۱
۰
plusresetminus
شنبه ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ ساعت ۱۴:۲۰

اختلال اینترنت در ساعات پیک مصرف نتیجه کاهش ظرفیت پهنای باند و قطعی فیبر دریایی

ایتنا - ​​​​​​​به گفته یک کارشناس فناوری اطلاعات، قطعی فیبر دریایی و کاهش ظرفیت پهنای باند بین‌الملل، برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک ایجاد می‌کند و به کاهش کیفیت و سرعت کاربران منجر می‌شود.
اختلال اینترنت در ساعات پیک مصرف نتیجه کاهش ظرفیت پهنای باند و قطعی فیبر دریایی


توسعه نقاط اتصال کشور به اینترنت در سال‌های گذشته حاکی از آن است که در حال حاضر تقریباً در همه مرزهای غربی، شمالی و جنوبی ما اتصال اینترنت داریم. به همین دلیل امکان قطع اینترنت کشور به ‌یک ‌باره، به‌دلیل قطعی یک مسیر، تقریباً وجود ندارد. زیرا اگر از یک ورودی قطعی اینترنت داشته باشیم، می‌توان آن را از ورودی‌های دیگر جبران کرد.

به گزارش ایتنا از ایسنا، با وجود این در ماه‌های گذشته، چندین بار خبر قطعی فیبر نوری و از دست رفتن پهنای باند بین‌الملل شرکت ارتباطات زیرساخت منتشر شده است. در ماه‌های آذر و دی‌ماه سال جاری، چندین‌ بار قطعی‌های مکرر در حوزه اینترنت بین‌الملل رخ داد که البته به‌سرعت بازیابی شد و مجددا در مدار مصرف قرار گرفت. همچنین چند روز پیش ۴۰۰ گیگ ظرفیت پهنای باند بین‌الملل کشور به‌دنبال بحران اوکراین از دست رفته بود، که این ظرفیت هم جبران شد.

در این راستا علی محمدی -کارشناس فناوری اطلاعات-  درباره تاثیر قطعی فیبر و پهنای باند بر کیفیت اینترنت گفت: با قطعی‌های این‌چنینی، اینطور به نظر می‌رسد که ۱۰ درصد از مجموع ظرفیت پهنای باند کاهش یافته است و این باعث می‌شود که همه کاربران، سرعتشان در شرایط پیک مصرف، ۱۰ تا ۲۰ درصد  کاهش پیدا کند. همچنین این قطعی‌ها، باعث می‌شود کیفیت بازی‌ها به‌شدت افت کند و پینگ گیم‌ها بیشتر از چیزی که کیفیت اینترنت کاهش پیدا کرده، تحت تاثیر قرار می‌گیرد.

این کارشناس فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: ممکن است برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک مربوط به قطعی این ظرفیت پهنای باند بین‌الملل باشد. چون در ساعات غیر پیک ترافیک، مشکلی از لحاظ ظرفیت پهنای باند ندارد و ظرفیت فعلی شبکه زیرساخت بالاتر از حد تقاضا است اما در ساعات پیک ترافیک که مصرف کاربران افزایش می‌یابد، قطعی کابل دریایی و پهنای باند مقداری مشکلات ایجاد می‌کند.

البته مشکلات اینترنتی در کشور، که کیفیت و سرعت کاربران را تحت تاثیر قرار داده، بیشتر از اینکه به دلیل کاهش ظرفیت پهنای باند بین‌الملل به‌صورت باشد، مشکلات زیرساختی است، کما اینکه عیسی زارع‌پور -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- بارها عنوان کرده که عدم سرمایه‌گذاری مناسب در سال‌های گذشته، امکان توسعه اینترنت ثابت را سلب و به شبکه اپراتورهای همراه فشار وارد کرده و مشکلات اینترنت را سبب شده است.
کد مطلب: 67925
نام شما
آدرس ايميل شما


feedback
Iran, Islamic Republic of
‌«به گفته یک کارشناس فناوری اطلاعات، قطعی فیبر دریایی و کاهش ظرفیت پهنای باند بین‌الملل، برخی اختلالات مقطعی در شبکه اینترنت در ساعات پیک ایجاد می‌کند و به کاهش کیفیت و سرعت کاربران منجر می‌شود»
سالیان پیش آقای مهران مدیری در برنامه دورهمی هم این را گفت ، لااقل چیز دیگری می گفتید! تا که شاید قابل باور باشد ، این سبک و روش فقط مردم را عصبی می کند ، نه خدمات آموزشی در فضای اینترنت درست انجام می شود ، نه خدمات بانکی ، نه امور پزشکی ، نه امور اداری و بیمه ای ، و هزاران اموری که وابسته به شبکه اینترنت است ، همه و همه به دلیل افت سرعت و کیفیت خدمات اینترنت ، حال در طی این سال ها مدیران بزرگوار به چه کاری مشغول بوده اند ، که نه زیرساخت رشد پیدا کرده و نه علوم راه اندازی کاربردی اینترنت ، شاید این برادران بزرگوار و ارجمند ، بیشتر دغدغه فکرشان امور آقازاده شان در کانادا و آمریکا و انگلیس بوده ؟ شاید ، به هر دلیل اوضاع امروز نشان از کم لطفی و کم کاری این برادران عزیز دارد که تکیه بر میز و صندلی مدیریت زده اند.
بنظر شما مهم‌ترین وظیفه دولت جدید در حوزه IT چیست؟
حمایت از بخش خصوصی حوزه فاوا
افزایش سرعت اینترنت
کاهش تعرفه اینترنت
رفع فیلترینگ