به گزارش
ایتنا از مهر، وی افزود: پس از اعلام این برند و تصمیم گیری صورت گرفته، یک هفته زمان داده خواهد شد تا واردکنندگان برند مورد نظر نسبت به ثبت این گوشیهای وارداتی در شبکه گمرکی کشور اقدام کنند و پس از یک هفته گوشیهای برند مورد نظر در صورتی که کد شناسایی نداشته باشند، در شبکه مخابراتی کشور ثبت نخواهند شد.
وی همچنین از برطرف شدن برخی اشکالات اجرایی در عملیاتی شدن پروژه رجیستری موبایل خبر داد.
کدهای دستوری موبایل قطع نمیشود
وزیر ارتباطات همچنین در مورد اخبار ضد و نقیض در خصوص قطع سرویس کدهای دستوری تلفن همراه (USSD) در روز ۱۵ بهمن ماه توسط بانک مرکزی گفت: موضوع توسعه امنیت در نظام پرداخت که از سوی بانک مرکزی مطرح است و بر اساس آن قصد توقف سرویس USSD وجود دارد، مورد تائید ما نیز است و از آن حمایت می کنیم. اما درخواستمان این است که همه جوانب قطع این سرویس دیده شود و قطع کردن یکباره این سرویس باعث ایجاد اختلال در نظام اقتصادی اپراتورها و نیز خدمت رسانی به مردم میشود.
وی گفت: کلاهبرداری هایی که در حوزه نظام پرداخت صورت گرفته است مربوط به خودپردازهای بانکی بوده و نه USSD. بر این اساس باید موضوع توسعه امنیت در نظام پرداخت شامل تمامی جوانب شود. بر این اساس ما در مذاکرات شفاهی که با بانک مرکزی داشتیم درخواست تعویق اجرای ۴ ماهه این طرح را دادیم و در نامه ای نیز از سوی دگولاتوری به معاونت فناوری بانک مرکزی این درخواست کتباً صورت گرفت.
وی افزود: اما به نظر میرسد برخی نارضایتیها از رسانهای شدن این موضوع از سوی وزارت ارتباطات مطرح شده است که با این وجود امروز جلسهای میان مسئولان
رگولاتوری، اپراتورها و نیز مسئولان بانک مرکزی برگزار شد تا تصمیم گیری نهایی برای اجرای این طرح صورت گیرد.
جهرمی گفت: بر اساس توافق صورت گرفته مقرر شد فعلاً قطع کدهای دستوری اجرایی نشود و تا زمانی که دغدغههای مربوط به عملیاتی شدن این تصمیم برطرف شود، این طرح به تعویق بیفتد.
وی گفت: اگرچه مدت زمان تعویق ۴ ماهه منتفی است اما در راستای افزایش امنیت پرداختهای الکترونیکی و نیز جلوگیری از ایجاد اختلال در خدمات رسانی به مردم، این تصمیم فعلاً به تعویق افتاده تا سازوکارهای اجرایی آن دیده شود.
وی اضافه کرد: ما با اجرای یکباره این طرح مخالف هستیم اما در نهایت تصمیم گیرنده نهایی و پاسخگوی نهایی بانک مرکزی است.
۳۱ بالن اینترنت در استان های کشور نصب می شود
وزیر ارتباطات از عملیاتی شدن پروژه بالن های ارتباطی برای ارتفاع ۵۰۰ متر در جهت خدمات رسانی اینترنت به مردم خبر داد و گفت: بالن های اینترنتی برای مواقع بحران و با استفاده از چتر وای فای امکان ارائه خدمات به مردم را فراهم میکند. این پروژه یک کار پژوهشی توسط پژوهشگاه فضایی است که فاز آزمایشی آن در زمان اربعین در مرز ایران و برای زلزله سرپل ذهاب به کار گرفته شد و موفقیتآمیز بود.
وی گفت: هر بالن امکان خدمات رسانی به ۱۰ هزار مشترک با ۱۰ گیگابیت اینترنت را خواهد داشت که بر اساس هماهنگی ستاد بحران وزارت ارتباطات و پژوهشگاه فضایی ایران مقرر شده است این بالن در ۳۱ استان کشور برای مواقع بحران نصب و راه اندازی شود. هماکنون در حال ساخت و عملیاتی شدن این بالن ها هستیم.
ماموریتهای مهمتری از اعزام موجود زنده داریم
وزیر ارتباطات در مورد اعزام موجود زنده به فضا و اخباری مبنی بر توقف این پروژه تاکید کرد: در سند چشم انداز ۱۴۰۴، قرار گرفتن موجود زنده در فضا آمده است و هم اکنون نیز مراحل آزمایشگاهی این پروژه در حال انجام است. اما با اهمیت تر از این ماموریت، موضوع دسترسی به کاربردهای فضا است که بتوانیم با استفاده از فناوری فضایی استفاده مورد نیاز را در حوزههای مختلف مدیریتی کشور و نیز خدمات رسانی به مردم انجام دهیم و تعریف ماهواره های بومی از این جهت در دستور کار قرار دارد.
تلگرام باید به مقررات حاکمیتی ما احترام بگذارد
وزیر ارتباطات در پاسخ به سوالی مبنی بر شروطی که ایران برای ادامه فعالیت تلگرام گذاشته است، گفت: موضوع توقف خشونت و جلوگیری از ضربه زدن به اموال عمومی فقط خواسته و نگرانی ما نیست و تمامی کشورها نسبت به انتشار این موارد در فضای مجازی و شبکههای اجتماعی نگران هستند. بر این اساس، ما معتقدیم که تلگرام نیز باید به مقررات حاکمیتی ما احترام بگذارد و این شبکه نیز مدلهای جدیدی برای جلوگیری از انتشار خشونت به کار گرفته است. برای مثال هم اکنون تلگرام با ارسال پیغام انتشار خشونت به مدیران کانال ها نسبت به کنترل این محتوا در شبکه اجتماعی خود اقدام و نظارت میکند.
تسهیل حضور شرکتهای استارت آپی و دانش بنیان در بورس
جهرمی در مورد انتشار برخی اخبار از صحیح نبودن میزان سرمایه گذاری های اعلام شده از سوی برخی استارتآپها و گزارشات آماری که در این زمینه داده می شود گفت: تنها راه حل اعتبارسنجی این کسب و کارها در کشور حضور در بورس است و ورود به بورس باعث شفاف سازی فعالیت این شرکت ها میشود.
وی گفت: اگرچه نگرانیهایی برای ورود استارتآپها و شرکتهای دانش بنیان به بورس وجود دارد اما می توان با احتیاط نسبت به پذیرش این شرکتها اقدام کرد. بر این اساس وزیر اقتصاد نیز برای تسهیل حضور این شرکت ها در بورس دستور پیگیری داده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه برخی فضاهای ایجاد شده در فضای مجازی برای تخریب برخی استارتآپها جنبه رقابتی دارد افزود: تنها راه راستی آزمایی و ارزیابی میزان سرمایه گذاری و نیز صحت سنجی آمارهای منتشر شده از طریق ورود این شرکت ها به بورس فراهم خواهد شد.