۰
plusresetminus
سه شنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۹ ساعت ۱۳:۰۴

عزم شرکت‌های آسیایی برای تولید تراشه در بازار جهانی

ایتنا - شرکت‌های تراشه سازی آسیایی به توسعه ظرفیت تولیدشان شتافتند تا کمبود جهانی که تولید بسیاری از صنایع به خصوص خودروسازان را مختل کرده است را برطرف کنند.
عزم شرکت‌های آسیایی برای تولید تراشه در بازار جهانی


شرکت‌های خودروسازی از جنرال موتورز تا استلانتیس و هوندا موتور خطوط مونتاژ کارخانه‌هایشان را به دلیل کمبود تراشه تعطیل کرده اند. البته بخشی از این کمبود ناشی از تحریمهایی است که دولت سابق آمریکا علیه کارخانه‌های تراشه‌سازی چینی وضع کرده است. برخی از شرکت‌ها کارکنانشان را مرخص کرده‌اند.

به گزارش ایتنا از ایسنا، کارخانه‌های تولید ریزتراشه ها که عمدتا متعلق به شرکت‌های آسیایی است و معمولا تراشه‌هایی با پیشرفتگی کمتر تولید می‌کنند، به دلیل سرمایه گذاری اندک در سالهای اخیر در مضیقه قرار گرفته‌اند. اکثر این کارخانه‌ها برای تولید تراشه های خودرو استفاده می‌شوند.

تقاضای مصرف کننده در چین به خصوص برای خودرو به شکل سریع غیرمنتظره‌ای از بحران ویروس کرونا بهبود پیدا کرده و سفارشات برای محصولاتی نظیر لپ‌تاپ و تلفن‌های همراه در مناطق جهان که همچنان درگیر محدودیت‌های کرونایی هستند، رشد کرده است.

شرکت تراشه سازی SMIC چین هفته گذشته اعلام کرد ظرفیت تولید ویفر در کارخانه تولیدات هشت اینچی را امسال به ۴۵ هزار ویفر در ماه افزایش خواهد داد. با این حال این شرکت خاطرنشان کرد افزایش ظرفیت به سرعت اتفاق نخواهد افتاد زیرا تامین تجهیزات زمان می‌برد و این شرکت همچنان با اختلالات زنجیره تامین به دلیل تحریم‌های وضع شده از سوی دولت سابق آمریکا دست و پنجه نرم می‌کند.

شرکت TSMC تایوان که بزرگترین تراشه سازی قراردادی جهان است، اعلام کرد تولید محصولات مرتبط با خودرو را توسعه خواهد داد و اکنون انتظار دارد هزینه سرمایه برای تولید و توسعه تراشه‌های پیشرفته امسال بین ۲۵ تا ۲۸ میلیارد دلار باشد که ۶۰ درصد بالاتر از هزینه انجام شده در سال ۲۰۲۰ خواهد بود.

شرکت یونایتد میکرو الکترونیکس (UMC) که یک تراشه ساز تایوانی دیگر است، قصد دارد ۱.۵ میلیارد دلار برای تجهیزات جدید در سال میلادی جاری هزینه کند که ۵۰ درصد در مقایسه با یک میلیارد دلار در سال گذشته افزایش خواهد داشت.

شرکت اس کی هاینیکس کره جنوبی که دومین تراشه ساز بزرگ جهان است، برنامه‌هایش برای انتقال تاسیسات ساخت تراشه‌های هشت اینچی به چین را سرعت بخشیده است و انتظار دارد این اقدام هزینه‌هایش را کاهش دهد. این شرکت در تلاش برای انجام این جابجایی به سرعت ممکن به جای برنامه دو ساله‌ای است که پیش از این برنامه ریزی کرده بود.

شرکت رنساس الکترونیکس ژاپن اعلام کرده سرگرم مذاکره برای خرید شرکت طراح تراشه انگلیسی-آلمانی "دیالوگ سمیکانداکتور" به ارزش شش میلیارد دلار است تا از تقاضای رو به رشد برای تراشه های خودرو بهره برداری کند.

بر اساس گزارش رویترز، کمبود عرضه و افزایش تقاضا روی قیمتها تاثیر گذاشته است. شرکت UMC انتظار دارد قیمتهای تراشه امسال به دلیل محدودیت‌های عرضه که ماه‌ها ادامه خواهد داشت، چهار تا شش درصد رشد کند در حالی که شرکت رنساس به رویترز گفته است در حال مذاکره برای افزایش ۱۵ درصدی قیمت تراشه های خودرو و افزایش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت تراشه‌های دیگر است.
کد مطلب: 64084
برچسب ها: سخت افزار تراشه
نام شما
آدرس ايميل شما

بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