نمیکردند. کارایی و پتانسیل سازمان نظام صنفی رایانهای در مقابل یک انجمن یا اتحادیه قابل قیاس نیست.
به گفته بحری نیاز است کسب و کارهای اینترنتی در سازمان نظام صنفی رایانهای به عنوان یک پنجره واحد خود را ثبت کنند تا تنها از طریق این پنجره با متولیان و نهادهای نظارتی در ارتباط باشند. او در این رابطه تاکید کرد: این پنجره واحد قطعا نمیتواند یک نهاد دولتی مثل مرکز توسعه تجارت الکترونیکی یا یک اتحادیه زیر نظر وزارت صنعت، معدن و تجارت بوده و باید یک ساختار تشکلی غیردولتی و غیرانتفاعی داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: به نظر میرسد که برخی به دنبال ایجاد مجوزهای انحصاری در فضای کسب و کارهای مجازی هستند و چون در دو دوره قبلی، وزرای وقت صنعت، معدن و تجارت با این تفکر و شیوه عملکرد موافق نبوده و اجازه انجام این کار را ندادهاند، در فضا و بازه زمانی گذار وزارتخانه از دولت یازهم به دولت دوازدهم کمال استفاده را برده و مقدمات ایجاد اتحادیه را فراهم کردهاند.
تشکیل هر انجمن صنفی بازگشت به عقب است
همچنین ناصر سعادت رییس سازمان نصر اخیرا در خصوص راهاندازی انجمن کسب و کارهای اینترنتی به قانون مصوب مجلس شورای اسلامی اشاره کرد و افزود: طبق ماده ۱۲ قانون حمایت از پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای که سازمان پیرو آن تشکیل شده است، هر شرکتی که در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات فعالیت میکند باید از سازمان نظام صنفی رایانهای مجوز فعالیت دریافت کند. سازمان هم مسئول حمایت، ساماندهی و نظمبخشی آنهاست و اگر هر تشکل یا انجمنی برخلاف قانون عمل کند و وارد حوزه فعالیتهای قانونی سازمان نظام صنفی رایانهای شود بدون تردید سازمان به جهت جلوگیری از فعالیتهای موازی و هرنوع مجوز اضافی از مبادی قانونی موضوع را پیگیری خواهد کرد.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور تاکید کرد: هیچ مخالفتی با تشکیل انجمنهای تخصصی و کارشناسی نداریم اما تشکیل هر انجمن صنفی در حیطه فناوری اطلاعات و ارتباطات بازگشت به عقب است.
سعادت در ادامه به ذکر مثالی در این زمینه پرداخت و گفت: یک فرشفروش در کنار فعالیت سنتی خود، سایتی هم برای فروش آنلاین راهاندازی کند این کار کسب و کار اینترنتی نیست و باید از اتحادیه فرشفروشان مجوز فعالیت دریافت کند. حال اگر اتحادیه کسب و کارهای اینترنتی هم تشکیل شود و این فرد را مجبور به دریافت مجوز دیگری کند؛ برخلاف قانون تسهیل فضای کسب و کار است و بنابراین تشکیل انجمن کسب و کارهای اینترنتی اشتباه تاریخی و بازگشت به عقب است.
کد مطلب: 49848
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/49848/نظام-صنفی-جلوی-اتحادیه-کسب-کارهای-اینترنتی-بگیرید