ایتنا - دو راه برای ساخت سیاهچاله ابرپرجرم وجود دارد؛ اما در مورد این سیاهچاله، هیچکدام از آنها چندان با عقل جور در نمیآیند.
مبدأ یک کهکشان، سیاهچالهشناسان را دچار سردرگمی کرده است
سايت خبری ايتنا , 12 آبان 1399 ساعت 1:00
ایتنا - دو راه برای ساخت سیاهچاله ابرپرجرم وجود دارد؛ اما در مورد این سیاهچاله، هیچکدام از آنها چندان با عقل جور در نمیآیند.
یک کهکشان تاریک به نام NGC 404 با فاصلهای نزدیک به ۱۰ میلیون سال نوری از زمین وجود دارد که ممکن است به کشف یک رمز و راز تاریک کمک کند. اما این کهکشان روحمانند رمز و راز پیرامون تولد این اشیاء را هم عمیقتر کرده است.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، باید گفت سیاهچاله یک تکینگی است؛ منطقهای در فضا-زمان که ماده در آنجا بسیار فشرده شده و در قالب یک نقطهٔ بیشکل فروپاشیده است. سیاهچالههای ابرپرجرم، هیولاهای کیهانی هستند که معمولاً میلیاردها برابر خورشید ما جرم دارند. این موجودات در مراکز کهکشانهای بزرگ نشستهاند و گاز و ستارههای اطراف را با گران فوقالعادهای که دارند، میبلعند. یکی از همینها در مرکز کهکشان راه شیری و دیگری بزرگتر در مرکز کهکشان Virgo A در کمین نشسته که اخترشناسان از آن عکس هم گرفتهاند. اما هنوز مشخص نیست که چگونه این اشیاء غولآسا شکل گرفتهاند.
فیزیکدانان بر این باورند که دو امکان وجود دارد: یکی اینکه شاید سیاهچالههای ابرپرجرم، بازتابدهندهٔ ویژگیهای باستانی کیهان باشند؛ یعنی اشیائی که پس از مهبانگ بهطور مستقیم و از جریان گستردهٔ جرم در فضا، بهوجود آمده باشند. دیگری اینکه شاید آنها مانند هر سیاهچاله دیگری در جهان تشکیل شده باشند؛ یعنی در نتیجهٔ انفجار ستارههای در حال مرگ. اگر توضیح دوم درست باشد، سیاهچالههای ابرپرجرم ابتدا کوچک میبودند و با جذب گرد و غبار و ستارگان دیگر، تودههای بیشتری را جمع میکردند.
تیموتی دیویس، اخترفیزیکدان دانشگاه کاردیف در ولز میگوید: «مشکل این است که در هر دو حالت، بیشتر سیاهچالهها از بدو تولد بهطور چشمگیری رشد کردهاند و ابرهای گاز و غبار را که اطراف آنها میچرخد، میبلعند. این باعث میشود تا سنگینتر شوند و تعیین تودههایی که زندگی خود را با آنها آغاز کردهاند دشوار شود».
کد مطلب: 62817
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/62817/مبدأ-یک-کهکشان-سیاهچاله-شناسان-دچار-سردرگمی-کرده