غلامرضا خاکسار در کارگاه آموزشی ایمنی تشعشع که در حاشیه نمایشگاه تلکام برگزار شد، آخرین وضعیت استانداردهای مبنی بر چگالی میزان تشعشعات وارده از امواج رادیویی و الکترومغناطیسی را تشریح کرد.
وی با تاکید بر اینکه
سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به دلیل رفع نگرانی ها از حفظ سلامت مردم در مواجهه با آنتن های تلفن همراه و سایر تجهیزات رادیویی تمامی تجهیزاتی را که به صورت قانونی وارد کشور میشود مورد ارزیابی و تست ایمنی تشعشعی قرار میدهد.
وی اضافه کرد: طبق بررسیهای صورت گرفته که به تایید سازمان انرژی اتمی به عنوان متولی ایمنی تشعشع میرسد، متوسط میزان چگالی توان این تشعشعات در بدبینانه ترین حالت ممکن در کشور ۵ ولت بر متر بوده است که این میزان مربوط به بررسی از شهریور ماه ۹۳ تا شهریور ماه ۹۵ است.
خاکسار تاکید کرد: این در حالی است که استانداردی که در دنیا برای این میزان تشعشع در نظر گرفته اند ۲۸ ولت بر متر است و از این جهت میزان تشعشعات تجهیزات رادیویی و الکترومغناطیسی بر بدن انسان در کشور ما بسیار کمتر از حد استاندارد است.
وی با تاکید بر این که نگرانی از این بابت وجود ندارد، گفت:نتایج بررسیها روی میزان چگالی ساطع شده از آنتنهای موبایل در ۷۰ درصد اندازه گیری ها زیر یک میکرووات بر ثانیه است. در مابقی اندازه گیری ها به ترتیب اهمیت نزدیکی آنتنها به برخی اماکن حساس و عمومی مانند مدارس و بیمارستان ها نسبت به بهینه سازی این آنتنها اقدام شده است.
مدیرکل دفتر نظارت بر سرویسهای رادیویی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گفت: با وجود اینکه هر چند سال یک بار استانداردهای جهانی در خصوص ایمنی تشعشعات تجهیزات رادیویی و الکترومغناطیسی در دنیا بازنگری می شود، امسال نیز تا پایان سال قرار است اتحادیه اروپا در کنفرانسی به بررسی این استانداردها پرداخته و آنها را بازنگری کند در این زمینه از اپراتورهای تلفن همراه نیز می خواهیم در این مجمع جهانی برای تدوین استانداردهای ایمنی تشعشع شرکت کنند.