دادستان نیویورک اعلام کرده که قصد دارد افرادی را که حسابهای کاربری جعلی ساخته و به منظور افزایش تعداد بازدیدکنندگان در شبکههای اجتماعی میفروشند، تحت تعقیب قضایی قرار دهد.
به گزارش ایتنا از ایسنا، از آنجا که شبکههای اجتماعی این روزها با مخاطبان بسیار بالا از تاثیرگذاری زیادی برخوردارند، بسیاری از افراد و شرکتها حسابهای کاربری جعلی و دروغین ساخته و به منظور افزایش تعداد دنبالکنندگان و بازدیدکنندگان به افراد مشهور یا شرکتهای تبلیغاتی میفروشند و از این طریق کسب و کار خوبی را به راه انداختهاند.
اریک شیندرمن - دادستان کل نیویورک در ایالات متحده آمریکا - به تازگی اعلام کرده است که میخواهد این افراد و شرکتها را تحت تعقیب قانونی و قضایی قرار دهد و در صورت لزوم با آنها برخورد کند.
این افراد با استفاده از رباتهایی که به طور خودکار حسابهای کاربری فیس بوک، توییتر و غیره میسازند، به ساخت و فروش حسابهای کاربری جعلی اقدام میکنند و بدین ترتیب افراد و شرکتهای خریدار، میتوانند از این طریق، تبلیغات و پستهای نامربوط و نادرست خود را منتشر کنند.
در ماههای گذشته، شبکههای اجتماعی نظیر فیس بوک، گوگل و توییتر بارها و بارها به دلیل انتشار تبلیغات نژادپرستانه و ضد یهود و همچنین ادعای اقدامات مداخلهجویانه روسیه در جریان انتخابات ریاست جمهوری آمریکا مورد بازخواست و انتقاد شدیدی قرار گرفته بودند و نمایندگان این غولهای تکنولوژی توسط نمایندگان کنگره ایالات متحده آمریکا استیضاح شده و موظف شده بودند که درباره مسائل مذکور، به آنها توضیح بدهند.
بنظر میرسد این روزها با توجه به نقش بسیار پررنگی که شبکههای اجتماعی، رسانهها و پیامرسانها در انتشار اخبار و همچنین شایعات ایفا میکنند، فشار مضاعفی از سوی جوامع بینالمللی برروی غولهای تکنولوژی و شبکههای اجتماعی وارد میشود و اینطور که پیش میرود این انتظار وجود دارد که قانونگذاران در کشورهای پیشرفته که میزبان این غولهای تکنولوژی و شبکههای اجتماعی هستند نیز قوانین و مقررات سختگیرانهتری را در قبال آنها وضع کنند.
در این چند ماه گذشته همچنین شبکههای اجتماعی گوگل و فیسبوک پس از شناسایی اخبار نادرست و کذب، به شدت مورد انتقاد واقع شدهاند البته در این حملات،
فیس بوک تنها نیست و شبکههای اجتماعی دیگری همچون اینستاگرام، توییتر،
اسنپ چت و یوتیوب نیز زیر تیغ و آماج حملات منتقدان قرار گرفتهاند.
در طول دو سال گذشته و در رویدادهایی همچون انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، این حسابهای کاربری دروغین و جعلی به اظهار نظر، فحاشی و اقدامات نادرست اقدام میکردهاند و تخلفات بسیاری نیز از سوی آنها در شبکههای اجتماعی نظیر توییتر، یوتیوب، ساند کلود، پینترست و لینکدین ثبت شده است.
مقامات و مسئولان قضایی در نیویورک وب سایتی تحت عنوان Devumi را کشف کردهاند که به ساخت و فروش میلیونها حساب کاربری با دنبالکنندگان جعلی در شبکههای اجتماعی اقدام کرده است.