بهنظر میرسد که این روزها زیاد از گذرواژهها استفاده نمیکنیم؛ چون فکر میکنیم خیلی پردردسر هستند؛ بهویژه وقتی که لازم باشد چند بار در روز برای باز کردن قفل گوشی، آنها را وارد کنیم. بنابراین، این روزها گوشیسازان به روشهای راحتتری برای باز کردن قفل گوشی میاندیشند.
با اینکه تازهترین مدل گوگل، یعنی پیکسل۳ از فناوری شناسایی چهره بیبهره است، ولی بسیاری از گوشیهای اندرویدی (از جمله سامسونگ) تا حد زیادی به زیستسنجهایی از نوع چهره اتکا دارند. اپل نیز در تازهترین مدل خود تا حد زیادی خواندن اثر انگشت را فدای فناوری جدید شناسایی چهره کرده است.
به گزارش ایتنا از رایورز به نقل از تککرانچ، نکته قابل توجه این است که چهرهای که با دستگاه چاپ سهبعدی ساخته شده هم میتواند قفل گوشی را باز کند و این امر میتواند یک خطر جدی برای حریم خصوصی محسوب شود. در نتیجه زمینه برای فعالیت هکرها فراهم میگردد.
اما آیا این فناوری به کمک پلیس هم میآید؟
گفتنی است در ایالات متحده قانونی بر زیستسنجها (اثر انگشت و چهره) حاکم نیست. این بدان معناست که هرچند در آمریکا پلیس نمیتواند از شما بخواهد گذرواژهتان را به آنها بدهید ولی میتواند شما را مجبور کند که انگشتتان را روی گوشی بگذارید یا آن را مقابل چهرهتان بگیرید تا باز شود.
مطابق این گزارش، گفته میشود در ایالات متحده پلیس فدرال این کشور بهتنهایی هزاران دستگاه را در توقیف خود دارد؛ حتی پس از اذعان به این که تعداد دستگاههای رمزنگاریشده، بهمراتب کمتر از میزانی است که پیشتر گزارش شده است.
از سوی دیگر، اکنون با توجه به فراگیر شدن نظارت، دوربینهای توانمندتر و با وضوح بالاتر و همچنین نرمافزارهای تشخیص صورت، وقتی که برای انجام کارهای روزانه بیرون از خانه میرویم، پلیس از هر زمان دیگری راحتتر میتواند دادههای زیستسنجی ما را بدست بیاورد.
بنابراین، شاید لازم باشد کسانی که «مرگ گذرواژه» را جشن میگیرند، کمی با خودشان بیشتر بیاندیشند. این گذرواژهها هنوز هم تنها چیزی هستند که میتوانند دادههای افراد را در برابر دیگران محافظت کنند.