کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

روحانی: فیلترینگ از زمان پهلوی اول شروع شد!

1 بهمن 1397 ساعت 11:42

ایتنا - رییس جمهور: یک عده نیز فکر می‌کنند در این فضا باید هر کاری، هر شایعه و دروغی و تهمتی را برای منافع شخصی، گروهی و حزبی خود انجام بدهند. 



روز دوشنبه در نشست وزیر ، معاونان و مدیران ارشد وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با گرامیداشت چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی اظهار داشت: ما فکر می‌کنیم یک اختیاراتی از آسمان داریم که می توانیم بر زمینیان هر فرمانی را صادر کنیم، چنین موردی وجود ندارد.

وی با تاکید بر این که مبارزه با خواست عموم مردم، شرعی و قانونی نیست، افزود: فناوری‌های نوین منافع زیاد و خطرات محدودی دارد و ما نمی‌توانیم زندگی مردم را از تحولات فناوری و ارتباطی جدا کنیم.
رییس دولت دوازدهم ارتباطات و فناوری اطلاعات را نماد تحول جوامع در حوزه تکنولوژی دانست و تصریح کرد: مقاومت در برابر فناوری ها و تحولات نوین، رویکردی قدیمی است.

روحانی ادامه داد: شناخت درست و فرهنگ سازی، تنها راه مدیریت و پیشگیری از مشکلات فناوری است.
وی همچنین به نقش فناوری در پیروزی انقلاب اسلامی اشاره کرد و یادآور شد: این فناوری ارتباط بود که توانست پیام انقلاب را خیلی راحت‌تر و سریع‌تر به مردم برساند. 

باید از ابزارهای رسانه‌ای درست استفاده کنیم 
به گزارش ایتنا از ایرنا، رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که یک عده از فضای مجازی گاهی افراطی و تفریطی استفاده می‌کنند، گفت: یک عده نیز فکر می‌کنند در این فضا باید هر کاری، هر شایعه و دروغی و تهمتی را برای منافع شخصی، گروهی و حزبی خود انجام بدهند. 

روحانی به استفاده از لحن‌های نامناسب در فضای مجازی اشاره و خاطرنشان کرد: در برخی مقالات خوانده‌ام که « لحن ما ایرانی‌ها نسبت به یکدیگر در فضای مجازی نامناسب‌تر از کشورهای پیشرفته است»، اگر این مطلب صحیح باشد خیلی معنای بدی دارد، چرا باید ما با لحن بد با یکدیگر سخن بگوییم. 

وی با تاکید بر مراعات تعهدات اخلاقی و اسلامی و انسانی در فضای ارتباطی یادآور شد: باید از ابزارها درست استفاده کنیم؛ این ابزار برای کسانی که تازه به این ابزار دست می یابند می تواند خطرناک باشد تا زمانی که به آنها عادت کنند. 
رییس جمهوری ادامه داد: وقتی استفاده از این ابزار مانند تلویزیون برای افراد عادی شود، فقط برنامه‌های لازم و مورد علاقه را انتخاب و استفاده می‌کند. 

در جهان شبکه‌ای، درخت ممنوعه نسازیم 
روحانی همچنین با بیان این که افراط و تفریط برای استفاده ابزاری از فضای مجازی، آن را به تهدید تبدیل می کند، گفت: چرا تلفن همراه را از همان روز اول که دست افراد می دهند درخت ممنوعه و محدودیت و ممنوعیت ایجاد می‌کنند، جوان کنجکاو می‌شود که چه چیزی در این برنامه وجود دارد که نباید ببینیم؛ در جهان شبکه‌ای، درخت ممنوعه نسازیم، بلکه باید فرهنگ سازی کنیم. 

وی تصریح کرد: در بعضی اقدامات ناموفق بودیم چرا که فکر می کردیم این ابزارهای ارتباطی تحت فرمان ما است که دستور بدهیم فیلتر شود، پس از فیلتر شدن با فیلتر شکن چه کار باید بکنیم؟ نتیجه این اقدامات چه شد؟ همه ضرر می کنیم، اول هم جوانان و نوجوانان بیش از همه از اثرات منفی فیلترینگ آسیب می بینند. 
رییس جمهوری اظهارداشت: با یک تدبیر نادرست و اشتباه چهارچوب‌ها شکست و فکر کردیم اگر یک نفر روی یک کاغذی بنویسد، تحت هر عنوانی یا قوه ای دستور فیلترینگ را ابلاغ کند و مخابرات و دستگاه ها از ترس خود آن را اجرا کنند، همه چیز درست می شود؛ برای ما روشن شده است که راه حل، این نیست. 
روحانی تصریح کرد: نه افراط گری در این فضا که بر ضد آبروی مردم استفاده می کنند و حرف‌های غیر واقعی می زنند و نه مسدود کردن آن، راه حل برای مدیریت فضای مجازی نیست. 

