ایتنا - درآمد حاصل از این گرانی صرف فعالیت صدا و سیما، مقابله با اینترنت ماهوارهای، و نیز شرکت مخابرات ایران خواهد شد.
پس از مدتها بحث و جنجال پیرامون افزایش قیمت اینترنت، سرانجام مجلس ایران بر این طرح مهر تایید زد.
به گزارش ایتنا، از اوایل اسفند ماه 99 یکی از کمیسیونهای مجلس طرحی را به تصویب رسانده بود که مطابق آن، افزایش ۱۰درصدی حقالسهم دولت از اپراتورها انجام میشد، اقدامی که بنا به گفته وزیر ارتباطات به گرانی اینترنت منجر خواهد شد.
گفتنی است این طرح از زمان مطرح شدن در رسانهها، مورد مناقشه و مخالفت کارشناسان و رسانهها قرار گرفت، و حتی در مقطعی، نمایندگان مجلس اعلام کردند که این طرح را اصلاح خواهند کرد، اما نهایتا طرح مزبور مطابق تعریف اولیه از تصویب اعضای مجلس گذشت.
مطابق نظر کارشناسان، تصویب این قانون قطعا موجب گرانی اینترنت بوده و به ضرر کاربران خواهد بود، و حتی مصوبه شورای عالی فضای مجازی در خصوص سهم ۲ درصدی اینترنت در سبد خانوار را زیر سوال میبرد، اما پارلمان ایران سرانجام در روز شنبه 16 اسفند ماه طرح خود را در صحن علنی به تصویب رساند.
به گزارش خبرگزاری دولتی ایران، ایران، بر این اساس، حقالسهم پرداختی شرکتهای اینترنتی از سال ۱۴۰۰، به میزان ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.
از مبلغ حاصل از این درآمد، سه هزار میلیارد تومان به سازمان صدا و سیما برای «نظارت» بر محتوای فضای مجازی و به شرکت مخابرات ایران برای توسعه اینترنت خانگی برای «مقابله» و رقابت با اینترنت ماهوارهای SpaceX و همینطور تولید محتوا در فضای مجازی اختصاص خواهد یافت.
نکته جالب اینکه بندی از این طرح که قبلا در مجلس تصویب شده بود و بر اساس آن هرگونه افزایش قیمت اینترنت را ممنوع اعلام کرده بود، از مصوبه حذف شد.
به نظر میرسد فشار تامین این ۳هزار میلیارد تومان از جیب مردم خواهد بود.
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات پیش از این هشدار داده بود که تصویب این پیشنهاد نمایندگان، باعث افزایش چشمگیر قیمت اینترنت خواهد شد.
اولین تاثیرات گرانی اینترنت کجاست؟
با وجود آن که برخی نمایندگان اظهار داشتند مصوبه جدید هیچگونه تاثیری بر افزایش قیمت اینترنت نخواهد داشت، یکی از نمایندگان مجلس با اشاره به تاثیر قطعی این مصوبه بر گرانی اینترنت، تاکید کرده که این امر در ابتدای کار فقط شامل یک اپراتور موبایل خواهد شد.
به گفته مهدی طغیانی سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس: «البته برخی اپراتورهای کشور که قراردادشان با دولت تا سال آینده منقضی نمیشود مشمول این قانون نمیشوند که در حال حاضر تنها اپراتور ایرانسل باید مشمول این قانون شود.»
اپراتورها سرعت اینترنت را کم میکنند
به گفته این نماینده مجلس «قیمتگذاری ثابت کالاها و خدمات، کار حاکمیت نیست و قبلاً هم تجربه شکست در این زمینه را داشتهایم.»
وی اذعان کرد که با هزینهتراشی برای اپراتورها و افزایش ۱۰ درصدی درآمد دولت از حقالسهم آنها، اگر اپراتورها را مجبور به ثابت نگهداشتن تعرفههایشان کنیم، آنها هم نتیجتا از سرعت و کیفیت کم میکنند.
باز هم افتادید به دور فیلتر کردن و محدود کردن.
چقدر باید هزینه و وقت ملت رو هدر بدین تا بفهمین این روشها عقبماندهآس؟؟؟
تجربه ماهواره و فیلترینگ رو یادتون رفته؟
کم کم به سرنوشت صراط نیوز دچار می شین.