ایتنا - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان اینکه تنها راه نجات کشور، استفاده از فناوری اطلاعات است، گفت: ما بههیچ وجه بدنبال مسدودسازی و محدودیت فضای مجازی نیستیم و نگاههای تنگنظرانه به این حوزه نداریم.
«عیسی زارعپور» در جشنواره پژوهش و فناوری که با حضور وزیر نیرو، معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم و تحقیقات، در دانشگاه علم و صنعت ایران برگزار شد، درباره برنامه چهار سال آینده وزارت ارتباطات افزود: یکی از اصلیترین برنامههای ما رشد صنعت فضایی کشور است و شاهد اتفاقات خوبی در آینده خواهیم بود. در حوزه ارتباطات ما بدنبال استفاده حداکثری از فناوری اطلاعات برای حل مشکلات کشور هستیم. اکنون فناوری اطلاعات تمام زندگی بشر را دربرگرفته و آن را متحول کرده است و حکمرانی در این فضا اتفاق میافتد.
وی با بیان اینکه رویکرد دولت سیزدهم استفاده حداکثری از فناوری است، تاکید کرد: ما بههیچ وجه به دنبال مسدودسازی و محدودیت فضای مجازی نیستیم و نگاههای تنگنظرانه به این حوزه نداریم. اعتقاد ما این است که تنها راه نجات کشور، استفاده از فناوری و خصوصا فناوری اطلاعات است که میتواند همه بخشها را متحول کند. ما ظرفیتهای زیادی در این حوزه داریم که با حضور جوانان میتوانیم آن را افزایش دهیم.
به گزارش ایتنا از ایرنا، عضو کابینه سیزدهم راهبرد اصلی وزارت ارتباطات را شبکه ملی اطلاعات عنوان کرد و افزود: این شبکه دارای دو بال اصلی است؛ بال نخست آن ایجاد یک شبکه پرسرعت مبتنی بر فیبرنوری در همه کشور است که فیبر نوری را تا در منازل مردم ببریم. تحقق این هدف نیاز به عزم ملی دارد. در این بخش ما برای بومیسازی تجهیزات دست یاری به سمت دانشگاهها و شرکتهای دانش بنیان دراز میکنیم.
زارعپور ادامه داد: با توجه به تحریمهایی که وجود داشته در دو سال اخیر اتفاقات خوبی در این زمینه رقم خورده است. دوستان تهدید تحریم را به فرصت تبدیل کردند و بسیاری از محصولات پیشرفته مثل صنعت ماهواره بومی شده است و قابلیت رقابت با کشورهای دیگر را دارد. البته در برخی حوزهها ما نیاز به بومیسازی داریم که دانشگاهها و شرکتها میتوانند به ما کمک کنند.
وزیر ارتباطات افزود: بال دیگر شبکه ملی اطلاعات، «خدمات» است. در نظر داریم در ۳ حوزه خدماتی را برای مردم فراهم خواهیم کرد. مورد اول تحقق پنجره ملی خدمات دولت الکترونیک خواهیم بود تا به واسطه آن تمام خدمات الکترونیک ارائه شده از سوی دولت با یک بار احراز هویت در دسترس مردم قرار بگیرد. حوزه دیگر خدمات عمومی کشور مانند حمل و نقل و خرید و فروش اینترنتی است که آن نیز باید با یکبار احراز هویت در دسترس مردم باشد.
زارعپور افزود: گام بعدی ارائه خدمات پایه شبکه مانند ایجاد پیامرسان و موتور جستجو است که باید در قالب اپراتورهای خدماترسان مانند اپراتورهای ارتباطی به مردم خدمترسانی کنند. مورد دیگر نیز امنیت شبکه است که پاشنه آشیل تمام حوزه فناوری است که در این زمینه نیز ظرفیتهای بسیار خوبی در کشور داریم. در هر سه حوزه، دانشگاه میتواند نقش کلیدی ایفا کند.
وی دانشگاه را خانه اول خود توصیف کرد و با تبریک هفته پژوهش تصریح کرد: بارها درباره عدم ارتباط صنعت و دانشگاه و مشکلاتی که از این جهت پیش میآید، صحبت شده است. درد اینجاست که دانشگاه نتوانسته نقش حلال مشکلات کشور را ایفا کند. من درد اصلی را در رویکرد «مقاله محوری» میبینم که حتی به واحدهای پژوهشی که در دستگاههای تابع وجود دارد نیز سرایت کرده است.
