آموزش : هفت اشتباه رایجی که راه را برای هکرها هموار میکند!
ایتنا - علاوه بر تلاش هکرها برای دسترسی به دادههای ما، دانستن این نکته ضروری است که گاهی خود ما نیز با انجام اشتباهاتی راه را برای سودجویان هموار میکنیم.
خطر دسترسی غیر مجاز به داده همیشه وجود دارد. اگر خبرهای امنیت سایبری را دنبال کنید، میبینید که هر روز سازمانها، شرکتها و اشخاص زیادی با ترفندها و روشهای متفاوتی از حملههای سایبری قربانی میشوند و دادههایشان در معرض انواع تهدید قرار میگیرد.
هر چه دادههای بیشتری از ما در اینترنت آپلود یا بارگذاری شود، باید بیشتر مراقب امنیت دادهها باشیم. علاوه بر افراد سودجو تمام سعی و تلاششان برای دسترسی به دادههای ما، خودمان هم با انجام اشتباههایی دادههایمان را در معرض خطر قرار میدهیم. در این درباره ۱۲ اشتباه رایجی که دادههایتان را در معرض دسترسی غیر مجاز قرار میدهد میپردازیم.
1- استفاده مجدد از یک رمزعبور
در حالیکه استفاده از یک رمزعبور باری بیش از یک حساب کاربری برای شما راحت است، زیرا با کرک کردن یک پسورد میتوانند به راحتی به بیشتر حسابهای آنلاین شما دسترسی پیدا کنند. هر حساب آنلاینی که دارید با یک رمزعبور قدرتمند و منحصر بفرد داشته باشد. مشکل به یاد سپاری چندین رمزعبور قدرتمند را با کمک نرمافزارهای مدیریت رمزعبور حل کنید.
2- فعال نکردن گزینه احراز هویت دو عامله
در بدترین حالت اگر افراد سودجو بتواند رمزعبور حساب شما را بدست بیاورد، گزینه احراز هویت دو مرحلهای میتواند جلوی او را برای دسترسی به حسابتان بگیرد. با فعال کردن ویژگی احراز هویت دو عامله علاوه بر ID و رمزعبور، کد دیگری که معمولا از طریق اپلیکیشن یا پیام کوتاه دریافت میکنید نیز برای دسترسی به حساب نیاز خواهد بود.
3- نصب نکردن آنتیویروس و برنامههای ضد بدافزار
نصب کردن یک آنتی ویروس مطمئن و به روز و همچینین نرمافزارهای امنیتی مانند ضد بدافزار میتواند تا حد زیادی دادهها و دستگاههای ما را از خطر دسترسی غیر مجاز نجات دهد.
4- به روز نکردن نرمافزارها
توسعه دهندگان نسخه جدید سرویسهایشان را به دلایل مختلفی مانند اضافه کردن ویژگی جدید یا برطرف کردن مشکلات امنیتی منتشر میکنند. اگر نرمافزارها و اپلیکیشنهایی که روی دستگاهتان نصب کردهاید را به روز نکنید، دادههای خودتان را در معرض تهدید قرار دادهاید. در صورت امکان گزینه به روز رسانی خودکار نرمافزارها را فعال کنید.
5- قفل نکردن صفحه موبایل یا کامپیوتر
برای محافظت از دادههایتان، امنیت فیزیکی به اندازه امنیت شبکه مهم است. لپتاپ، موبایل و تبلت از دستگاههای قابل حمل رایج و محبوب هستند. بنابراین مطمئن شوید که صفحه نمایش دستگاهتان بدون حفاظتهایی مانند قفل رمزعبور، پین یا الگو نباشد.
6 – رمزگذاری نکردن دادههای روی دستگاه
علاوه بر ست کردن رمزعبور روی دستگاه، باید مطمئن شویم که دادههای ذخیره شده در دستگاه رمزگذاری شدهاند.
7- استفاده از ابزارهای ارتباطی بدون رمزگذاری
برای ارتباط از سرویسهایی استفاده کنید که ارتباطات شما را رمزگذاری میکنند.