خطای 403 Forbidden چیست؟
این خطا هنگامی رخ میدهد که صفحه وب (یا منبع دیگری) که میخواهید در مرورگر وب خود باز کنید منبعی است که اجازه دسترسی به آن را ندارید. این خطا 403 نامیده میشود. شما معمولاً به یکی از دو دلیل این خطا را دریافت میکنید. اولین مورد این است که صاحبان وب سرور مجوزهای دسترسی را به درستی تنظیم کردهاند و شما واقعاً اجازه دسترسی به منبع را ندارید. دلیل دوم این است که صاحبان وب سرور به طور نادرست مجوزها را راهاندازی کردهاند و شما در شرایطی که واقعاً نباید مجوز دسترسی را دریافت میکنید.
درست مثل خطاهای404 و 502 طراحان وب سایت میتوانند ظاهر خطای 403 را سفارشیکنند. بنابراین، ممکن است صفحات مختلف 403 را در وب سایتهای مختلف مشاهده کنید. همچنین ممکن است وبسایتها از نامهای کمی متفاوت برای این خطا استفاده کنند. به عنوان مثال، ممکن است مواردی مانند موارد زیر را مشاهده کنید:
• 403 Forbidden
• HTTP 403
• Forbidden
• HTTP Error 403 – Forbidden
• HTTP Error 403.14 – Forbidden
• Error 403
• Forbidden: You don’t have permission to access [directory] on this server
• Error 403 – Forbidden
در بیشتر مواقع، کارهای زیادی نمیتوانید انجام دهید تا مشکل خود را برطرف کنید. زیرا یا واقعاً اجازه دسترسی به منبع را ندارید، یا خطایی در سرور وجود دارد. گاهی اوقات، این یک خطای موقتی است؛ با این وجود با انجام برخی کارها میتوانید شانستان را برای رفع مشکل امتحان کنید.
صفحه را تازه کنید
تازه کردن صفحه(refresh) همیشه ارزش یکبار را دارد. در بسیاری از مواقع خطای 403 موقتی است و یک تازهسازی ساده ممکن است این کار را انجام دهد. اکثر مرورگرها برای تازهسازی از Ctrl+R در Windows یا Cmd+R در Mac استفاده میکنند و همچنین دکمه Refresh را در جایی در نوار آدرس ارائه میدهند.
آدرس را دوبار بررسی کنید
رایجترین دلیل خطای 403، آدرس اینترنتی اشتباه است. اطمینان حاصل کنید که آدرسی که میخواهید به آن دسترسی داشته باشید مربوط به یک صفحه وب یا فایل است، نه یک فهرست. یک نشانی اینترنتی معمولی به HTMAL، ORG، COM، NET، ..... ختم میشود، یا فقط دارای پسوند است، در حالی که URL یک فهرست معمولاً با "/" خاتمه مییابد.
کوکیها و حافظه پنهان مرورگر خود را پاک کنید
همچنین ممکن است صفحه با خطا در مرورگر شما ذخیره شده باشد، اما پیوند واقعی در وب سایت تغییر کرده است. برای آزمایش این امکان، باید حافظه پنهان و کوکیهای مرورگر خود را پاک کنید. پاک کردن حافظه پنهان بر مرور شما تأثیر چندانی نخواهد گذاشت، اما بارگیری برخی از وب سایتها با بارگیری مجدد تمام دادههای ذخیره شده قبلی، ممکن است چند ثانیه طول بکشد. پاکسازی کوکی ها به این معنی است که باید دوباره به اکثر وب سایت ها وارد شوید.
بررسی کنید آیا مجوز دسترسی به آدرس اینترنتی را دارید یا خیر؟
اگر میخواهید به وب سایتی دسترسی داشته باشید که قبل از مشاهده محتوا نیاز به ورود به سیستم دارد، ممکن است این مشکل بوجود آید، به طور معمول، سرورها پیکربندی شدهاند تا خطایی را به شما نشان دهند که به شما اطلاع میدهد برای دسترسی به محتوا باید وارد سیستم شده باشید.
سعی کنید وارد وب سایت شوید (در صورت امکان) و ببینید آیا خطا برطرف میشود.
بعداً دوباره تلاش کنید
اگر هیچیک از راهحلهای سادهای که تا به حال در مورد آنها صحبت کردهایم کار نمیکند، همیشه میتوانید مدتی صبر کنید و بعداً برگردید. از آنجا که بیشتر اوقات، خطا 403 ناشی از مشکلاتی در وب سایت مورد نظر است، احتمالاً شخصی در حال حاضر روی مشکل کار میکند تا مشکل بوجود آمده برای سایت را برطرف کند.
با وب سایت تماس بگیرید
گزینه دیگر این است که مستقیماً با صاحب وب سایت تماس بگیرید. اطلاعات تماس آنها را در وب سایت جستجو کنید و در مورد صفحه مورد نظر با آنها تماس بگیرید.
با ISP خود تماس بگیرید
اگر میتوانید تأیید کنید که وب سایت مورد نظر برای دیگران کار میکند اما برای شما کار نمیکند، ممکن است آدرس IP عمومی که ISP شما به شما ارائه داده است (یا کل ISP شما) به دلایلی مسدود شده باشد. میتوانید با آنها تماس بگیرید و آنها را از مشکل مطلع کنید. این یک راهحل چندان محتمل نیست، اما آنها ممکن است بتوانند کمک کنند.
منبع: پایگاه اطلاعرسانی پلیس فتا