کارشناسان بر این باورند که ظرف یک دهه آینده شاهد فعالیت رباتها به عنوان مدیرعامل شرکتها و موسسات مختلف خواهیم بود و انسانها باید دستورات آنها را اجرا کنند.
به گزارش
ایتنا از مهر، به نقل از تک نیوز ورلد، تلاش برای تولید نمونههای اولیه رباتهای هوشمند که از قابلیت تجزیه و تحلیل و تصمیم گیری در سطوح عالی برخوردار باشند، مدتی است آغاز شده و موتور هوشمند واتسون شرکت آی بی ام برای طراحی رباتی موسوم به RoboCEO به کار گرفته شده است.
جک ما ، مدیرعامل شرکت تجارت الکترونیک علی بابا و الون ماسک مدیرعامل شرکت تسلا از جمله افرادی هستند که ایده یاد شده را کاملا جدی گرفته اند. البته کم نیستند افرادی که از تحقق چنین آیندهای بیمناک هستند و بیم دارند که تسلط رباتها بر انسانها، امنیت و حریم شخصیشان را به طور جدی به خطر بیندازد.
نحوه مدیریت رباتها، نحوه قضاوت آنها در مورد عملکرد کارکنان و واکنش آنها در صورت تخطی از دستوراتشان از جمله مسائلی است که از هم اکنون در موردشان بحث و تبادل نظر میشود.
بدون تردید طراحی نرمافزارهای مناسب برای این نوع رباتهای تصمیم گیر از جمله دشوارترین چالش هاست. زیرا فرض بر این است که این رباتها تصمیمات اشتباه نمی گیرند و میتوانند مجموعه تحت سرپرستی خود را به بهترین نحو هدایت کنند. رباتها نیاز به دریافت حقوق، تغذیه، تفریح، خواب و استراحت ندارند، بیمار نمی شوند و لذا منافع استفاده از آنها بسیار زیاد است؛ اما واکنش انسانها در برابر حاکمیت ربات ها از هم اکنون به درستی قابل پیش بینی نیست.