ایتنا - برخی از تولیدکنندگان تلفن همراه مدلهایی از موبایلهای با ارزش ۳۰۰ یورو و کمتر از آن تولید و روانه بازار جهانی کردهاند که مجهز به چیپ ست نسل پنجم (5G) است.
به گفته رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل، اگر فناوری نسل پنجم اینترنت همراه تجاری شود، کمپانیهای بزرگ اقدام به تولید مدلهای میانرده با قابلیت پشتیبانی از این فناوری خواهند کرد و البته همین حالا هم برخی از تولیدکنندگان تلفن همراه مدلهایی از موبایلهای با ارزش ۳۰۰ یورو و کمتر از آن تولید و روانه بازار جهانی کردهاند که به چیپ ست نسل پنجم (5G) مجهز است.
به گزارش ایتنا از ایسنا، زمزمههای پیادهسازی اینترنت نسل پنج و گمانهزنیها پیرامون زمان تجاری شدن آن از ماهها پیش، بسیاری از کاربران را به فکر تغییر و بهروزرسانی تلفن همراه خود از نسل چهار به پنج انداخته است. این در حالیست که نوسانات نرخ ارز و شرایط پیرامون تامین و عرضه تلفن همراه باعث افزایش قیمت موبایل شده و برنامهریزی کاربران برای ارتقاء نسل تلفن همراهشان را بر هم زده است.
از طرفی پس از استقرار اولیه شبکه نسل پنجم اینترنت تلفن همراه و وعده وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات مبنیبر تجاری شدن خدمات نسل پنجم در مناطق پرجمعیت شهری تا قبل از پایان مسئولیت دولت، حالا نقش تلفنهای همراه با قابلیت پشتیبانی از اینترنت 5G پررنگتر از گذشته شده است.
از سوی دیگر تصور عمومی این است که تلفنهای همراهی که در حال حاضر از نسل پنجم اینترنت همراه پشتیبانی میکنند، مدلهای گرانقیمتی با ارزش بیشتر از ۳۰۰ یورو هستند. در حالیکه برخی از تولیدکنندگان تلفن همراه مدلهایی از موبایلهای با ارزش ۳۰۰ یورو و کمتر از آن تولید و روانه بازار جهانی کردهاند که مجهز به چیپ ست نسل پنجم (5G) است.
در این راستا رضا قربانی -رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل- در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: معمولا تولیدکنندگان تجهیزات الکترونیکی پیش از تجاری شدن فناوریهای نوین، اقدام به عرضه مدلهای محدودی از محصولات خود، با پشتیبانی از آن فناوری میکنند. این اقدام بهدلیل تحلیل بازخورد از مصرفکننده و بررسی نقاط قوت و ضعف خود در مواجهه با آن فناوری صورت میگیرد. البته بخشی از این اقدام نیز به قدرتنمایی در برابر رقبا بازمیگردد.
وی با اشاره به تغییر رویکرد تولیدکنندگان پس از تجاری شدن فناوری جدید همچون 5G گفت: مسلما اگر فناوری نسل پنجم اینترنت همراه تجاری شود، کمپانیهای بزرگ به سرعت اقدام به تولید مدلهای میانرده با قابلیت پشتیبانی از این فناوری خواهند کرد. به این ترتیب مردم نباید از این بابت نگران باشند، زیرا با توسعه نسل پنجم اینترنت، ابزارهای مبتنی بر این فناوری نیز به سرعت و با قیمت ارزانتر در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت.
رییس کمیسیون ساماندهی و تنظیم بازار انجمن واردکنندگان موبایل متذکر شد: مطمئنا پس از تجاری شدن کامل 5G که وعده آن در ایران تا پایان دولت یازدهم داده شده است، هرکدام از تولیدکنندگان موبایل بین ۱۰ تا ۱۵ مدل مجهزبه 5G در رنج میانرده تولید و روانه بازار خواهند کرد و بهصورت خودکار در موبایلهای نسل بعدی، فناوری 5G جایگزین 4G خواهد شد. تا پایان سال ۲۰۲۰ و اوایل سال ۲۰۲۱شاهد عرضه مدلهایی مجهز به 5G خواهیم بود که پس از آن با شکلگیری رقابت بین برندها، کاهش قیمت موبایلهای 5G را به دنبال خواهد داشت.
به گفته قربانی، در حال حاضر برندهای شیائومی، پوکوفون و هواوی مدلهایی از موبایلهای مجهز به 5G در بازار ایران عرضه کردهاند که ارزشی پایینتر از ۳۰۰ یورو دارند.