ایتنا - دامنه فعالیتهای تخریبی کرم موریس به آزمایشهای پروازی ناسا نیز کشیده شد!
در شرایطی که انبوهی از کرمها و ویروسها و بدافزارهای اینترنتی در تلاش برای سرقت اطلاعات شخصی کاربران هستند، 30سالگی کرم موریس به عنوان اولین کرم رایانهای فرا رسیده است.
این کرم اولین بار در دوم نوامبر سال ۱۹۸۸ در فضای مجازی پخش شد و توسط یک دانشجوی دانشگاه کرنل به نام رابرت تاپان موریس نوشته شد و به همین علت هم به کرم موریس شهرت یافت.
این اولین بار بود که یک بدافزار رایانه ای از طریق اینترنت به طور گسترده پخش می شد و از همین رو رسانه های خبری به طور گسترده این موضوع را مورد توجه قرار دادند.
هدف موریس از نگارش کدهای این کرم آسیب زدن به رایانههای متصل به اینترنت که در آن زمان از ۸۸ هزار رایانه فراتر نمیرفتند، نبود. او قصد داشت از این طریق ابعاد و میزان گستردگی اینترنت را اندازه گیری کند. اما نقص در نگارش کدهای برنامه موریس آن را در عمل به یک نرم افزار مخرب مبدل کرد. برنامه یادشده به گونه ای کدنویسی شده بود که حتی در صورت پاسخ مثبت به نصب آن بر روی یک رایانه باز هم خود را بر روی سیستم کپی می کرد و این کپی کردن های مکرر باعث می شد تا رایانه ها دچار اختلال شده و از کار بیفتند.
به گزارش ایتنا از مهر، این بدافزار به سرعت حدود ۱۰ درصد از رایانه های متصل به اینترنت را آلوده کرد و دامنه فعالیت تخریبی آن به آزمایشهای پروازی ناسا نیز کشیده شد. کرم موریس سرورهای اینترنت که به سیستم عامل های سان و یونیکس VAX/BSDمجهز بودند را کند کرده و سپس از کار انداخت.
در نهایت بعد از گذشت یک روز و با همکاری یکی از دوستان موریس وصله ای نرم افزاری برای مقابله با این کرم عرضه و مشکل حل شد. ولی پلیس به علت مشکلات ایجادشده برای نهادهای مختلف دولتی و خصوصی موریس را به عنوان اولین مجرم اینترنتی دستگیر کرد. وی از دانشگاه هم اخراج و مجبور به پرداخت ۱۰ هزار دلار جریمه شد. بعد از این حادثه سازمان هایی برای مقابله با حوادث امنیتی در امریکا و دیگر نقاط جهان شکل گرفت.