کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

نشست آنلاین وزیر ارتباطات با خبرنگاران

19 اسفند 1396 ساعت 12:45

ایتنا - آذری جهرمی امروز به سوالات خبرنگاران سراسر کشور از به صورت آنلاین طریق آپارات پاسخ داد.




به گزارش ایتنا از ایسنا، نخستین نشست خبری آنلاین وزیر ارتباطات آغاز شده و محمدجواد آذری جهرمی به صورت آنلاین به سوالات خبرنگاران پاسخ می‌دهد.

وزیر ارتباطات در پاسخ به اولین سوال درباره تشکیل نظام مهندسان آی تی اظهار کرد که در حوزه ICT شاهد تشکیل صنفی با ظرفیت بالا و خروجی مشخص نبوده‌ایم. ضرورت ایجاد یک صنف احساس می‌شود و معاونت نوآوری و فناوری ما در حال پیگیری این موضوع است. وی همچنین درباره برنامه‌ها و اقدامات این وزارتخانه در راستای حمایت از کسب و کارهای نوپا اعلام کرد که قرار است اردیبهشت ماه یک شعبه از پارک سجاد که پارک نوآورانه تجاری است در مشهد مقدس راه‌اندازی شود تا شرکتها با اندازه ۵۰۰ میلیون تومان بتوانند وارد آن بشوند.

او همچنین به اجرا و پیگیری طرح تکاپو با کمک وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اشاره کرد که در هفت استان  پیاده سازی شده و نتایج مثبتی داشته و قرار است به همه استانها تسری پیدا کند که در راستای اصلاح زیست بوم در کوتاه مدت حرکت شود.

آذری جهرمی درباره تصویب لوایح حقوق سایبری هم تصریح کرد  لایحه که همکاران ما با همکاری پژوهشگاه قوه قضاییه در حوزه فاوا اخیرا تهیه کردند، مراحل اصلاحی را طی می‌کند و نخستین مواردی که در سال آینده به هیات دولت ارسال خواهیم کرد، همین ۵ لایحه است.

به گفته او یک تیم از وزارت ارتباطات، نظام صنفی رایانه‌ای و کسب و کارهای نوپا برای بررسی لایحه نظام مالکیت فکری شکل گرفته است. با سیگنال‌های بسیار خوبی که از مجلس دریافت کردیم امکان اصلاح لایحه فعلی وجود دارد و احتمالا نیازی به لایحه جدید نیست.

 او در بخش دیگری از سخنانش تاکید کرد: براساس برنامه‌ مصوب ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی تا پایان برنامه ششم خانوارها باید از اینترنت ۲۰مگابیت بهره‌مند شوند. تکنولوژی ما ADSL است و پنج درصد ظرفیت مشترکان ما می‌توانند ۱۶ مگابیت برثانیه خدمات دریافت کنند. مفهوم ۲۰ مگ این است که باید تکنولوژی تغییر کند و به سمت VDSL یا FTTH حرکت کنیم. شرکت‌ها را هم برای استفاده از ظرفیت بورس و جذب سرمایه خارجی جهت سرمایه‌گذاری در این حوزه تشویق کرده‌ایم.
امیدواریم تا پایان سال ۹۷ بیش از ۲ میلیون پورت پرسرعت سرویس دهد.

وی درباره اختصاص وام به پیام رسان های داخلی هم گفت: مرکز ملی فضای مجازی پیام‌رسان‌های مجاز را به ما اعلام کرده است تا وام‌هایی با سود کم، حداقل تضمین‌های لازم و بازپرداخت بلند مدت به پست‌بانک معرفی شدند و از دید ما مشکلی اکنون در این حوزه وجود ندارد. حتی ابتدا ضمانت‌نامه ‌های مرسوم از آنها خواسته شده بود که ما در دو مرحله این موضوع را تقلیل دادیم و به سفته رسیده است. اکنون مشکلات حقوقی برای امضای سفته‌ها وجود دارد که خود شرکت‌ها این موضوع را حل کنند. مبالغ آماده پرداخت در پست بانک است.

