ایتنا -با وجود شیوع کووید۱۹ در سراسر جهان، فروش موبایل همچنان ادامه دارد.
گزارشی جدید نشان میدهد ۶۰ درصد موبایلهای بارگیری شده در سه ماهه دوم ۲۰۲۰ ارزان قیمت و میان رده بودهاند که از دلایل این امر میتوان به شیوع ویروس کرونا و رشد بیکاری اشاره کرد.
به گزارش ایتنا از مهر، گزارش شرکت آمریکایی تحقیقات بازار IDC نشان میدهد در سه ماهه دوم ۲۰۲۰ میلادی موبایلهای ارزان قیمت و میان رده که قیمت آنها کمتر از ۴۰۰ دلار است، بیشترین فروش را داشتهاند.
تحقیقIDC نشان میدهد در سه ماهه دوم ۲۰۲۰ میلادی ۶۰ درصد محمولههای موبایل بارگیری شده دستگاههای ارزان قیمت و میان رده بودهاند که قیمت آنها بین ۱۰۰ تا ۴۰۰ دلار است. در ۸۵ درصد بازارهایی که روی قیمت کالا حساسیت وجود دارد، مانند آسیا ( به استثنای چین و ژاپن) ، آمریکای لاتین، خاورمیانه ، آفریقا و اروپای مرکزی موبایلهایی با قیمت کمتر از ۴۰۰ دلار با اقبال بیشتری روبرو بوده است.
همچنین در این بازه در کشورهایی مانند آمریکا نیز سهم بازار موبایلهایی با قیمت کمتر از ۲۰۰ دلار رشد کرده و به ۲۷ درصد رسید.
طبق این گزارش موبایلهای ارزان قیمت و میان رده در شرکتهایی از جمله سامسونگ، هواوی، اوئو، شیائومی و ویوو تولید شدهاند.
در این میان تولید کنندگانی مانند اپل نیز سعی کردهاند در این بخش بازار موبایل نیز فعال باشند. به عنوان مثال اپل آیفون SE را عرضه کرد که در سه ماهه دوم ۲۰۲۰ میلادی ۱۰ میلیون دستگاه از آن فروخته شده است.
تخمین زده می شود ۷۳ درصد کل محمولههای موبایل ۲۰۲۰ میلادی به دستگاههای کمتر از ۴۰۰ دار تعلق داشته باشد.
با این وجود IDC پیش بینی میکند ارزش کل موبایلهای فروخته شده نسبت به ۲۰۱۹ میلادی ۷.۹ درصد کاهش یابد و به ۴۲۲.۴ میلیارد دلار برسد. این درحالی است که این شاخص در سال گذشته میلادی ۴۵۸.۵ میلیارد دلار بود.
به گفته کارشناسان شیوع کووید۱۹ آمار بیکاری را افزایش داده و علاوه بر آن اختلال و تاخیر در تولید دستگاه در سه ماهه دوم ۲۰۲۰ میلادی بدان معنا است که صنعت تولید موبایل باید خود را با هنجارهایی جدید سازگار کند. بنابراین اهمیت موبایلهای ارزان قیمت در بازار بیش از پیش افزایش مییابد و با توجه به آمار ارائه شده تخمین زده میشود در ۲۰۲۱ میلادی سهم دستگاههای بارگیری شده مذکور در بازار به ۶۳ درصد برسد.