آموزش آشپزی کردن با کمک آموزش دادن شناخت مواد به رباتها
ایتنا- چالش برداشتن اشیا ریز و ظریف یکی از موانع اصلی بر سر راه ساخت بازوهای رباتیک بوده است. بااینحال محققان MIT به راهحلی جدید برای این مانع بزرگ رسیدهاند که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
چالش برداشتن اشیا ریز و ظریف یکی از موانع اصلی بر سر راه ساخت بازوهای رباتیک بوده است. بااینحال محققان MIT به راهحلی جدید برای این مانع بزرگ رسیدهاند که دانستن آنها خالی از لطف نیست.
به گزارش ایتنا به نقل از وبسایت خبری تحلیلی engadget، محققان مرکز تحقیقاتی MIT بهتازگی موفق به ساخت سیستم شبیهساز ذرات مبتنی بر یادگیری شده است که به رباتها در رابطه با رویکردی که برای برداشتن یک شی ظریف انتخاب میکنند، کمک میکند. این مدل جدید اطلاعات مرتبط با واکنش قطعههای کوچک یک شی به لمس شدن را جمعآوری میکند نحوه به دست گرفتن آن شی را فرامی گیرد.
این سیستم تا حد بسیار زیادی شبیه به سیستم تجربه انسان در رابطه با برداشت اشیا اطرافش است. این تیم تحقیقاتی سیستم یاد شده را روی یک ربات دوانگشتی آزمایش کردهاند و از او خواستند تا یک فوم بدون شکل را به شکلی که میخواهند دربیاورد.
این ربات برای شناسایی فوم یاد شده از یک دوربین دید عمق و یک سیستم تشخیص اشیا کمک گرفت و سپس از این مدل برای مشاهده کردن فوم یاد شده بهعنوان یک گراف پویا برای مواد تغییر شکلپذیر استفاده کرد. بهاینترتیب ایده چگونگی واکنش ذرات فوم به فشار برای این ربات روشن شد اما بااینحال اگر این ذرات بهصورت غیرقابلانتظار عمل کنند، به اطلاعات ربات یاد شده افزوده خواهد شد.
البته باید به یاد داشت که این سیستم هنوز روزهای اولیه خود را میگذارند و دانشمندان میخواهند با استفاده از موقعیتهای قابلمشاهده رویکرد خود را بهبود بخشند. بهاینترتیب دستکاری هر مادهای برای رباتها ممکن خواهد شد و حتی ممکن است روزی فرابرسد که رباتها جای انسان را در فرایند آشپزی و بهویژه طبخ غذاهایی نظیر سوشی بگیرند.