ایتنا - رویداد اخیر اپل بیش از هر چیز برای AMD، اینتل و انویدیا اخطاری بود که مراقب آینده خود باشند، تراشههای اپل با سرعت بیشتر و مصرف انرژی کمتر به آنها رسیدهاند.
تراشه M1 Ultra اپل؛ یکی از قویترین پردازشگرهای جهان
22 اسفند 1400 ساعت 5:55
ایتنا - رویداد اخیر اپل بیش از هر چیز برای AMD، اینتل و انویدیا اخطاری بود که مراقب آینده خود باشند، تراشههای اپل با سرعت بیشتر و مصرف انرژی کمتر به آنها رسیدهاند.
در رویداد اخیر اپل که روز سهشنبه ۸ مارس از اپل پارک در کوپرتینو و به صورت مجازی منتشر شد، محصولات جدیدی معرفی شدند که هرکدام بهبود خطهای قبلی محصولات این شرکت بودند: یک مدل جدید از آیفون SE، یک مدل جدید از آیپد ایر و خط محصول جدیدی بهنام مک استودیو که قرار است خلا بین مک پرو و مک مینی را پر کند.
اما بهانه اصلی این رویداد یک پدیده فناورانه دیگر بود که در ظاهر چندان جلب توجه نکرد اما تاثیرش در آینده دنیای لپتاپ و کامپیوترهای رومیزی و چه بسا در آینده دورتر دنیای متاورس دیده خواهد شد: تراشه M1 Ultra .
به گزارش ایتنا و به نقل از ایندیپندنت، در چند سال گذشته ترتیب زمانی رویدادهای اپل تقریبا مشخص است و روزنامهنگاران حوزه فناوری میتوانند حدس بزنند که در هر رویدادی چه دسته محصولاتی ممکن است عرضه شود. همانطور که عموما در رویداد پاییزی، آیفونهای جدید عرضه میشود، در رویداد بهاره هم مکهای جدید معرفی میشوند.
پوسترهای رویدادهای اپل هم انگار بهنوعی یک رمزگذاری برای علاقهمندان هستند که بتوانند پیش از رویداد، تا حدودی درباره محتوای رویداد گمانه زنی کنند. رویداد روز ۸ مارس «Peek Performance» نام داشت و بسیاری انتظار داشتند که با بهبود در عملکرد مک مواجه باشیم. اما آنچه بهنمایش درآمد، چیزی بیشتر از یک بهبود عادی بود: M1 Ultra ، یکی از قویترین پردازشگرهای دنیا در کلاس کامپیوترهای رومیزی.
مک از اینتل تا اپل سیلیکون
مکینتاش که در اوایل دهه ۲۰۰۰ افول کرده بود، ۱۵ سال پیش و تحت هدایت استیو جابز فقید، معماری براساس چیپست موتورلا را کنار گذاشت و بهسراغ استفاده از چیپستهای اینتل رفت. این تغییر باعث سهولت استفاده از نرمافزارهای تحت ویندوز برای کار در مکینتاش شد. کاربران حتی میتوانستند، روی مک، ویندوز نصب کنند. این موضع باعث احیا و رواج مک در بازار شد. امروز لپتاپها و کامپیوترهای رومیزی (دسکتاپ) اپل، در سطح بالای کارایی در مقایسه با رقبایشان قرار دارند، امری که ۱۵ سال پیش اصلا گمانش هم نمیرفت.
اما دو سال پیش، این روند دوباره معکوس شد. اینبار اما مسئله سهولت استفاده از نرمافزارهای تحت آیاواس (اپهای آیفون و آیپد در دسکتاپ) بود که باعث این تصمیمگیری تاریخی در اپل شد؛ مک چیپستهای اینتل را کنار گذاشت و بهسراغ چیپستهای خودش رفت!
از زمان آغاز ساخت اولین مدل آیفون در سال ۲۰۰۷، خطی آغاز شد که بعدها «اپل سیلیکون» نام گرفت. این خط تراشههای A را برای آیفون و بعدها آیپد تولید میکرد. در همان سخنرانی معرفی آیفون، استیو جایز جملهای گفت که تا امروز محقق نشدهاست: «آیفون قرار است همان نرمافزارهای مکاواس ۱۰ را اجرا کند.»
کد مطلب: 67922
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/67922/تراشه-m1-ultra-اپل-یکی-قوی-ترین-پردازشگرهای-جهان