ایتنا - رمز دوم حداکثر یک دقیقه عمر دارد و بعد از یک دقیقه باطل میشود و باید رمز جدید درخواست شود.
رمز دوم پویا میتواند از کلاهبرداری اینترنتی جلوگیری کند؟
19 آذر 1398 ساعت 21:49
ایتنا - رمز دوم حداکثر یک دقیقه عمر دارد و بعد از یک دقیقه باطل میشود و باید رمز جدید درخواست شود.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا به تشریح چگونگی فعال سازی رمز دوم پویا و راههای جلوگیری از کلاهبرداری اینترنتی (فیشینگ) از طریق رمز دوم پرداخت.
به گزارش ایتنا از مهر، سرهنگ محمد رجبی در تشریح چرایی اجرای رمزهای پویا و نحوه دریافت این رمز، اظهار کرد: در فرآیند کارهای بانکی دو رمز داریم که یکی رمز اول ۴ رقمی است و برای خرید از دستگاه پز استفاده میشود، و دومی رمز دوم که برای خریدهای اینترنتی است و اصطلاحاً به آن درگاههای اینترنتی میگویند. این رمز دوم و بحث پویایی یا به اصطلاح یکبار مصرفی آن در خریدهایی که کاربر به درگاه های اینترنتی متصل میشود، کاربرد دارد.
وی افزود: کلاهبرداران اینترنتی در فیشینگ شماره کارت، CVV۲، تاریخ انقضاء و رمز کارت شما را با فرآیندی در یک سایت متقلبانه دریافت میکنند و بعد با داشتن رمز دوم کارت شما و اطلاعات کارت شما بدون این که نیاز به فیزیک کارت باشد میتواند خرید اینترنتی انجام دهد (این فرآیندی است که در فیشینگ رخ میدهد.)
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه چرا رمز دوم یا رمز پویا برای فیشینگ موثر است، گفت: وقتی این رمز دوم تغییر کند، اگر به هر دلیل مجرم بتواند اطلاعات کارت شما را سرقت کند چون رمز دوم مادام در حال تغییر است، مجرم نمیتواند به اطلاعات کارت دسترسی پیدا کند و از طریق اطلاعات کارت خرید انجام دهد. اینجا است که رمز پویا موثراست برای این که جلوی فیشینگ گرفته شود.
با رمز دوم پویا فیشینگ صفر نمیشود
سرهنگ رجبی یادآور شد: نکته اینجا است که با رمز دوم پویا فیشینگ صفر نخواهد شد. به این دلیل که روشهای پیشرفتهتری وجود دارد که این امکان را به مجرمین میدهد که بتوانند همچنان فیشینگ را ادامه دهند و با استفاده از اپلیکیشنهای جعلی و مجرمانه این فعل مجرمانه را انجام دهند. به عنوان مثال کاربر در شبکههای اجتماعی یک اپلیکیشنی را نصب کرده که این اپلیکیشن معتبر نیست. این اپلیکیشن در یک فرآیندی اطلاعات را سرقت میکند و به صورت فنی همچنان میتواند تخلیه حساب را انجام دهد.
وی خاطرنشان کرد: به غیر از رمز دوم پویا برخی از بانکها همین الان رمز اول یا رمز ۴ رقمی پویا هم ارائه میدهند که اگر کسی مایل باشد میتواند از طریق سیستم بانکی رمز اول خود را به صورت پویا و فرآیند کارت خود را یکبار مصرف کند.
رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه افراد برای این که رمز دوم پویا را داشته باشند باید چطور اقدام کنند، گفت: فرآیند بانکها با هم فرق دارد. برخی از بانک ها نرمافزارهای مستقل معرفی کردند و چند بانک با هم یک نرمافزار معرفی کردند، تعدادی از بانکها در نرم افزارهای موبایلبانک خود این خدمات را ارائه میدهند، برخی از بانکها هم این خدمات را به صورت USSD ارائه میدهند. باید متناسب به این که از چه بانکی سرویس میگیریم و کدام کارت ما بیشتر فعال است، به سایت بانک مراجعه کنیم و ببینیم فرآیندی که آن بانک برای دریافت رمز دوم معرفی کرده، چیست و طبق راهنمایی که در سایت بانک هست اقدام کنیم.
کد مطلب: 59112
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/59112/رمز-دوم-پویا-می-تواند-کلاهبرداری-اینترنتی-جلوگیری-کند