کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا هماکنون اطلاعات خود را از دو پروازی که به نزدیکترین موقعیت مکانی ممکن تا خورشید داشته است به زمین مخابره میکند.
به گزارش ایتنا و به نقل از engadget، در طی ماههای گذشته کاوشگر خورشیدی پارکر ناسا موفق شده است تا در طی دو پرواز متوالی به حدی به خورشید نزدیک شود که تاکنون کاوشگر دیگری موفق به انجام این کار نشده بود. این کاوشگر مسلما برای ارتقا دانش انسان در رابطه با خورشید تا جایی که میتوانست به کسب اطلاعات پرداخت.
هماکنون تیم زمینی این کاوشگر در آزمایشگاه فیزیک جانز هاپکینز در ماریلند آخرین دیتاهای علمی 22 گیگابایتی این کاوشگر را دریافت کرده است. البته سیستم ارتباطی موفق این کاوشگر موجب شد تا میزان دادههای دریافتی در این مأموریت 50 درصد بیشتر از حد انتظار این تیم تحقیقاتی باشد.
تیم زمینی پارکر بعد از پرتاب این کاوشگر دریافتند که قابلیتهای مخابراتی این کاوشگر فراتر از حد انتظار است و بهاینترتیب با استفاده از این قابلیت افزون توانستند دادههای بیشتری را در ملاقات دوم این کاوشگر با خورشید در ماه آوریل دریافت کنند. در طی این رخداد هر چهار مجموعه ابزار علمی این فضاپیما به جمعآوری اطلاعات موردنیاز مشغول شدند و به همین دلیل تیم تحقیقاتی یادشده انتظار دارد که در 24 جولای تا 15 اوت 25 گیگابایت داده بیشتر را نیز از این کاوشگر دریافت کند.
این تیم قرار است تا در ماههای آینده سال جاری میلادی اطلاعات جمعآوریشده خود را به جهانیان عرضه کند اما این کاوشگر قبل از آن برای سومین بار به خورشید نزدیک خواهد شد و در 1 سپتامبر به نزدیکترین موقعیت مکانی تا خورشید خواهد رسید. محققان امیدوارند که در طی مأموریتهای برنامهریزیشده برای سالهای آینده اطلاعاتی به دست بیاورند که بزرگترین رازهای خورشید از قبیل دلیل داغتر بودن هاله نور دور آن نسبت به سطح قابلمشاهده آن را برملا میکند.