وی تاکید کرد: ما در وزارت ارتباطات یک پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات داریم. به جای اینکه این پژوهشگاه مسائل وزارت ارتباطات را حل کند، پژوهشگران آن به دنبال مقاله و ارتقا خود هستند؛ از نظر من این یک آسیب جدی است که باید آن را حل کرد.
زارع پور تصریح کرد: بعد از مدتی متوجه شدم که این پژوهشگاه مشکلات بودجهای دارد و به همین دلیل به دنبال کارهای پروژهای است. با این وضعیت نمیتوان کار را اداره کرد، اعتقاد من این است که پژوهشگاه، دانشگاه و جامعه نخبگانی باید پیشران حل مشکلات و مسائل کشور باشند. برای حل این مساله رییس پژوهشکده ارتباطات را به عنوان عضو غیر موظف هیات مدیره شرکت زیرساخت منصوب کردم تا مشکلات زیرساختی کشور را از پژوهشگاه به زیرساخت برده و آن را حل کند. در غیر این صورت داشتن پژوهشگاه به چه درد می خورد؟ پژوهشگاه باید بتواند به مدیر اجرایی ایدههای خلاقانه بدهد. اگر ما در حوزه فناوری اطلاعات یک دیدهبان شبانهروزی نداشته باشیم، از اتفاقات این حوزه جا میمانیم.
وزیر ارتباطات با تاکید بر اینکه آروز دارم روزی فرا برسد که در آمارها، بتوانیم به مشکلاتی اشاره کنیم که دانشگاه توانسته آنها را حل کند، تاکید کرد: تا زمانی که ارتباط سازمانی بین دانشگاه و صنعت شکل نگیرد مشکلات سر جای خود باقی خواهند ماند. امیدواریم روزی برسد که دانشگاهیان وارد دستگاهها شوند و جنس مشکلات را از نزدیک ببینند، از دور نسخه پیچیدن مشکلات را حل نمیکند.
وزیر ارتباطات تصریح کرد: من در گذشته قبل از اینکه وارد وزارت ارتباطات شوم، نسبت به بسیاری از مسائل انتقاد داشتم اما زمانی که وارد شدم، دیدم واقعا فرد قبلی که جای من نشسته بود، به بهترین شکل ممکن برخی از موضوعات را مدیریت کرده است. شاید اگر من در آن وضعیت زمانی قرار داشتم شاید میتوانستم ۲۰ درصد تصمیم بهتری بگیرم. موضوعات پژوهشی نیز به همین صورت است. زمانی که در محیطی قرار داشته باشی که ارتباطی با حوزه اجرا ندارد، باید کاری انجام داد که در نهایت تبدیل به یک کتابچه در کتابخانه میشود. از نظر من پژوهشی برای مملکت گرهگشاست که به دنبال خود خلق ثروت، فناوری و اشتغال داشته باشد و نیاز روز مملکت را رفع کند.
زارعپور افزود: امروز از مرکز ماهواره دانشگاه علم و صنعت بازدید کردیم، انشاالله به زودی اتفاقات خوبی را در این حوزه شاهد خواهیم بود. از نزدیک میبینیم که در این زمینه کار پژوهشی صورت گرفته و نیازهای مهم کشور در حوزه پیشرفته و به روز صنعت فضایی، نیز مرتفع شده است و اکنون به نقاط غرور آفرینی رسیدهایم و پیشرفت در صنعت فضایی جزو بهترین مسائلی است که به آن دست پیدا کردهایم. رئیس جمهوری نیز پس از ۱۰ سال، بازدید مفصلی از حوزه فضایی کشور داشتند و گفتند «سر ریز فناوریهای فضایی باید در حوزههای دیگر وارد شود». این حرف بسیار مهمی است.
وی افزود: این امکان وجود دارد که در کنار تولید مقاله در بحث پژوهشی بتوانیم نیازهای کشور را نیز مرتفع کنیم. این طور نباشد که تمام وقت نخبگان صرف مقاله محوری شود. نیاز روز مملکت ممکن است مسالهای باشد که دانشجوی ارشد بتواند برای آن پایان نامه بنویسد و مشکل را حل کند اما از دل آن مقالهای بیرون نیاید.
