ایتنا - محققان موفق با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته موفق به توسعه روشی برای پیشبینی سرطان سینه شدند.
هوش مصنوعی به کمک سرطان سینه میآید
18 ارديبهشت 1398 ساعت 9:09
ایتنا - محققان موفق با استفاده از هوش مصنوعی پیشرفته موفق به توسعه روشی برای پیشبینی سرطان سینه شدند.
با استفاده از فاکتورهایی مانند ژنتیک و سابقه خانوادگی میتوان تا اندازهای احتمال بروز سرطان سینه را اندازهگیری کرد، ولی دستیابی به روشی دقیق برای برای بررسی احتمال این بیماری ضروری است. شناسایی افرادی که در معرض این عارضه قرار دارند، گامی موثر در پیشگیری و تشخیص زودهنگام محسوب میشود.
به گزارش ایتنا از ایرنا، به رشد کنترل نشده سلولهای پوشش داخلی مجرای شیری یا لوبول، سرطان سینه گفته میشود. هر سینه از 15 تا 20 بخش به نام لوب تشکیل شده که به صورت خوشهای در کنار هم قرار دارند. لوبها مجموعهای از غدد شیری هستند. هر لوب از بخشهای کوچکتری به نام لوبول تشکیل شده است. سرطانی که از لوبول آغاز شود، سرطان لوبولار نامیده میشود. سرطان سینه در زنان شایعتر است، گرچه احتمال ابتلای مردان نیز به سرطان سینه وجود دارد.
تراکم بافت سینه یعنی میزان بافت متراکم در مقایسه با بافت چربی که در غربالگری ماموگرافی به راحتی قابل تشخیص است، در کنار عوامل خطر دیگر، روشی برای پیشبینی ابتلا به سرطان سینه است.
مطالعات محققان دانشگاه ام آی تی نشان میدهد اطلاعات قابل توجهی در تصاویر ماموگرافی موجود است و با استفاده از یک مدل یادگیری ماشین میتوان احتمال بروز سرطان سینه را پیشبینی کرد.
در این مطالعه محققان سه روش مختلف ارزیابی ریسک را مقایسه کردند، روش اول بر مبنای فاکتورهای خطر سنتی قرار دارد، روش دوم بر مبنای اطلاعات به دست آمده از ماموگرافی و مقایسه اطلاعات افراد مختلف است و روش سوم یک روش ترکیبی متشکل از روشهای اول و دوم است.
محققان برای توسعه روشهای یادگیری ماشین، 90 هزار تصویر ماموگرافی بیش از 40 هزار زن را مورد بررسی قرار دادند و با استفاده از بررسی تراکم بافت سینه و عوامل خطر دیگر توانستند سرطان را قبل از بروز پیشبینی کنند. سرطان سینه در صورت تشخیص سریع به راحتی قابل درمان است.
ممکن است رشد تومور سینه کاملا بدون علامت باشد، ولی شایع ترین علایم سرطان سینه وجود توده در هر ناحیه از سینه و زیر بغل، تورم در ناحیه زیر بغل، درد یا حساسیت در سینه، مسطح شدن یا فرو رفتگی در سطح سینه، هر گونه تغییر شکل، رنگ و اندازه در سینه، تغییر دمای پوست ناحیه سینه، تغییر شکل نوک سینه و احساس فرو رفتگی، خارش و سوزش در این ناحیه، ایجاد بثورات پوستی در ناحیه سینه و هر گونه ترشح روشن یا خونی از سینه هستند.
کد مطلب: 56528
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/56528/هوش-مصنوعی-کمک-سرطان-سینه-می-آید