ایتنا - کاشت درخت در این زمینه بسیار مفید است؛ اما آیا راههای دیگری هم وجود دارند؟
خارج کردن کربن از جوّ زمین برای مقابله با تغییرات اقلیمی
سايت خبری ايتنا , 19 دی 1399 ساعت 0:46
ایتنا - کاشت درخت در این زمینه بسیار مفید است؛ اما آیا راههای دیگری هم وجود دارند؟
خانم سابین فوس (یک اقتصاددان در برلین) از دو سال پیش به دنبال این پاسخها بوده است. خانم فوس هدایت یک گروه پژوهشی در مؤسسهٔ تحقیقاتی مرکاتور پیرامون تغییرات اقلیمی را برعهده دارد. او پیشتر عضوی از هیئت اصلی میاندولتی در زمینهٔ تغییر اقلیم (IPCC) بود.
به گزارش ایتنا و به نقل از livescience، این هیئت توسط سازمان ملل متحد برای ارزیابی گرمایش زمین از لحاظ علمی، خطرات و تأثیرات آن بر روی کرهٔ زمین تأسیس شد. پس از آنکه این هیئت در سال ۲۰۱۸ گزارش خود را ارائه داد و نیز با توجه به هدف جدید توافقنامهٔ پاریس مبنی بر حفظ نرخ گرمایش کرهٔ زمین تا ۱٫۵ درجهٔ سانتیگراد یا کمتر از آن، خانم فوس وظیفه پیدا کرد که مشخص کند کدام استراتژیهای حذف کربن، امیدبخشتر و عملیتر هستند.
جنگلکاری و جنگلکاری مجدد بهعنوان چاههای طبیعی و معروف کربن شناخته میشوند. شمار زیادی از درختان میتوانند برای فتوسنتز، گاز گلخانهای دیاکسید کربن (CO2) را از جوّ جدا کنند. فتوسنتز یک واکنش شیمیایی است که با استفاده از انرژی خورشید، دیاکسید کربن و آب را به قند و اکسیژن تبدیل میکند. بنابر مطالعهای که در سال ۲۰۱۹ انجام شد و در نشریهٔ ساینس به چاپ رسید، مشخص شد که کاشت یک تریلیون درخت میتواند نزدیک به ۲۰۵ میلیارد تن کربن ذخیره کند که تقریباً برابر است با دوسوم کربن آزادشده توسط انسان در جوّ از زمان آغاز انقلاب صنعتی.
مدیریت زمین کشاورزی نیز یکی دیگر از روشهای حذف طبیعی کربن است که نسبتاً کمخطر بوده و قبلاً هم امتحان شده است. بنابر گفتههای خانم جین زلیکووا (بومشناس زمینی و دانشمند ارشد در مؤسسهٔ Carbon180 که سازمانی غیرانتفاعی است و از استراتژیهای حذف کربن در ایالات متحده پشتیبانی میکند)، چرای غیرثابت و چرخشی احشام و همینطور کشت و تنوع و چرخش محصول باعث افزایش جذب کربن از طریق فتوسنتز میشود و کربن در نهایت در بافتهای ریشه ذخیره میگردد و این بافتها نیز نهایتاً در خاک تجزیه میشوند.
آکادمی ملی علوم در ایالات متحده دریافت که ذخیرهٔ کربن در خاک برای جبران ۱۰ درصد از انتشار خالص سالانهٔ دیاکسید کربن در ایالات متحده -- یا نزدیک به ۵۷۴ میلیون تن – آن هم با هزینهای اندک، کفایت میکند.
کد مطلب: 63608
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/63608/خارج-کردن-کربن-جو-زمین-مقابله-تغییرات-اقلیمی