وی تاکید کرد: نه مسدود کردن و نه رها کردن این فضا ما را به مقصد نمی رساند؛ باید سواد رسانه ای جامعه، نوجوانان و جوانان خود را باید افزایش دهیم. 
رییس جمهوری افزود: در دوران ابتدایی باید به دانش آموزان آموزش دهیم که چگونه از ابزار رسانه و فضای مجازی استفاده شود، پدران و معلمان هم بدانند چگونه با فرزندان و دانش آموزان و با یکدیگر گفت و گو کنند. 
روحانی ادامه داد: استفاده از تلفن همراه در ایران به اندازه کشورهای خارجی نیست؛ زیرا در ایران چون رسانه آزاد نداریم و فقط رسانه و رادیو تلویزیون دولتی داریم، همه چیز در فضای مجازی متراکم شده است. 
 


فضای مجازی هم دچار تورم است 
رییس جمهوری اضافه کرد : اگر ما 500 رسانه داشتیم تا این اندازه در فضای مجازی تورم ایجاد نمی شد؛ تورم که در جنس و مواد غذایی نیست، فضای مجازی هم دچار تورم است ؛ همه چیز را می خواهند در این فضا بگویند چون رسانه دیگری ندارد. 

وی تاکید کرد: اگر جناح ها و جریان های کشور هر کدام یک رادیو و رسانه داشتند و نیمی از حرف‌های خود را به صورت رسمی و با شناسنامه در رسانه‌های خود می‌زدند؛ معلوم بود چه کسی چه چیر می گوید و طرفدار کدام جریان و حزب است. 
وی بیان کرد: برخی اوقات معلوم نیست حرف‌هایی که در فضای مجازی عنوان می شود را چه کسی و از کجا می‌گوید؛ این مسایل باید اصلاح بشود. 
رییس جمهوری به برخی از قوانین و مقررات در حوزه ارتباطات و رسانه اشاره کرد و افزود: انحصار در هیچ پدیده ای، چه در رسانه و چه در فناوری، مفید نخواهد بود و جواب نمی‌دهد. 

وی تصریح کرد: اگر در تلفن همراه و مخابرات و اپراتورهای انحصار ایجاد شود و فقط یک اپراتور وجود باشد،حتما در آن فساد، گرفتاری و کیفیت پایین خدمات ایجاد می شود؛ باید بدون انحصار اپراتورهای مختلف به میدان بیایند و البته بر روی آنها نظارت شود و به آنها تاکید شود که حریم خصوصی را نیز مراعات کنند. 

وزارت ارتباطات راه طولانی طی کرده است
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت وزارت ارتباطات تاکید کرد و گفت: از تغییر نام وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات پیداست که یک راه طولانی را به دلیل تحولاتی که در تکنولوژی به وجودآمده، طی کرده است.

روحانی با بیان این که این وزارتخانه ابتدا فقط در حوزه پست فعال بود، افزود: این کار در آن زمان موثر بود و به وسیله پیک و نامه رسان نامه یا محموله های کوچک جابجا می شد؛ البته آن هم ارتباطات بود منتها در یک صورت یک سنتی و ساده.
وی به پیدایش تلگراف اشاره و خاطرنشان کرد: وسیله ای که با سیم و از طریق مورس بود و با مورس مختلف طرف مقابل کلمات مختلف را می گرفت و تبدیل به متن تلگراف می‌شد.

رییس قوه مجریه همچنین گفت: پس از تلگراف تلفن به میدان آمد که تحول بسیار بزرگ را ایجاد کرد که انسان بتواند با افراد دیگر، با صوت و صدای خود و بدون تاخیر پیام را مستقیم منتقل کند که یک تحول بسیار بزرگ بود و در راستای ارتباطات مردم با مردم بود.
وی اضافه کرد: در راستای ارتباطات حکومت ها با مردم رادیو به میدان آمد؛ یعنی وسیله‌ای که بتواند صوت را از طریق امواج منتقل کند تا مردم بتوانند آن را استماع کنند.

رییس جمهوری ادامه داد: شاید در زمان پست، تلگراف و تلفن حکومت ها خیلی احساس دردسر نکردند اما وقتی رادیو به میان آمد احساس درد سر شروع شد به دلیل این که مردم می توانستند پیام های مختلف از کشورهای مختلف با تفکرات مختلف را بگیرند.
روحانی تاکید کرد: ظاهرا اولین کسی که رادیو را در ایران ممنوع کرد و مجوز برای افراد خاص می‌داد پهلوی اول بود؛ پهلوی اول وقتی شنید که به وسیله رادیو ممکن است کشورهای دیگر صحبت‌هایی علیه وی بکنند رادیو را ممنوع کرد.

وی با بیان این که اولین فیلترینگ از اینجا شروع شد، اضافه کرد: رادیو ممنوع می‌شود و به افراد خاصی برای داشتن رادیو مجوز می‌دهند و این روند ادامه پیدا کرد تا به تلویزیون، نوارهای ضبط صوت و انواع وسایل دیگر رسید که ما در انقلاب اسلامی هم از این ابزار استفاده کردیم.


کد مطلب: 55400

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/55400/روحانی-فیلترینگ-زمان-پهلوی-اول-شروع

ايتنا
  https://www.itna.ir