«ما بههیچ وجه به دنبال مسدودسازی و محدودیت فضای مجازی نیستیم و نگاههای تنگنظرانه به این حوزه نداریم. اعتقاد ما این است که تنها راه نجات کشور، استفاده از فناوری و خصوصا فناوری اطلاعات است که میتواند همه بخشها را متحول کند. ما ظرفیتهای زیادی در این حوزه داریم که با حضور جوانان میتوانیم آن را افزایش دهیم.»
برادر بزرگوار ، کلام و ایده شما متین ، اما اگر وضعیت بودجه سال جدید را نگاه کنیم ، و بخش مالیات ها ، متوجه خواهیم شد که نیازی به محدود سازی اینترنت و فضای اینترنت نیست !!! چرا که با افزایش قیمت ها و بهای خدمات ، استفاده از اینترنت و فضای اینترنت که بخشی از این افزایش قیمت ها خواهد بود ، به دلیل محدودیت درآمدها به شکل خودکار محدود خواهد شد ، پیامک ها که گران شد ، به احتمال هزینه مکالمات و استفاده اینترنت هم افزایش خواهد یافت ، همانگونه که شایع شده عوارض خروج از کشور تا حدود پنج میلیون تومان افزایش می یابد ، نان ، آب ، برق ، گاز و خورد و خوراک هم که شاهد افزایش قیمت ها هستیم ، سن بازنشستگی هم که افزایش پیدا کرد یعنی پس از بازنشستگی ادامه زنده ماندن به حداقل میرسد تا که فشار برروی صندوق بازنشستگی نیاید ، اگر یک حساب سرانگشتی کنیم خواهیم دید یکسان سازی در سطح هزینه زندگی با جهان در حال شکل گیری ست ، به عبارتی مدیران عزیز و بزرگوار اگر در هر پروژه ای ناموفق بوده اند در یکسان سازی هزینه ها زندگی با جهان موفق عمل کرده اند ، حال شما از عدم محدودیت فضای مجازی و اینترنت می گویید، برادر ، بزرگوار ، شما بهتر می دانید که رشد علم و دانش رابطه مستقیم با هزینه های زندگی دارد ، و با این سبک و طراحی کسب علم و دانش محدود به عده ای خاص خواهد شد ، و در نهایت با تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها ، بدون شک آینده مطلوب نصیب نخواهد شد. شما می گویید تنها راه نجات کشور علم و دانش و فن آوری اطلاعات است ، کاملا صحیح ، اما بزرگوار کسب علم و دانش و فن آوری اطلاعات باید عمومیت داشته باشد نه اینکه به دلیل محدودیت ها مختص قشر خاص شود. انشااله که همه گفته ها ، طرح ها ، آینده نگری ها ختم به خیر شود و مردم و کشور به سرانجام نیک و مطلوب برسند. انشااله.
نوجوان که بودیم گاهی در فیلم های جنگی صحبت از ستون پنجم دشمن می شد ، نیروهایی بودند که با نفوذ در نیروهای کشور دیگر با انجام خرابکاری هایی عامل تخریب نیروی مقابل از درون میشدند و با این روش موجب تضعیف نیروهای صادق ، فداکار و دلسوز بودند تا که جبهه مقابل را وادار به تسلیم و شکست کنند. حال انگاری ستون پنجمی در حال تخریب در جبهه آموزش است ، به هزاران دلیل آموزش ها در سطح دانشگاه به صورت مجازی برگزار میشود ، و این خود به نوعی موجب عدم ارتباط مستقیم و رودرروی دانشجو با اساتید شده ، و عده ای با سواستفاده از این فضا به نوعی بیسوادی خود را نهان و نیات ستون پنجمی خود را پنهان کرده اند ، فرزندان من از ساعت هشت صبح تا هشت شب پای کامپیوتر هستند ، بدون وقفه و استراحت ، البته این ساعات نه در محضر اساتید ، بلکه در جستجوی مطالب در گوگل و مطالعه شخصی دروس می گذرد ، استاد فقط به گفتن سلام و بعد گفتن تیتر دروس اکتفا کرده و سپس در پاسخ هر سوالی از سوی دانشجو فقط یک جواب میدهد :«در گوگل سرچ کنید و نتایج را در پروژه یا کنفرانس ارائه دهید!!!» و جالب اینکه در زمان ارائه نتایج توسط دانشجو در میانه توضیحات با قطع صحبت های دانشجو بدون هیچ توضیحی در مورد صحت نتایج