تلسکوپ ویژه اشعه ایکس روسیه برای یافتن سیاهچالهها
ایتنا - روسیه بار دیگر بعد از عملیات ناموفقی که در ابتدای سال 2019 انجام داد به صنعت هوافضا بازگشته است. این کمپانی بهتازگی تلسکوپ اکس ری جدیدی به نام Spektr-RG را راهاندازی کرده است که در همکاری با دانشمندان آلمانی ساخته شده است.
تلسکوپ فضاپیمای جدید روسیه باقابلیتهای اکتشافی خود میتواند این کشور را به یک ابرقدرت درزمینهٔ علم نجوم تبدیل کند.
به گزارش ایتنا به نقل از وبسایت خبری تحلیلی engadget، روسیه بار دیگر بعد از عملیات ناموفقی که در ابتدای سال 2019 انجام داد به صنعت هوافضا بازگشته است. این کمپانی بهتازگی تلسکوپ اکس ری جدیدی به نام Spektr-RG را راهاندازی کرده است که در همکاری با دانشمندان آلمانی ساخته شده است.
این تلسکوپ طی سفر 100 روزه خود به مقصدش یعنی نقطه لاگرانژ 2 خواهد رسید و ازآنجا مطالعاتی را در رابطه با شرایط فضا در میلیونها مایل فاصله با زمین به انجام خواهد رساند. زمانی که این تلسکوپ به منطقه یادشده برسد پتانسیل این را دارد که بهکلی درک انسان از جهان هستی را تغییر بدهد.
انتظار میرود که تلسکوپ Spektr-RG در مأموریت شش و نیم ساله خود حدود 100 هزار خوشه کهکشانی، صدها هزار ستاره فعال و حدود 3 میلیون سیاهچاله غولآسا را کشف و شناسایی کند. این تلسکوپ علاوه بر ارائه نقشه دقیقتر از کیهان میتواند به درک شکل سیاهچالهها، توزیع ماده در جهان و تأثیر انرژی سیاه در توسعه کیهانی کمک کند.
مأموریت این تلسکوپ در گسترش علم نجوم کشور روسیه تأثیر به سزایی دارد. اگرچه طراحی نهایی این تلسکوپ با طرح مفهومی اولیه آن تفاوتهای چشمگیری دارد و ساخت آن نیز چند بار به تعویق افتاده است اما این پروژه میتواند درنهایت روسیه را به جدیدترین دستاوردهای علم نجوم انسانی برساند.