ایتنا - این ماهواره جدید که برای نقشهبرداری از اقیانوس درنظر گرفته شده، به ما کمک خواهد کرد تا تأثیرات تغییرات اقلیمی را درک کنیم.
توسط نهاد فضایی اروپا:
پرتاب ماهواره جدید نقشهبرداری از اقیانوسها
سايت خبری ايتنا , 28 آبان 1399 ساعت 23:42
ایتنا - این ماهواره جدید که برای نقشهبرداری از اقیانوس درنظر گرفته شده، به ما کمک خواهد کرد تا تأثیرات تغییرات اقلیمی را درک کنیم.
مقامات نهاد فضایی اروپا هفتهٔ گذشته در یک همایش مطبوعاتی گفتند بررسی طغیان دریا ساحلی، ردیابی امواج زیر آب اقیانوس و افزودن دادههای جدید به دادههای طولانیمدت در مورد تغییرات اقلیمی، عمدهترین دستاورد علمی مأموریت ماهوارهای با نام سنتینل-۶ میشل فرایلیش (Sentinel-6 Michael Freilich) خواهد بود.
به گزارش ایتنا و به نقل از Space، انتظار میرود این ماهواره هفته آینده با موشک فالکون ۹ از ایستگاه نیروی هوایی کیپ کاناورال واقع در فلوریدا پرتاب شود. تیم دان (مدیر پرتاب ناسا) میگوید: «در حال حاضر، پرسنل فضاپیما انتظار دارند اسپیساکس بتواند یک مسئله مربوط به تولید ژنراتور گاز موشکی را که پیشتر باعث توقف پرتاب ماهواره جیپیاس برای نیروی هوایی ایالات متحده سوار بر فالکون ۹ شده بود را حل کند».
پس از رسیدن سنتینل-۶ به مدار، به شبکهای درحال گسترش از ماهوارههای رصد زمین از چندین آژانس فضایی خواهد پیوست که غالباً با هم کار میکنند تا وضعیت آبوهوا و تغییرات اقلیمی را ردیابی کنند. این ماهواره جدید مأموریتی مشترک بین نهاد فضایی اروپا، ناسا، اداره ملی اقیانوس و جوّ آمریکا و سازمان اروپایی بهرهبرداری از ماهوارههای هواشناسی است.
یکی از ابزارهای علمی این مأموریت، ارتفاعسنج با دقت بالا است که میتواند تغییرات ارتفاع سطح اقیانوس را با دقت ۲ سانتیمتر اندازهگیری کند. دانشمندان با ردیابی چنین تغییرات کوچکی در سطح زمین، میتوانند جریان در زیر آب اقیانوسها که ارتفاع آنها چند متر است و گرما و انرژی را از طریق اقیانوسها به سراسر جهان هدایت میکنند، بهتر درک کنند. یوزف اشباچر (مدیر رصد زمین در نهاد فضایی اروپا) میگوید بهطور کلی سطح آب دریا در سراسر جهان تقریباً ۴٫۸ میلیمتر در سال در حال افزایش است.
کارن سنتژرمن (مدیر بخش علوم زمین ناسا) اظهار میدارد اندازهگیری دقیق سطح دریا توسط سنتینل-۶ برای درک پدیدههایی که باعث افزایش سطح آب در برخی مناطق میشوند بسیار مهم خواهد بود. به عنوان مثال، ذوب شدن یخ در یخچالهای طبیعی یا گرم شدن کلی اقیانوسها که باعث میشود آب با گرم شدن منبسط شود.
وی ادامه میدهد: «زمین سامانهای است جهانی از فعل و انفعالات پیچیده و پویا بین اقیانوسها، زمین، یخ، جو و همچنین جوامع انسانی و این سامانهٔ جهانی در حال تغییر است. تصمیمگیرندگان در بخش دولتی و بخش خصوصی در همه سطوح به متخصصان علوم زمین روی میآورند تا این تغییرات را درک کنند تا هم از تهدیدها و هم از فرصتهایی که باید برای آنها تصمیمهای اساسی بگیرند، آگاه شوند».
کد مطلب: 63014
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/63014/پرتاب-ماهواره-جدید-نقشه-برداری-اقیانوس-ها