کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

ایثارگران شاغل شرکتی و قراردادی جهت تبدیل وضعیت نیاز به سهمیه و آزمون ندارند

20 بهمن 1399 ساعت 12:09

ایتنا - نمایندگان مجلس شورای اسلامی، به طرح استفساریه ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران رسیدگی کردند.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (دوشنبه ۲۰ بهمن ماه) مجلس شورای اسلامی، به طرح استفساریه ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران رسیدگی کردند.

مهدی عیسی زاده رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس در این جلسه گفت: قانون جامع خدمات ایثارگران که در دو بند به آن اشاره شد و ماده ۲۱ آن سنوات گذشته تصویب شده بود و در برنامه ششم توسعه در ماده ۸۷ در دو بند به آن اشاره شده است، اما تا امروز اجرایی نشده است، نهایتاً کمیسیون اجتماعی مجدداً آن را مطرح کرده و در کمیسیون رأی گرفته شده است.
وی ادامه داد: موضوعی که من مطرح می‌کنم این است که آیا افراد مذکور در ماده ۲۱ خدمات‌رسانی به ایثارگران مصوب ۳ تیرماه ۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی که قبل و حین اجرای قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صورت شرکتی، قراردادی یا پیمانی در دستگاه های موضوع ماده (۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به کار گرفته شده‌اند برای تبدیل وضعیت، نیاز به آزمون و استفاده از سهمیه دارند؟ که در پاسخ گفتیم خیر.

رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس تصریح کرد: مجلس انقلابی که به دنبال شفافیت است، این شفافیت از سال ۱۳۸۶ فرزندان شاهد هنوز جذب دستگاه‌ها نشده‌اند. در آستانه سالروز پیروزی انقلاب، بسیاری از فرزندان جانبازان ۷۰ درصد هنوز جذب دستگاه‌ها نشده‌اند، یا به صورت شرکتی ۱۰ یا ۱۲ سال در ادارات کار می‌کنند، ولی هنوز جذب و تبدیل وضعیت نشده‌اند. دولت اخیراً پیمانی‌ها را جذب کرده است، ولی کسانی را که هم از پدر جانباز ۷۰ درصد پرستاری و هم به صورت شرکتی در ادارات کار می‌کنند، هنوز تبدیل وضعیت نشده‌اند که این انصاف نیست.

محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با استفساریه مذکور گفت: در ماده ۲۱ آمده است که ۲۵ درصد از نیازهای استخدامی این افراد باید رفع شود، نباید قانونگذاری کنیم و موضوع آزمون نباید حذف شود و در واقع استفساریه باید اصلاح شود.

در ادامه علیرضا سلیمی در موافقت با این استفساریه مطرح کرد: ماده ۸۷ قانون برنامه می‌گوید که دولت مکلف است که علاوه بر اجرای ماده ۲۱ قاون جامع، تمام فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد را جذب کنند، ولی آیا دولت این قانون را اجرا کرده است؟ الان سال آخر برنامه توسعه ششم است، ولی هنوز تکلیف این فرزندان مشخص نشده است.

در ادامه مرتضی محمودوند در اخطاری گفت: آنچه مربوط به خانواده ایثارگران و شهدا و جانبازان است، نباید کوچکترین کوتاهی صورت گیرد.

در ادامه سیدکاظم موسوی نیز با اشاره به ماده ۲۳ و اقتدار مجلس در تصمیم‌گیری‌ها ادامه داد که خانواده‌های ایثارگران نباید بیش از این مظلوم واقع شوند و در مورد تبدیل وضعیتشان باید تصمیم‌گیری شود.

ابراهیم عزیزی نماینده مردم کرمانشاه در مجلس با اشاره به رفع ابهام در این استفساریه تاکید کرد: موضوع ما افرادی است که رابطه کاری با شرکت‌ها دارند و شرکت‌ها با دستگاه‌های مربوطه ارتباط دارند، آیا این موضوع لحاظ می‌شود؟ چرا که افراد از طریق شرکت‌ها به صورت مستقیم یا غیرمستقیم با دستگاه‌های دولتی ارتباط دارند و باید شامل این استفساریه شوند و شرکتی ها باید تعیین تکلیف شوند.
در پایان نمایندگان با رفع ابهام در این استفساریه موافقت کردند.

موضوع استفساریه چه بود؟
در متن موضوع استفساریه مذکور آمده است؛ آیا افراد مذکور در ماده (۲۱) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران مصوب ۳/۴/۱۳۸۶ با اصلاحات و الحاقات بعدی که قبل و حین اجرای قانون برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران به صورت شرکتی، قراردادی یا پیمانی در دستگاه‌های موضوع ماده (۲) قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران به کار گرفته شده‌اند برای تبدیل وضعیت، نیاز به آزمون و استفاده از سهمیه دارند؟ که در پاسخ گفتند خیر.

همچنین این عبارت سوالی مطرح شد که آیا این موضوع شامل افرادی می شود که از کارکنان طرف قرارداد شرکت های خصوصی باشند که آن شرکت ها طرف قرارداد با دستگاه ها هستند؟ آیا باید دستگاه آن افراد را استخدام نماید؟ یا دستگاه باید آن افراد را که رابطه مستقیم با دستگاه ندارند، را استخدام کند؟ که در پاسخ گفتند بله.

رای مثبت نمایندگان به طرح
مطابق این گزارش نهایتا نمایندگان مجلس با کلیات این طرح با ۱۲۷ رأی موافق، ۱۶ رأی مخالف و ۲۹ رأی ممتنع از مجموع ۲۰۱ نماینده حاضر در صحن موافقت کردند.
 


کد مطلب: 64056

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/64056/ایثارگران-شاغل-شرکتی-قراردادی-جهت-تبدیل-وضعیت-نیاز-سهمیه-آزمون-ندارند

ايتنا
  https://www.itna.ir