انگیزههای پررنگ سیاسی ترامپ برای بایکوت کردن هواوی
ایتنا - یکی از جنجال برانگیزترین اتفاقاتی که در سال ۲۰۱۸ میلادی رخ داد، بدون شک تلاش دولت ایالات متحده آمریکا برای تحریم و ممنوعیت استفاده از گوشیهای هوشمند و تجهیزات مخابراتی ساخت شرکت چینی هواوی بود.
دبیرکل سازمان ملل در بخش اینترنت و ارتباطات مخابراتی و رادیویی به تازگی پرده از انگیزههای سیاسی دولت ایالات متحده آمریکا درخصوص ممنوعیت استفاده از محصولات شرکت چینی هواوی برداشته است.
ماجرا از اوایل سال گذشته میلادی آغاز شد که دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا اعلام کرد که گوشیهای هوشمند ساخت شرکتهای چینی نظیر هواوی و زدتیای از شهروندان و مقامات آمریکایی جاسوسی میکنند و اطلاعات شخصی و محرمانه بسیاری را تحویل دولت چین میدهد تا علیه ایالات متحده از آنها استفاده کند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، با اینکه دولت چین و شرکتهای هواوی و زدتیای همگی این اتهامات را بارها رد و تکذیب کردهاند، اما به نظر میرسد که آمریکاییها به تلاش برای جلوگیری از فعالیت آنها و قطع همکاری سایر کشورها ادامه میدهند.
حالا به تازگی هالین ژائو، دبیر کل سازمان ملل در بخش اینترنت و ارتباطات رادیویی و مخابراتی در این خصوص اعلام کرده است که تلاش آمریکا برای ممنوعیت نصب و استفاده از تجهیزات مخابراتی و شبکه نسل پنجم اینترنت 5G بیشتر با انگیزههای سیاسی و تجاری صورت گرفته است و در این میان نگرانیهای مربوط به امنیت سایبری و احتمال جاسوسی و نفوذ به اطلاعات و حریم خصوصی کاربران چندان پررنگ نیست.
پیشتر نیز کارشناسان و تحلیلگران خاطرنشان کرده بودند که آمریکا تصمیم دارد ضربه مهلکی به اقتصاد و تجارت چین بزند و بدین ترتیب دقیقاً دست روی بزرگترین و درآمدزاترین شرکت چینی یعنی هواوی و زد تی ای که در زمینه فناوری اینترنت 5Gو گوشیهای هوشمند فعالیتهای گستردهای دارند، گذاشته است تا بدین ترتیب بتواند در جنگ تجاری با این کشور موفقیتآمیز عمل کرده باشد و میلیونها و میلیاردها دلار درآمدزایی و سودآوری را برای این شرکتهای چینی محروم و دور از دسترس کند.