تلگرام یک شبکه اجتماعی موبایلی است که کاربران فراوانی در سراسر جهان دارد.
مطابق آخرین برآورد، این شبکه نزدیک به دویست میلیون کاربر در تمامی نقاط دنیا دارد، و نکته جالب اینکه حدود چهل میلیون از این کاربران، یعنی حدود یک چهارم، ایرانی هستند.
اما نکته مهم اینست که تمامی خدمات این شبکه اجتماعی بصورت رایگان به کاربران عرضه میگردد.
با اینحال این سوال مطرح میگردد که
درآمد تلگرام از کجا تامین میگردد.
این سوال را احتمالا شما و خیلی از کاربران دیگر از خود پرسیدهاید و بدنبال جواب آن بودهاید.
به گزارش
ایتنا اخیرا دوروف در
گفتوگو با شبکه بلومبرگ اعلام کرده بود که به هیچ عنوان این شبکه واگذار نمیکند. وی در همین گفتوگو ارزش تلگرام را حدود پنج میلیارد دلار برآورد کرده بود.
وی همچنین اعلام کرده بود که حتی در قبال بیست میلیارد دلار نیز حاضر به فروش این سایت نیست.
تلگرام هزینهاش را از کجا تامین میکند؟
با توجه به اینکه در خصوص محل درآمد شبکه تلگرام، توضیحات دقیقی داده نشده، به همین دلیل در این زمینه سخنان مبهم و عجیب زیاد مطرح شده است.
برخی معتقدند که دولتهایی با حمایت از تلگرام، در واقع پشت آن قرار دارند و مخارجش را تامین میکنند.
البته مدیر عامل تلگرام همواره این موضوع را تکذیب کرده و مدعیست که به همین دلیل، خاک وطن خود یعنی روسیه را ترک کرده است.
بعضی نیز معتقدند که تبلیغات پنهان و پیدا و برخی سرویسهای پولی، در واقع منبع درآمد تلگرام است. اینهم در حالیست که در این سایت رسما اعلام شده که تبلیغاتی در کار نیست. به گفته مدیر عامل تلگرام، این شبکه هرگز تبلیغات نگرفته و نخواهد گرفت.
وی همچنین داشتن سرمایهگذار برای سایت را نیز صریحا رد کرده است. البته وی گفته که از برخی شرکتها از جمله از سیلیکون ولی، چند پیشنهاد در این خصوص داشته که البته همگی را(بدون ذکر نام) رد کرده است.
با همه این مسائل، همچنان سوال مزبور بقوت خود باقیست که علیرغم فعالیت شبکهای با این گستردگی و تعداد کاربران بالا، برخی همچنان توجیه نمیشوند و پرسش دارند که
درآمد تلگرام چقدر و از کجاست؟
با این وجود، زمانی که این مسئله به صورت صریح از پاول دورف پرسیده شده که مخارج تلگرام را چگونه تامین میکند، او در جواب ادعا تنها مدعی شده که تمامی این هزینهها با سخاوت مردم و از محل Donate (کمکهای بلاعوض عمومی) تامین میشود و از سوی دیگر تلگرام بقدر کافی پول دارد که نیازمند سرمایهگذار و تبلیغات نباشد، که البته در صورت نیاز، آن را اعلام خواهد نمود.
(منبع:
کاریار ارقام)
در این زمینه بیشتر بخوانید:
-
معرفی تلگرام ایکس و قابلیت های منحصر به فرد آن