ساخت روباتی هوشمند با قابلیت انعطافپذیری بسیار بالا
ایتنا- محققان دانشگاه ییل بهتازگی موفق به ساخت پارچه روباتیک ویژهای شدهاند که سفتی و نرمی آن بر اساس شرایط مختلف تغییر میکند.
محققان دانشگاه ییل بهتازگی موفق به ساخت پارچه روباتیک ویژهای شدهاند که سفتی و نرمی آن بر اساس شرایط مختلف تغییر میکند.
به گزارش ایتنا و به نقل از engadget، ساخت روباتهای نرم زمینه فناوری ویژهای است که کاربریهای آن از مبحث اعضای مصنوعی تا جستجو در فضا متفاوت است. هماکنون یک گروه تحقیقاتی از دانشگاه ییل این فناوری را یک گام جلوتر برده و پارچهای روباتیک و هوشمند ایجاد کردهاند که میتواند سختی و شکل ظاهری خود را به هنگام انجام کار تغییر بدهد.
کلید اصلی ساخت این روبات الیاف آن است. این گروهی تحقیقاتی که توسط دکتر ربکا کرامر-بوتیلیوراهبری شده است اپکسی هایی را در این الیاف کار گذاشتهاند که میتوانند با استفاده از فلز فیلدی که در آنها به کار برده شده است، سفتوسختی خود را تغییر بدهند. فلز فیلد میتواند در دمای بسیار پایین به حالت مایع دربیاید.
بهاینترتیب زمانی که این فلز سرد است، مستحکم باقیمانده و درنتیجه پارچه روباتیک نیز سفتوسخت خواهد بود. اعمال جریان الکتریسیته محدود به درون این پارچه موجب افزایش دمای این فلز و نرم شدن آن میشود. درنتیجه بافت کل پارچه نیز نرمتر خواهد شد.
ترور باکنر بهعنوان یکی از محققان این پژوهش در این رابطه اظهار کرد که: «ترکیب فیلد متال و اپوکسی ما میتواند بهاندازه یک لاستیک لاتکس انعطافپذیر یا بهاندازه اکرولیک سخت، سفت باشد.» این فرایند تنها با گرم و سرد کردن اتفاق میافتد. علاوه بر این تیم تحقیقاتی یاد شده حسگر مبتنی بر مواد مایعی را ایجاد کردند که میتواند دمای محیط یا پوشنده خود را تشخیص دهد. این حسگر را میتوان بهراحتی برای کاربریهای مختلف در این پارچه روباتیک جای داد.
آنها همچنین سیمهای ویژهای را در این پارچه به کار بردند که به هنگام قرارگیری در معرض جریان الکتریسیته بهراحتی تغییر شکل میدهند. برای مثال میتوان از این قابلیت برای ساخت شلوارهای هوشمندی استفاده کرد که به افراد سالمند در فرایند نشستن و برخاستن کمک کند.
البته این ماده احتمالاً برای شلوارهای هوشمند مورداستفاده قرار نخواهد گرفت زیرا این تحقیق توسط دفتر تحقیقات علمی نیروی هوایی آمریکا تأمین مالی شده است که امیدوار است بتواند از این پارچه در کاربریهای مختلفی از تورنی های پوشیدنی گرفته تا شبکههای حمل بار هوشمند و چادرهای با قابلیت خود برپایی استفاده کند.