دسترسی چین به اطلاعات کاربران ژاپنی پیامرسان لاین
ایتنا - شرکت پیامرسان لاین اعلام کرد اطلاعات شخصی کاربرانش بدون اطلاع آنها مورد دسترسی تکنیسینهایی در چین قرار گرفته است.
اپلیکیشن لاین که بیش از ۸۶ میلیون کاربر در ژاپن دارد، در دستورالعمل حفاظت از دیتای خود اعلام کرده که اطلاعات شخصی کاربران می تواند به خارج منتقل شود اما با وجود ملزم بودن به مشخص کردن نام کشور خارجی، چنین اقدامی نکرده بود.
به گزارش ایتنا از ایسنا، لاین اعلام کرد یک زیرمجموعه این شرکت در چین که قرار بود فناوریهای هوش مصنوعی را طراحی کند، حداقل ۳۲ بار به دیتابیس این شرکت دسترسی پیدا کرده است.
چهار تکنیسین شرکت وابسته به لاین در چین قادر بوده اند نام کاربران، شماره تلفن، آدرس ایمیل و پیامهای آنها را مشاهده کنند. با این حال لاین اعلام کرد هیچ استفاده نادرستی از دیتابیس این شرکت انجام نگرفته و این شرکت دسترسی به دیتابیس خود از چین را در فوریه مسدود کرد.
این شرکت ژاپنی اعلام کرد موضوع را به کمیسیون حفاظت از اطلاعات شخصی دولت گزارش کرده و به زودی گروهی برای تحقیقات درباره این واقعه تشکیل می شود.
کاتسونوبو کاتو، سخنگوی ارشد دولت ژاپن در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کرد دولت پاسخ مناسبی به این موضوع خواهد داد. کمیسیون دولت هم اعلام کرد این پرونده از جمله نظارت صحیح لاین بر زیرمجموعهاش در چین را مورد بررسی قرار میدهد.
الزام مشخص کردن نام کشورهایی که اطلاعات شخصی کاربران به آنها انتقال پیدا میکند، سال گذشته در پی بازبینی قانون حفاظت از اطلاعات شخصی در ژاپن اعلام شد.
اپلیکیشن لاین در ژاپن به عنوان ابزار ارتباطی اجتماعی اصلی استفاده می شود و این اپلیکیشن به عنوان یک زیرساخت اطلاعاتی توسط دولتهای محلی و سایر سازمانها در این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. لاین در تایوان، تایلند و اندونزی هم محبوب است.
در بحبوحه تشدید رقابت میان آمریکا و چین بر سر برتری فناوری، حساسیت نسبت به کنترل اطلاعات در چین در ژاپن هم افزایش پیدا کرده است.
بر اساس گزارش ژاپن تایمز، لاین با شرکت زد هولدینگز کورپ، اپراتور خدمات اینترنتی یاهو ژاپن در اول مارس ادغام شد تا کسب و کار خدمات آنلاین خود را در سراسر جهان توسعه بخشیده و با غولهای فناوری آمریکایی و چینی رقابت کند.