۰
plusresetminus
دوشنبه ۸ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۲

انجام آزمایش موفقیت‌آمیز دیگری برای تحقق اینترنت کوانتوم

ایتنا- محققان به تازگی موفق شده‌اند که کیوبیت‌ها را با اطمینان 90درصدی با استفاده از کابل فیبر نوری به مسافت 27 مایل منتقل کنند.
انجام آزمایش موفقیت‌آمیز دیگری برای تحقق اینترنت کوانتوم
محققان به تازگی موفق شده اند که کیوبیت‌ها را با اطمینان 90درصدی با استفاده از کابل فیبر نوری به مسافت 27 مایل منتقل کنند.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از  engadget، محققان یک گام دیگر به عرضه اینترنت کوانتومی نزدیک شدند. این هفته گروهی از محققان کارتک (Caltech)، آزمایشگاه انرژی فرمیلب، AT&T، دانشگاه‌هاروارد، آزمایشگاه پیشرانه جت ناسا و دانشگاه کلگری  اعلام کردند که با موفقیت کیوبیت‌هایی از فوتون‌ها را با استفاده از کابل فیبر نوری به مسافتی برابر با 27 مایل منتقل کردند.
 
در حالی که دانشمندان دیگر روی پروژه‌های مشابه کار کرده اند اما این گروه اولین محققانی هستند که اطلاعات کوانتومی را در چنین مسافتی انتقال دادند. علاوه بر این ، آنها این کار را در دو شبکه جداگانه و با اطمینان بیش از 90 درصد انجام دادند. یکی از محققان این تیم به در این رابطه اظهار کرد که آنها شبکه‌ها را با استفاده از اجزای موجود در دسترس ساخته اند و فناوری آنها با تجهیزات مخابراتی موجود سازگار است.
 
این محققان نتایج تحقیقات خود را در PRX Quantum منتشر کرده و در آنجا متذکر شده‌اند که کار آنها «بنیادی واقع بینانه برای یک اینترنت کوانتومی با قابلیت اطمینان بالا با دستگاه‌های عملی» فراهم می‌کند. آنها اضافه كردند که «این یك دستاورد كلیدی در راه ساخت فناوری است كه نحوه نحوه برقراری ارتباط جهانی را از نو تعریف می‌كند.» کارشناسان معتقدند که اینترنت کوانتومی می‌تواند انقلابی در زمینه‌های مختلف محاسبات از جمله رمزنگاری و جستجو ایجاد کند.
 
 
 
روند انتقال کیوبیت‌ها در مسافت زیاد در واقع انتقال ماده نیست. در عوض در این فرایند از مزایای پدیده ای به نام درهم تنیدگی استفاده می‌شود كه در آن خصوصیات یك جفت ذره به گونه ای به هم پیوند می‌خورند كه بدون توجه به فاصله بین آنها، اتصال خود را همچنان حفظ می‌کنند.
 
تیم‌های کالتک و فرمیلب با در اختیار داشتن دو شبکه 13 مایلی خود قصد دارند شبکه دیگری را به نام Quantum Illinois Express Quantum در ابعاد شهری در شیکاگو ایجاد کنند. اما باید در نظر داشت که این فناوری به این زودی‌ها جایگزین اینترنت‌های مخابراتی فعلی نخواهد شد.
 
ماریا اسپیروپولو به عنوان یک فیزیک دان ذره ای و یکی از نویسندگان این مقاله در این رابطه اظهار کرد که:« مردم به شوخی در شبکه‌های اجتماعی می‌پرسند که آیا باید برای یک ارائه دهنده اینترنت کوانتومی ثبت نام کنند. البته که ما به کارهای تحقیق و توسعه بیشتری نیاز داریم.»
 
کد مطلب: 63479
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