ایتنا - بسیاری نگران آن هستند که گوگل پس از آنکه سال ۲۰۱۰ از چین خارج شد، دوباره به آنجا برگردد و در پایش شهروندان این کشور با دولت چین همکاری نماید.
نگرانیها از همکاری گوگل با دولت چین
سايت خبری ايتنا , 21 آذر 1397 ساعت 11:38
ایتنا - بسیاری نگران آن هستند که گوگل پس از آنکه سال ۲۰۱۰ از چین خارج شد، دوباره به آنجا برگردد و در پایش شهروندان این کشور با دولت چین همکاری نماید.
در آستانه حضور ساندرا پیچای(مدیرعامل گوگل) در کنگره آمریکا، ائتلافی از گروهها و فعالان حقوق بشر از جمله ادوارد اسنودن (پیمانکار پیشین آژانس امنیت ملی ایالات متحده)، خواهان ارائه جزئیات بیشتر در خصوص طرحهای آتی غول جستوجو در زمینه توسعه کسب و کار این شرکت در چین شدهاند.
به گزارش ایتنا به نقل از بلومبرگ، سازمان عفو بینالملل، دیدبان حقوق بشر و کمیته صیانت از روزنامهنگاران، در زمره سازمانها و افرادی هستند که این نامه را امضا کردهاند.
این نامه از گوگل میخواهد تا قول دهد موتور جستوجویی برای چین پدید نیاورد که منجر به سانسور و سرکوب سیاسی در آن کشور گردد.
در این نامه آمده است: «تسهیل دسترسی مقامات چین به اطلاعات فردی (مشابه آنچه که در گزارشهای رسانهای شرح داده شدهاند)، کاری خطاست. این خطر وجود دارد که گوگل مستقیماً به دولت چین برای دستگیری یا به زندان انداختن افراد، صرفاً به دلیل بیان دیدگاههایشان بصورت آنلاین، کمک کند و بدینترتیب خود را به یک شریک جرم در تخطی از حقوق بشر تبدیل کند.»
این فعالان همچنین نامهای از آقای کنت واکر (معاون ارشد گوگل در امور جهانی) منتشر کردند که در آن به مجموعهای از اعتراضها و بیانیههای سازمان عفو بینالملل و دیگر نهادها در ماه اکتبر (مهر) پاسخ داده بود.
گفتنی است پروژه سنجاقک (موتور جستوجوی جنجالبرانگیز که در گوگل با این نام شناخته میشود)، موجب اعتراضهایی چه درون و چه بیرون از گوگل شده است.
بسیاری از کارکنان این شرکت نگران آن هستند که گوگل پس از سال ۲۰۱۰ که از چین خارج شد، دوباره به آنجا برگردد و در پایش شهروندان این کشور با دولت چین همکاری نماید.
از این رو، بسیاری انتظار دارند که قانونگذاران ایالات متحده در کنگره این کشور، سؤالهایی جدی از آقای پیجای بپرسند.
کد مطلب: 55042
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/55042/نگرانی-ها-همکاری-گوگل-دولت-چین