در شرایطی که استفاده از جویشگر بومی مزایای متعددی دارد و ما نیز به دنبال افزایش استفاده از این جویشگرها هستیم، شاید بتوان برای کودکان نیز جویشگری ایمن اختصاص داد؛ همانطور که گوگل استفاده از یک موتور جستوجوی خاص را برای کودکان توصیه میکند.
به گزارش ایسنا، اگرچه جویشگرهای بومی ایرانی هنوز فاصله زیادی با جویشگرهای بینالمللی نظیر گوگل و سایر جویشگرهای بومی دارند، بر هیچکس پوشیده نیست که استفاده از جویشگر بومی در یک نگاه درازمدت، تأثیر زیادی در رونق فضای کسبوکار IT داشته و فرصتهای شغلی فراوانی ایجاد خواهد کرد.
گوگل برای جستوجویی که به کودکان اختصاص دارد، موتوی جستوجوی جداگانهای به نام کیدرکس را اختصاص داده است. وبسایت www.KidRex.org در واقع موتور جستوجوی سرگرمکننده و امن سفارشی توسط گوگل برای کودکان است. محیط صفحه اصلی درست مثل نقاشی مداد رنگی یا مداد شمعی کودکانه است.
این موتور جستوجو از شیوههای جستوجوی اخلاقی و امن استفاده میکند و سعی در نمایش حتیالمقدور تمام نتایج به شکلی فاقد مطالب نامناسب برای کودک میکند. کیدرکس همچنین دارای یک پایگاه داده ویژه حاوی وبسایتهای نامناسب و کلمات کلیدی هرزه است که به نمایش نتایج تمیز و عاری از آلودگی بیشتر کمک میکند. کیدرکس به پدر و مادرها توصیه میکند موتور جستوجوی پیشفرض را روی تبلتها و کامپیوترهای کودکان خود از گوگل به کیدرکس تغییر دهند.
در توضیحات این موتور جستوجو آمده است: «کیدرکس صفحات وب مرتبط با بچهها را از طریق کل وب جستوجو میکند و از تکنولوژی جستوجوی امن گوگل استفاده میکند. جستوجوی امن گوگل سایتهایی را که حاوی محتوای جنسی باشند پیدا کرده و آنها را از نتایج جستوجوی کودکان حذف میکند. فیلتر گوگل از فناوری پیشرفته برای بررسی کلمات کلیدی، عبارات وURL ها استفاده میکند. اگرچه هیچ فیلتری ۱۰۰ درصد دقیق نیست، اما این فناوری بیشتر مواد نامناسب را از بین میبرد.
علاوه بر تکنولوژی جستوجوی امن گوگل، کیدرکس پایگاه اطلاعاتی خود را از وبسایتهای نامناسب و کلمات کلیدی دارد و محققان این موتو جستوجو، به صورت روزانه کیدرکس را آزمایش میکنند تا اطمینان حاصل کنند که کاربران و فرزندانشان بهترین تجربه وب را خواند داشت. البته امکان دارد که سایتهای نامناسب گاهی وارد از طریق این موتور جستوجو یافت شوند، اما کیدرکس از کاربران خواسته تا موارد اینچنینی را گزارش کنند.»
در حالی که کیدرکس یک راه کاملا مطمئن برای جلوگیری کودکان از دسترسی به سایتهای بد و یا مخرب نیست، اما راهکار خوبی به نظر میرسد و یک شروع خوب است. در چنین شرایطی و در حالی که در ایران هم به دنبال استفاده از یک موتور جستوجوی بومی هستیم، شاید بتوان از ابتدا استفاده از یک موتوی جستوجوی امن را برای کودکان در کشور نیز جایگزین کرد.