۱
۰
plusresetminus
سه شنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۱۲:۳۹

وزیر ارتباطات: طرح صیانت نباید رسانه‌ای می‌شد

ایتنا - زارع‌پور : اتفاقی که از نظرم از ابتدا اشتباه رخ داد، این بود که بحث را رسانه‌ای کردند. در حالی که این بحث باید در لایه نخبگانی حل شود، اما تبدیل به دغدغه و نگرانی برای تمام مردم شد.
وزیر ارتباطات: طرح صیانت نباید رسانه‌ای می‌شد

در حالی که وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در آخرین اظهارات خود درباره نسخه‌ای از طرح صیانت که در حال بررسی است، اظهار بی‌اطلاعی کرد، رئیس کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی اعلام کرده که آخرین نشست این کمیسیون به دلیل ابتلای چند نفر از اعضا به کرونا به‌صورت غیررسمی برگزار شده و تنها جنبه مشورتی داشته و هیچ مصوبه‌ای نداشته است.

به گزارش ایتنا از ایسنا، پس از برگزاری یازدهمین نشست کمیسیون مشترک طرح حمایت از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی موسوم به طرح صیانت و تغییر نام آن به «نظام تنظیم مقررات خدمات فضای مجازی»، درحالی که مقرر بود جلسات این کمیسیون به‌صورت زنده پخش شود، تصمیم به غیرعلنی کردن جلسه بعدی گرفته شد. با وجود این و به نقل از خانه ملت، رضا تقی‌پور انوری -رئیس کمیسیون مشترک- در تشریح نشست غیررسمی دوشنبه، ۱۸ بهمن ماه این کمیسیون، گفته که نشست این کمیسیون به دلیل ابتلای چند نفر از اعضای کمیسیون به کرونا به‌صورت غیررسمی برگزار شده است.

تقی‌پور خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه مرکز پژوهش‌ها اعلام کرد که کار بررسی طرح طی مدت زمان ۲۰ روزه به اتمام نرسیده بنابراین مهلت بررسی طرح ۱۰ روز تمدید شد و مرکز پژوهش‌ها در پایان مهلت یک ماهه گزارش را برای اعضای کمیسیون مشترک ارسال کرد. هدف اعضای کمیسیون از مهلت تعیین‌شده این بود که نظرات دستگاه‌های مختلف از جمله وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، مرکز ملی فضای مجازی، قوه قضائیه و سایر دستگاه‌ها قبل از رای‌گیری در پیش‌نویس کلیات طرح اعمال شود. بنابراین پنج جلسه چهار ساعته از تاریخ  ۲۵ تا ۲۹ دی ماه و با ریاست آقای یزدی‌خواه به عنوان رئیس کارگروه برگزار شد و نمایندگان دستگاه‌های مربوطه و همچنین پلیس فتا، سازمان تبلیغات اسلامی و صداوسیما حضور داشتند و در
وزیر ارتباطات: در حال حاضر تعداد نسخه‌های طرح به قدری زیاد شده که نمی‌دانم اکنون در حال بررسی کدام یک هستند
نهایت نظرات جمع‌بندی و در پیش‌نویس اعمال و نتیجه بررسی‌ها در نسخه نهایی در قالب گزارشی در ۹ بهمن ماه منتشر شد.  

وی همچنین بیان کرد: با توجه به اتمام مهلت کارگروه مشترک که با تصمیم کمیسیون مشترک و متشکل از نمایندگان عضو کمیسیون و کارشناسان مرکز پژوهش ها برای بررسی کارشناسی طرح تشکیل شد، مقرر شده بود نسخه جدید طرح کمیسیون بررسی شود که متاسفانه به دلیل ابتلای چند نفر از اعضای کمیسیون به کرونا جلسه رسمیت پیدا نکرد و در این نشست به برخی سوالات پاسخ داده و نظرات مشورتی نمایندگان استماع شد. در واقع نشست دوشنبه، به دلیل به حد نصاب نرسیدن اعضا، غیررسمی بود و جنبه مشورتی داشت و هیچ مصوبه‌ای نداشتیم.

طرح صیانت از ابتدا نباید رسانه‌ای می‌شد
اما درباه اینکه کدام طرح اکنون قرار است در کمیسیون مورد بررسی قرار گیرد، هنوز اجماع نظر وجود ندارد. در این زمینه عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- روز گذشته درباره نظر این وزارتخانه درباره طرح صیانت گفت: ما به‌طور مفصل با نمایندگان مجلس تعامل داشته‌ایم. در حال حاضر بررسی طرح صیانت در کمیسیون مشترک صورت خواهد گرفت. مرجع تخصصی بررسی این طرح، مجلس شورای اسلامی ایران است و وزارت ارتباطات اصلاحات خود را به همین مرجع داده است.

وزیر ارتباطات در پاسخ به این سوال که چرا وزارت ارتباطات نسخه پیشنهادی خود را رسما منتشر نکرده، گفت: نسخه پیشنهادی وزارت ارتباطات به مرجع رسیدگی به طرح یعنی مجلس شورای اسلامی ارسال شده است. البته در حال حاضر تعداد نسخه‌های طرح به قدری زیاد شده که نمی‌دانم اکنون در حال بررسی کدام یک هستند.

زارع‌پور همچنین خاطرنشان کرد: اتفاقی که از نظرم از ابتدا اشتباه رخ داد، این بود که بحث را رسانه‌ای کردند. در حالی که این بحث باید در لایه نخبگانی حل شود، اما تبدیل به دغدغه و نگرانی برای تمام مردم شد. تاکید بر این است که به جای تلاطم‌های اجتماعی، بحث در فضای کارشناسی و نخبگانی بررسی شود تا مصوبه‌ای با اشکال شکل نگیرد. همچنین مهم است که منافع مردم، کسب‌وکارهای اینترنتی و فضای کلی مجازی کشور دچار مشکل نشود.
کد مطلب: 67610
برچسب ها: طرح صیانت
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
«اتفاقی که از نظرم از ابتدا اشتباه رخ داد، این بود که بحث را رسانه‌ای کردند. در حالی که این بحث باید در لایه نخبگانی حل شود، اما تبدیل به دغدغه و نگرانی برای تمام مردم شد.»
به عبارتی عدم توجه به افکار عمومی و خواسته ها!!!!!!
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