ایتنا - در اطراف اورانوس اتفاقات بوداری رخ میدهد!
ترکیبات شیمیایی جوّ اورانوس
12 فروردين 1398 ساعت 0:00
ایتنا - در اطراف اورانوس اتفاقات بوداری رخ میدهد!
به گزارش ایتنا به نقل از science news، مطالعات جدید نشان میدهند ابرهای موجود در جو اورانوس عمدتاً از سولفید هیدروژن تشکیل شدهاند؛ یعنی همان مولکولی که باعث میشود تخممرغ گندیده بوی خیلی بدی داشته باشد.
پاتریک ایروین (استاد دانشگاه آکسفورد در انگلستان و نویسنده ارشد این مطالعه)، میگوید: «اگر یک انسان نگونبخت در میان ابرهای اورانوس فرود بیاید، شرایط بسیار ناخوشایندی را تجربه خواهد کرد.» وی در ادامه میگوید البته این فرد ممکن است مشکلات بزرگتری نیز پیش رو داشته باشد: «خفگی و قرار گرفتن در جوی با دمای منفی ۲۰۰ درجه سلسیوس که عمدتاً از هیدروژن، هلیوم و متان تشکیل شده، همگی شرایط نامساعدی را برای فرد رقم خواهند زد.»
پژوهشگران همواره به ترکیب ابرهای آسمان اورانوس فکر میکردهاند – بهویژه اینکه آیا آنها هم مانند ابرهای مشتری و زحل تحت تأثیر یخ آمونیاک قرار دارند یا از یخ سولفید هیدروژن اثر میپذیرند. پاسخ به این پرسش، کار بسیار دشواری است؛ چرا که نمیتوان بهسادگی به مشاهده جزئیاتی درباره یک سیاره دوردست همچون اورانوس پرداخت.
گفتنی است از لحاظ فاصله، نه تنها مشتری و زحل به زمین نزدیکترند بلکه میزبان مأموریتهای فضایی نیز بودهاند. این در حالی است که تنها یک بار از اورانوس بازدید شده است؛ آن هم مختصر پروازی توسط کاوشگر وُییجر ۲ ناسا از فراز آن که در ماه ژانویه سال ۱۹۸۶ میلادی انجام شد.
ایروین و همکارانش با استفاده از یک طیفسنج میدان نزدیک به مادون قرمز (NIFS) به بررسی هوای اورانوس پرداختند. این دستگاه روی یک تلسکوپ هشتمتری موسوم به «دوپیکر شمالی» (Gemini North) در منطقه هاوایی قرار گرفته است. دستگاه NIFS به بررسی نور آفتاب منعکسشده از جو بالای ابرهای اورانوس پرداخت و نتیجه این پژوهشها، حاکی از وجود سولفید هیدروژن بود.
کد مطلب: 55991
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/55991/ترکیبات-شیمیایی-جو-اورانوس