گروهی از محققان سوئیسی از مواد منعطف و کش آمدنی برای تولید باتری استفاده کردهاند که قابل خم شدن، کش آمدن و پیچ خوردن است.
باتری یادشده میتواند در تولید محصولات برقی خم شدنی کاربرد داشته باشد و از جمله در گوشیهای هوشمند و رایانههای دارای نمایشگرهای خم شدنی به کار رود.
به گزارش ایتنا از مهر، میتوان از باتری یادشده برای تولید پوشاک هوشمند مجهز به حسگرهای مختلف استفاده کرد که هم کاربردهای تفریحی و چندرسانه ای دارند و هم برای کنترل وضعیت سلامت بدن و کارکردهای آن مورد استفاده قرار میگیرند.
اکثر باتریهای فعلی موجود در بازار از جمله باتری های لیتیومی هستند که سنگین، غیرمنعطف و کم ظرفیت بوده و بعد از مدتی استفاده به سرعت داغ شده و ظرفیت ذخیره سازی انرژی آنها به شدت کاهش مییابد. از همین رو تولید باتریهای منعطف برای هوشمند سازی البسه و محصولات الکترونیک تاشدنی ضرورت یافته است.
محققان سوئیسی به سرپرستی پرفسور مارکوس نیدربرگر در تولید این باتری منعطف از الکترولیتی خاص و انعطاف پذیر استفاده کردهاند که انتقال یونهای لیتیوم را در زمان شارژ باتری یا خالی شدن شارژ آن به راحتی ممکن میکند.
باتری یادشده مانند یک ساندویچ به شکل چند لایه تولید شده و در بخش آند و کاتد باتری مذکور نوعی کربن رسانا به کار گرفته شده که به عنوان پوسته خارجی باتری نیز مورد استفاده بوده است. در درون باتری نیز لایه ای باریک از تکههای نقره میکرونیزه به کار رفته است. این لایهها در صورت کش آمدن یا خم شدن توانایی رسانایی خود را حفظ میکنند و در صورت وجود هرگونه مشکل در لایه نقره، لایه کربن تداوم انتقال انرژی را تضمین میکند.
گفتنی است برای تجاری سازی این باتری ضروری است یک لایه چسبنده قدرتمند برای نگهداری پایدار لایههای مختلف آن طراحی شود.