ایتنا - کارشناسان بر این باورند که بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگ در جهان نمیتوانند حملات سایبری و بدافزاری را پیشبینی کرده یا جلوی وقوع آن را بگیرند.
با توجه به روند صعودی حملات سایبری و بدافزاری در جهان، بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران فعال در حوزه فناوری و امنیت سایبری به تازگی دریافته و اعلام کردهاند که بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگ در جهان قادر نیستند حملات سایبری و بدافزاری و نفوذ هکرها را زودتر از وقوع تشخیص داده و پیشبینی کنند و بدین ترتیب از بروز آسیبهای سایبری و اینترنتی که به سرقت حجم زیادی از اطلاعات شخصی و خصوصی کاربران منجر میشود، جلوگیری به عمل بیاورند.
به گزارش ایتنا از ایسنا، پیشتر نیز اخبار و گزارشهای متعددی از سوی کارشناسان و تحلیلگران امنیتی منتشر شده بود که نشاندهنده ضعف و ناتوانی شرکتهای کوچک و بزرگ در شناسایی بدافزارهای خطرناکی که سیستم و پلتفرمهای آنها را آلوده کرده و اطلاعات محرمانه آنها را به سرقت میبرد، بوده است که این امر در درازمدت تهدید بزرگی برای امنیت سایبری به شمار می رود و دست هکرها و مجرمان سایبری را برای دسترسی به اطلاعات محرمانه و خصوصی شرکتهای مذکور باز میگذارد.
بر اساس گزارش وب سایت ITproprtal، کارشناسان امنیتی کاسپرسکی به تازگی خاطرنشان کردهاند که شرکتهای کوچک و متوسط در برابر حملات سایبری و نفوذ هکرها بسیار آسیبپذیرتر از حد تصور هستند، چراکه هکرها با علم به این مساله که شرکتهای بسیار بزرگ معمولاً از لایههای حفاظتی و امنیتی بسیار بیشتری برای نگهداری و ذخیره سازی اطلاعات مهم، حساس و محرمانه خود استفاده میکنند و با در اختیار داشتن متخصصان امنیت سایبری زبده و ماهر به حفاظت از اطلاعات، مراکز داده و سرورهای شرکتهای مربوطه میپردازند، چندان مایل نیستند که خود را به دردسر بیندازند و با هدف قرار دادن شرکتهای بزرگ و معروف جهان، برای خود ناکامی و شکست رقم بزنند.
در سال گذشته میلادی باج افزار، بدافزار و ویروسهای رایانهای بسیاری در سراسر جهان، اطلاعات محرمانه، خصوصی و مالی میلیونها نفر را به سرقت بردند و میلیاردها دلار به شرکتهای مربوطه و دولتها خسارت وارد کردهاند.
بد افزارها، باج افزارها و حملات DDOS از جمله تهدیدهای امنیتی بودند که در سالهای اخیر کاربران فضای مجازی را در معرض خطر حملات سایبری قرار دادهاند و موجب لو رفتن اطلاعات شخصی و محرمانه آنها شده است. طبق آمار، حملات سایبری در سال گذشته نیز به اوج خود رسیده و حالا خبر اینکه قرار است در سالهای آتی اوضاع از این که هست هم نابسامانتر شود، بسیار نگرانکننده به نظر میرسد.
همانطور که در اخبار گذشته اشاره شده است، سالانه شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی بزرگی در سراسر جهان متحمل خسارات و آسیبهای جبران ناپذیری میشوند که از جمله مهمترین آنها میتوان به حمله سایبری به شرکت مالی اکوئیفاکس در آمریکا، سازمان بهداشت و سلامت در انگلستان، وزارتهای دفاع و امور خارجه بسیاری از کشورها، شرکت حسابرسی دیلویت (Deloitte) در آمریکا اشاره کرد.
بنابراین میتوان گفت خطر حملات سایبری در کمین تمامی افراد، کاربران و شرکت های کوچک و بزرگ در جهان است و دیگر نمیتوان ادعا کرد که کسی از گزند و خطرات حملات سایبری در امان است.