داوود زارعیان با اشاره به اعتراض برخی از مشترکان مبنی بر مازاد هزینه صورتحساب تلفن ثابت نسبت به استفاده آنها اظهار کرد: ما دو گروه مشترک اینترنت داریم؛ یک گروه که پول ثابتی میپردازند و به صورت نامحدود هر میزان که بخواهند استفاده میکنند که در تهران حدود ۵۵۰ هزار مشترک از این دسته هستند. این گروه قاعدتا مشکلی ندارند. دسته دوم کسانی هستند که به صورت حجمی خریداری میکنند. حجم استفاده مشترکان روی سیستم CRM (مدیریت ارتباط با مشتری) با پسوردی که به آنها داده میشود، قابل دیدن است.
وی ادامه داد: مخابرات با این نوع شکایات برخورد کرده است. اما چند نکته وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد؛ نکته اول بحث نرمافزارهایی است که معمولا برروی گوشیهای تلفن همراه و کامپیوترها هست و بسیاری از افراد آگاه نیستند؛ این نرمافزارها دائما بهروز میشود و قطعا مشکلاتی را برای مشتریان ایجاد میکند. بخش دیگر کسانی هستند که از پسوردهای معمولی قابل حدس مثل ۱۲۳۴ استفاده میکنند. بنابراین توصیه میشود برای اینترنت خود پسوردهای قویتری را انتخاب کنند.
معاون شرکت مخابرات ایران همچنین درباره اعتراض کاربران در حوزه تلفن ثابت بیان کرد: شکایت در حوزه قبوض تلفن ثابت و مکالمه بسیار کم است، اما نکتهای که وجود دارد، استفاده برخی از مشترکان از سرویسهای هوشمند شامل مسابقات و نوارهای ضبطشده است. حتی در مواردی ممکن است خود خانواده نداند اما فرزندانشان از این سرویسها استفاده کنند. مشترکان میتوانند در تهران ۱۸۱۸ و در استانهای دیگر ۲۰۰۰ را شمارهگیری کنند و ریز مکالمات خود را به صورت آنلاین بشنوند. به این ترتیب مطلع میشوند که هزینههای آنها مربوط به چه بخشی بوده است.
زارعیان در ادامه با اشاره به راهکار مخابرات برای مشکل سرویسهای هوشمند اظهار کرد: مخابرات برای این موضوع هم فکری کرده است، بدین صورت که سیستم سرویس را آنلاین کرده تا از این پس شارژ آنلاین را روی شبکههای هوشمند داشته باشیم. هزینه سرویسهای هوشمند نیز از این پس به صورت آنلاین روی سیستم قرار میگیرد.
وی در پاسخ به اینکه اگر مشکل از ناحیه مخابرات باشد و مشترکان بخواهند طرح شکایت کنند، مراجعه به کدام بخش صورت میگیرد، گفت: مشترکان میتوانند با شماره ۲۰۲۰ تماس بگیرند، یا به بازرسیها مراجعه کرده و یا از طریق پرتال اعتراض کنند. البته در این شرایط مخابرات تقریبا اطمینان دارد که از این سرویسهای هوشمند استفاده شده است.