ایتنا - دروازه کیهانی تازهکشفشده، اشیاء کوچک و یخی را به درون منظومه شمسی میفرستد.
دروازه کیهانی، محل پرتاب دنبالهدارها به درون منظومه شمسی
سايت خبری ايتنا , 1 آبان 1398 ساعت 13:19
ایتنا - دروازه کیهانی تازهکشفشده، اشیاء کوچک و یخی را به درون منظومه شمسی میفرستد.
به گزارش ایتنا و به نقل از Live Science، پژوهشی جدید نشان میدهد که دنبالهدارها، ابتدا به شکل اجسامی کوچک و یخی در اطراف منظومه شمسی هستند و سپس هنگامی که از «دروازهٔ» نزدیک به مشتری گذر میکنند، به اشیاء نورانی و تماشایی تبدیل میگردند.
این دروازه، ناحیهای از فضاست که در آن اشیائی کوچک و یخی با نام سانتور (centaur) در حد فاصل مشتری و نپتون در مدار خود میگردند و سپس سفر خود را برای نزدیک شدن به خورشید آغاز میکنند. همزمان با این کار، این اجسام فعال میشوند، گرمای آنها بیشتر میشود و هالهای غبارآلود از گاز منتشر میکنند که از این اشیاء کوچک، دنبالهدار میسازد. گال سارید (نویسنده ارشد این مقاله) میگوید: «ما متوجه یک نقطهٔ مشترک در فضای مداری شدیم که در آنجا اجسام کوچک، مدار خود را عوض میکردند و از اینرو ما آن را «دروازه» نام نهادیم».
سارید و گروه وی نخست پس از آنکه به یک سانتور شگفتانگیز به نام SWI نگاه کردند، ایده دروازه را مطرح نمودند. این پژوهشگران سپس دیگر اشیاء کوچک و یخی را نیز در حول و حوش منظومه شمسی مدلسازی کرده و متوجه شدند که بسیاری از آنها همان مسیری را میروند که SWI طی میکرد؛ یعنی سفر خود را از ورای نپتون آغاز میکرد و بهسوی یک مدار نامنظم میان مشتری و نپتون حرکت مینمود و سپس به این ناحیه دروازهای وارد میشد.
کد مطلب: 58298
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/58298/دروازه-کیهانی-محل-پرتاب-دنباله-دارها-درون-منظومه-شمسی