ایتنا - مطالعهای که بهتازگی انجام شده، نشان میهد که تبدیل مریخ به یک محیط قابلزندگی، کار چندان دشواری نیست.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، مطالعهای جدید نشان میدهد که انسانها میتوانند بهصورت کارآمد و مقرونبهصرفه و با قرار دادن لایههای نازکی از هواژل سیلیکا روی سطح مریخ، آنجا را به مکانی قابلزندگی تبدیل کنند.
گفته میشود هواژل عایق سبب گرم شدن سطح مریخ و ذوب شدن یخ خواهد شد. این کار همچنین موجب جلوگیری از تابش ماورای بنفش خواهد گردید و بدینترتیب محیطی بهوجود خواهد آمد تا گیاهان و دیگر موجودات وابسته به فتوسنتز، بتوانند رشد و نمو کنند.
گفتنی است سطح مریخ در گذشته، قابلزیست بوده و دریاچه، رودخانه و حتی یک اقیانوس بزرگ هم داشته است.
اما نزدیک به ۴ میلیارد سال قبل و پس از آنکه این سیاره میدان مغناطیسی خود را از دست داد، همه چیز دچار تغییر شد. ذرات باردار حاصل از خورشید، جو ضخیم مریخ را از بین بردند و سرانجام آن را به یک لایه نازک تبدیل کردند که نمیتوانست گرمای زیادی در خود نگه دارد. نتیجه این بود که این سطح، تا حد بسیار زیادی سرد و خشک شد و برخی از دانشمندان بر این باورند که احتمال دارد زیر سطح مریخ، زندگی میکروبی در جریان باشد.
رابین وردسمیت (نویسنده ارشد این مطالعه) و همکارانش از مشاهدات نقاط تاریک روی قلههای یخی دیاکسیدکربنی موجود در قطبهای مریخ الهام گرفتند. گفته میشود که این نقاط، از یک «اثر گلخانهای حالت جامد» ناشی شده باشند. آنها تصمیم گرفتند با استفاده از هواژلهای سیلیکایی، اثر مشابهی بدست بیاورند.
پژوهشگران در آزمایشگاه، هواژلها را در شرایط مریخ قرار دادند و متوجه شدند که لایه هواژل با ضخامت ۲ تا ۳ سانتیمتر میتواند موجب افزایش دمای سطح زیر از آن تا ۵۰ درجه سانتیگراد شود.
این میزان حرارت برای ذوب کردن یخ زیرسطحی کافی است. این ماده همچنین مانع از ورود پرتو فرابنفش به سطح زیر خود میشود و بدینترتیب از تابش زیانبار آن جلوگیری میکند.