سرهنگ علی موالی رئیس پلیس فتا استان قم اظهار کرد: مزاحمان اینترنتی با انگیزههای مختلف ازجمله تهدید، اخاذی، تمسخر و هتک حیثیت در قالب انتشارعکسهای شخصی و با ترفندهای گوناگون ازجمله استفاده از هویت جعلی، هک حساب سایر کاربران و... اقدام به ایجاد مزاحمت میکنند.
وی به افرادی که مورد مزاحمت قرار گرفتهاند، توصیه کرد: در صورت مواجه با مزاحمت سایبری از هرگونه پیام، پاسخ نامناسب و ارسال عکسهای ناخوشایند و دور از شئونات اسلامی اجتناب و پرهیز کنند، چون این عمل باعث تحریک و پاسخ متقابل فرد مزاحم خواهد شد و این همان چیزی است که مزاحمان در جستجوی آن هستند.
سرهنگ موالی یادآور شد: در فضای مجازی نباید به دنبال انتقام باشید چه بسا ممکن است خود شما نیز به یک مزاحم اینترنتی تبدیل شوید و وضعیت بدتر شود.
این مقام مسئول افزود: والدین به فرزندان یاد دهند اطلاعات شخصی مانند شماره تماس، آدرس محل زندگی و رمزهای عبور خود را به هیچکس نگویند، پیامهای ناآشنا را بدون باز کردن حذف کنند و در خصوص زندگی شخص خود در فضای مجازی با کسی درد و دل نکنند.
سرهنگ موالی در خصوص آموزش کودکان به والدین توصیه کرد: به کودکان و نوجوانان خود آموزش دهید که درصورت مواجه با پیامهای ناخوشایند و تهدیدآمیز، به والدین اطلاع داده و سپس والدین موضوع را به پلیس فتا گزارش کنند.
وی مسدودسازی شماره تماس و IDهای مزاحم را ازجمله راهکارهای مناسب برای جلوگیری از مزاحمتهای اینترنتی دانست.
سرهنگ موالی به مزاحمان اینترنتی نیز هشدار داد: اینگونه افراد طبق قانون جرایم رایانهای تحت پیگرد قرار خواهند گرفت و به مراجع قضایی معرفی خواهند شد و از یک تا شش ماه به حبس محکوم خواهند شد.
رئیس پلیس فتا استان قم خاطرنشان کرد: کاربران در صورت وقوع هرگونه مشکل در فضای مجازی مراتب را از طریق سایت پلیس فتا به آدرس www.cyberpolice.ir با ما در میان بگذارند.
منبع: پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا