معاون فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز با بیان اینکه همه موبایلها تا ۳۰ روز پس از روشن شدن از اپراتورها سرویس دریافت میکنند، گفت: چهار برند از جمله اپل، مشمول طرف رجیستری هستند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، حمیدرضا دهقانینیا اظهار کرد: برای گوشیهای دست دوم، خریدار باید فرآیند رجیستری را طی کند تا ببینند که آیا گوشی مورد نظر در سامانه ثبت شده است یا خیر؟
دهقانی نیا افزود: اولین گام این است که بازگشت به تنظیمات کارخانه باید اعمال شود، خریداران حتما توجه داشته باشند که کارت گارنتی را دریافت کنند، کد فعال سازی شش رقمی نیز باید دریافت و پس از احراز هویت گوشی مورد نظر رجیستر شود. این مراحل اگر انجام شود خریداران ارزش افزوده های بالایی دریافت میکنند.
دهقانی نیا ادامه داد: گوشی که توسط مسافر وارد کشور شده است باید در شبکه گمرک ثبت شود، مسافر باید با شماره پاسپورت وارد سامانه پنجره واحد گمرک شده و نسبت به رجیستر گوشی خود اقدام کند.
معاون فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز افزود: اگر فرد در شش ماه گذشته گوشی مورد نظر را خریداری کرده باشد قطعا از سرویسهای مخابراتی بهره مند میشود مگر آنکه در زمان آغاز طرح گوشی به هر علتی خاموش بوده باشد.
او گفت: گمرک برای ورود تک گوشیها تا ۸۰ درصد معافیت در گمرکی اعمال کرده است.
دهقانی نیا افزود: براساس قانون گوشیهای خریداری شده تا ۱۸ ماه مشمول خدمات پس از فروش می شود، مردم نباید برای اجرای
طرح رجیستری مبلغی بپردازند، فرآیند استعلام اصالت نیز مشمول پرداختی نمیشود.
وی گفت: مردم حتما فرآیند استعلام را خودشان انجام دهند، زیرا همه گوشیها بعد از روشن شدن تا ۳۰ روز از اپراتورها سرویس دریافت میکنند، کارت گارانتی باید در جعبه باشد، در فرآیند فعال سازی حتما باید شماره موبایلی وارد شود که قرار است روی دیوایس قرار گیرد.
او افزود: امکان انتقال مالکیت نیز به زودی فعال میشود. به این معنا که پیگیری گوشی سرقت شده و نیز غیرفعال کردن سیم کارت را خود فرد انجام میدهد.
معاون فناوری اطلاعات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: ۶۷ درصد از گوشیهای وارداتی در سامانه ثبت شدهاند.