او همچنین بابیان اینکه در کشور ما وقتی دولت پاسخ برخی شبهات را نمی‌دهد و در فضای رسانه‌ای حضور ندارد گفت: انتقاد می‌کنند که سیستم اطلاع‌رسانی دولت مناسب نیست.  وقتی در عرصه‌ای مانند فناوری اطلاعات بنای‌یک وزیر هدایت جریان اقتصادی و حرکتی بخش خودش است و نمی‌خواهد در اتاق بسته تصمیم‌بگیرد و به دنبال هم‌گرایی است، عده‌ای ایجاد حاشیه می‌کنند. ریاست‌جمهوری نیاز به یک سری فعالیت سیاسی دارد و از دل گروه‌های سیاسی بیرون می‌آید. من یک فرد فنی هستم و به دنبال پیشبرد فعالیت‌های فنی خودم هستم. این شایعات را افرادی دامن می‌زنند که دنبال ایجاد حاشیه در کشور هستند.

وی ادامه داد: مصوبات شورای عالی فضای مجازی فصل‌الخطاب تکالیف دستگاه‌هاست. مثلا در حوزه پیام‌رسان بومی عده‌ای علاقه‌مندند بگویند کار وزارت ارتباطات است. اما وظیفه صرفا ایجاد زیرساخت است و اعتمادسازی و کاربرد و ترویج وظیفه ما نیست و معلوم است وظیفه کیست. وقتی می‌گوییم دیگران وظایف‌شان را انجام دهند، می‌گوید می‌خواهد رییس جمهور شود.

وزیر ارتباطات درباره ارز دیجیتالی یا ارز رمز نگاری شده ملی توضیح داد: بحث ارز، موضوع بانک مرکزی است اما وقتی دیجیتالی شد، بعد تکنولوژیکی پیدا می‌کند که در حوزه فناوری اطلاعات است. ما بارها اعلام کردیم در فضای مجازی، سطح دانش مردم بعضا از سطح دانش مسوولان در این حوزه بیشتر است و ما عقب افتادگی آگاهی در میان مسوولان دستاندرکار در حوزه فضای مجازی مشاهده میکنیم.

او ادامه داد: بانک مرکزی تلاش‌ خوبی برای حمایت از فین‌تک‌ها داشته است. اما نظام بانکی ما جدا از بانک مرکزی و دستگاه‌های نظام مالی، لازم است نسبت به تحولات فین‌تک ‌ها و ارز دیجیتال آگاهی داشته باشند. تعاملاتی با پست بانک و پژوهشگاه پولی و بانکی داشته‌ایم تا نمونه‌ای از ارز دیجیتال را پیاده‌سازی کرده و برای مسوولان کشور آن را معرفی کنیم تا با چابکی بیشتر بانک مرکزی در این حوزه عمل کند.
جهرمی افزود: مفاهیم قانونی و فقهی و نظام مبادلات را در این نمونه خواهیم دید. فراخوان اولیه منتشر شده و در ابتدای سال 97 کسانی که می‌توانند به ما در این حوزه کمک کنند، انتخاب خواهند شد.

به گفته او سابق بر این تمام ارتباطات اینترنت کشور از جنوب کشور بود و وقتی قطع می‌شد، کل ارتباطات ما تحت تاثیر قرار می‌گرفت. اکنون چگالی ارتباطات را در 13 نقطه مرزی تقسیم کرده‌ایم تا حتی در صورت قطعی چند مسیر، به مشکلی بر نخوریم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به سوالی درباره وضعیت توسعه فیبر نوری تاکید کرد: شرکت MTN برای سرمایه‌گذاری در اپراتور چهارم اظهار تمایل کرده است. تفاهم‌نامه اولیه انجام شده و شروط ضمن عقد قرارداد توافق شده است. شرکت MTN مکاتبه‌ای داشته است که تغییر تعرفه‌ها و تغییر نرخ ارز سبب شده تا بیزینس مدل آنها با مشکل مواجه شود و خواستار مذاکره در این حوزه هستند. ما این موضوع را نپذیرفتیم چرا که افزایش نرخ ارز در مرحله سرمایه‌گذاری اتفاقا به نفع آنهاست. در حوزه تعرفه‌ها هم استدلالشان را نپذیرفتیم و قرار شد در این باره گزارش مدونی بدهند. ما از سرمایه‌گذار خارجی استقبال می‌کنیم اما تفاوتی میان MTN و شرکت‌های داخلی قائل نخواهیم شد.


کد مطلب: 52230

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/52230/نشست-آنلاین-وزیر-ارتباطات-خبرنگاران

ايتنا
  https://www.itna.ir