تحقیقات فقط با دادن نمره ای سلیقه ای ماجرا را ختم می دهد ، و در مقابل سوالات دانشجو ، او را به تحقیقی دیگر و جستجو در گوگل حواله می دهد. و هستند دانشجویان علاقمندی که به اندازه کافی علم و دانش دارند و با چند سوال علمی و فنی بلافاصله متوجه کمبود بار علمی استاد می شوند ، با دیدن این سبک آموزش انگاری جای دانشجو با استاد عوض شده ، دانشجو جستجو کند ، و به استاد آموزش بدهد و جایی هم که مطلب برای استاد قابل درک نباشد با کسر نمره روبرو می شود ، با روش تدریس اینگونه اساتید ، خستکی مفرط و انزجار از تحصیل یگانه حسی است که در دانشجو بوجود می آید و در نهایت آنان را ترغیب به مهاجرت برای کسب دانش در دیاری دیگر می کند ، و یا با ماندن کمترین بار علمی را کسب می کند ، مگر کشور فقط در جنگ و بمباران ویران میشود ، همه میدانند در این روزگار هر ملتی که بار علمی فراوان داشته باشد به همان نسبت بهترین زندگی را کسب می کند. حال انگاری ستون پنجمی با کمترین بار علمی در حال ویران کردن دانشگاه ها و دانشجویان هستند. برادران بزرگوار که در مسند مدیریت های کلان هستید ، لطف کرده و کمی توجه به بار علمی اساتید داشته باشید ، تا که خدای ناکرده ، عده ای قلیل خواسته یا ناخواسته ستون پنجمی عمل نکنند. خودتان قضاوت کنید روزانه دوازده تا شانزده ساعت پای کامپیوتر نشستن و برای یادگیری دروس از گوکل بجای اساتید استفاده کردن و در نهایت عدم اطمینان از صحت مطالب چه بر سر دانشجویان که در آینده گردانندگان کشور خواهند بود ، آورده و این روش به کجا ختم می شود؟ انشااله که توجه شود و نتایج مثبت در سطح آموزش حاصل.انشااله.
برادر بزرگوار ، کلام و ایده شما متین ، اما اگر وضعیت بودجه سال جدید را نگاه کنیم ، و بخش مالیات ها ، متوجه خواهیم شد که نیازی به محدود سازی اینترنت و فضای اینترنت نیست !!! چرا که با افزایش قیمت ها و بهای خدمات ، استفاده از اینترنت و فضای اینترنت که بخشی از این افزایش قیمت ها خواهد بود ، به دلیل محدودیت درآمدها به شکل خودکار محدود خواهد شد ، پیامک ها که گران شد ، به احتمال هزینه مکالمات و استفاده اینترنت هم افزایش خواهد یافت ، همانگونه که شایع شده عوارض خروج از کشور تا حدود پنج میلیون تومان افزایش می یابد ، نان ، آب ، برق ، گاز و خورد و خوراک هم که شاهد افزایش قیمت ها هستیم ، سن بازنشستگی هم که افزایش پیدا کرد یعنی پس از بازنشستگی ادامه زنده ماندن به حداقل میرسد تا که فشار برروی صندوق بازنشستگی نیاید ، اگر یک حساب سرانگشتی کنیم خواهیم دید یکسان سازی در سطح هزینه زندگی با جهان در حال شکل گیری ست ، به عبارتی مدیران عزیز و بزرگوار اگر در هر پروژه ای ناموفق بوده اند در یکسان سازی هزینه ها زندگی با جهان موفق عمل کرده اند ، حال شما از عدم محدودیت فضای مجازی و اینترنت می گویید، برادر ، بزرگوار ، شما بهتر می دانید که رشد علم و دانش رابطه مستقیم با هزینه های زندگی دارد ، و با این سبک و طراحی کسب علم و دانش محدود به عده ای خاص خواهد شد ، و در نهایت با تجزیه و تحلیل اطلاعات و داده ها ، بدون شک آینده مطلوب نصیب نخواهد شد. شما می گویید تنها راه نجات کشور علم و دانش و فن آوری اطلاعات است ، کاملا صحیح ، اما بزرگوار کسب علم و دانش و فن آوری اطلاعات باید عمومیت داشته باشد نه اینکه به دلیل محدودیت ها مختص قشر خاص شود. انشااله که همه گفته ها ، طرح ها ، آینده نگری ها ختم به خیر شود و مردم و کشور به سرانجام نیک و مطلوب برسند. انشااله.