ایتنا - تحقیقی جدید نشان میدهد سیستمهای هوش مصنوعی و شبکههای عصبی نیز برای تضمین ثبات مانند مغز انسان نیازمند خواب هستند.
در آیندهای نزدیک؛
خواب برای هوش مصنوعی هم ضروری میشود!
19 آذر 1399 ساعت 14:55
ایتنا - تحقیقی جدید نشان میدهد سیستمهای هوش مصنوعی و شبکههای عصبی نیز برای تضمین ثبات مانند مغز انسان نیازمند خواب هستند.
یکی از ویژگیهای متمایز ماشینها آن است که برخلاف انسانها و موجودات دیگری با سیستم عصبی مرکزی، به خواب نیازی ندارند. اما ممکن است در آینده با پیشرفت فناوریهای هوش مصنوعی تستر یا یخچال گاه به گاه نیاز به خواب داشته باشند.
به گزارش ایتنا از مهر، این تغییر زمانی به وجود میآید که سیستمهای هوش مصنوعی که از مغز تقلید میکنند در طیف وسیعی از دستگاههایی به کار روند که در فعالیتهای روزانه به ما کمک میکنند.
در همین راستا تحقیقی جدید در آزمایشگاه ملی لوس آلاموس آمریکا انجام شده تا محققان به درک بهتری از سیستمهایی دست یابند که مانند اعصاب مغز زنده رفتار میکنند.
محققان هنگامیکه مشغول توسعه شبکههای عصبی شبیه به انسان و دیگر سیستم های زیستی بودند، متوجه این موضوع شدند. آنها مشغول بررسی واکنش این شبکههای شبیه سازی شده به آموزش با دیکشنری بدون نظارت انسان بودند. در این نوع فعالیت شبکههای عصبی بدون دسترسی به مثالهای پیش فرض، اشیا را طبقه بندی می کردند. تصور کنید انبوهی از تصاویر حیوانات کمیاب به یک کودک نشان داده شود واز بخواهیم تا حیوانات مشابه را دسته بندی کند. ممکن است کودک بز کوهی را نشناسد اما به طور حتم آن را دستهای جدا از شیر یا پنگوئنها قرار میدهد.
شاید برای آموزگان تعجب برانگیز نباشد که شبکههای عصبی شبیه سازی شده نیز مانند کودکان پس از دورههای طولانی یادگیری، بی قرار یا ناپایدار شوند. با این وجود وقتی شبکههای مذکور در حالتی شبیه امواج مغزی هنگام خواب قرار گرفتند، دوباره تثبیت شدند.این عمل مانند آن است که شبکه های عصبی به خوابی طولانی فرو روند.
قرار دادن شبکههای عصبی در وضعیت شبیه سازی شده خواب، آخرین راه حل برای تثبیت آنها بود.پیش از این مشخص بود بسیاری از تصاویری که این شبکه ها ارائه می کردند حاکی از توهم است.
این نتایج نشان می دهد امواج خواب آرام در سیستمهای هوش مصنوعی و طبیعی به ایجاد ثبات عصبها و اجتناب از توهم منجر میشوند.
البته باید توجه داشت وضعیت خواب در هوش مصنوعی با آنچه که هنگام خاموش شدن رایانه اتفاق میافتد، متفاوت است.
کد مطلب: 63336
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/63336/خواب-هوش-مصنوعی-هم-ضروری-می-شود