کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

همکاری ناسا و چند رصدخانه برای کشف علت بحران انرژی در مشتری

سايت خبری ايتنا , 28 مرداد 1400 ساعت 14:04

سنجش دما درون اتمسفر این سیاره نشانگر درجه حرارت 800 درجه فارنهایت (416 درجه سانتیگراد) بوده است. اینکه دقیقا این حرارت اضافی از کجا می‌آید یکی از بزرگترین اسرار درباره مشتری است.


ناسا اعلام کرد که با آژانسها و رصدخانه‌های دیگر برای کسب اطلاعات بیشتر درباره مشتری (برجیس) کار می‌کند. ناسا در حال استفاده از داده‌های برگرفته از ماهواره‌های جونو و ژاپنی هیساکی و رصدخانهW.M. Keck  برای درک علت «بحران انرژی» بر روی مشتری است. مشتری پنج برابر بیشتر از زمین از خورشید دور است و انتظار نمی‌رود که گرم باشد.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، ناسا می‌گوید که بر پایه مقدار نور خورشیدی که مشتری دریافت می‌کند، دمای اتمسفر بالایی آن قاعدتا چیزی در حدود 100- فارنهایت (73- سانتیگراد) است. با این حال، سنجش دما درون اتمسفر این سیاره نشانگر درجه حرارت 800 درجه فارنهایت (416 درجه سانتیگراد) بوده است. اینکه دقیقا این حرارت اضافی از کجا می‌آید یکی از بزرگترین اسرار درباره مشتری است.
 
به مدت پنج دهه، دانشمندان در جستجوی علت حرارت اضافی در اتمسفر این سیاره، که با عنوان یک «بحران انرژی» برای این سیاره توصیف می‌شود، بوده‌اند. این تیم بین‌المللی در حال کار برای حل این راز از طریق ترکیب مشاهدات از رصدخانه‌های جونو، هیساکی، و Keck با هدف کشف یک منبع حرارت اضافی در جو مشتری است.
 


جیمز اودونوگو محقق JAXA می‌گوید که این تیم دریافت که مشتری دارای قدرتمندترین و فشرده‌ترین شفق قطبی در منطقه شمسی است. اودونوگو می‌گوید که این شفق قطبی عامل گرم شدن کل اتمسفر بالایی این سیاره است. یک شفق قطبی وقتی ایجاد می‌شود که ذرات باردار با میدان مغناطیسی این سیاره برخورد کنند. این ذرات باردار در امتداد خطوط در میدان مغناطیسی به سمت قطبهای مشتری حرکت مارپیچی می‌کنند، و با اتمها و مولکولهای موجود در اتمسفرش برخورد می‌کنند که منجر به آزادسازی نور و انرژی می‌شود.
 
بر روی کره زمین خودمان، این پدیده باعث یک نمایش نور زیبا در آسمان می‌شود که با عنوان شفقهای قطبی شمالی و جنوبی شناخته می‌شوند. مشتری به خاطر ماده‌ای که از سطح قمر بسیار آتشفشانیش، با نام آیو، فوران می‌کند چنین شفقی دارد. این ترکیب موجب گرمایش عظیم در اتمسفر بالایی بر روی مناطق قطبی این سیاره می‌شود.
 


کد مطلب: 65769

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/65769/همکاری-ناسا-چند-رصدخانه-کشف-علت-بحران-انرژی-مشتری

ايتنا
  https://www.itna.ir