ایتنا - با اینکه درباره مزایای شیرینکنندههای مصنوعی تبلیغات میشود ولی با آنها با نگرانیهایی درباره سلامت ارتباطدهی شدهاند، از جمله اختلالات مغزی و افزایش ریسک سرطان در مصرفکنندگانشان.
شیرینکنندههای مصنوعی ممکن است منجر به افزایش ریسک سرطان شوند
30 فروردين 1401 ساعت 2:59
ایتنا - با اینکه درباره مزایای شیرینکنندههای مصنوعی تبلیغات میشود ولی با آنها با نگرانیهایی درباره سلامت ارتباطدهی شدهاند، از جمله اختلالات مغزی و افزایش ریسک سرطان در مصرفکنندگانشان.
شیرینکنندههای مصنوعی عموماٌ در نوشیدنیها و غذاهای بستهبندیشده به عنوان جایگزینهایی برای شکر استفاده میشوند. این مواد مصنوعی ساختاری موکولی شبیه ساکاروز – که معمولاٌ با نام «شکر خوراکی»، «شکر سفید» یا «شکر دانهدانه» شناخته میشود – دارند به همین خاطر طعمشان درست مانند آن است ولی ارزش کالری به مراتب کمتری دارند. از اینرو جایگزینهای شکر به عنوان گزینههایی سالمتر برای شکر طبیعی و مشتقات آن شناخته میشوند، به ویژه برای کسانی که یا دیابت دارند و یا میخواهند وزن خود را کاهش داده یا حفظ کنند. با اینکه درباره مزایای شیرینکنندههای مصنوعی تبلیغات میشود ولی با آنها با نگرانیهایی درباره سلامت ارتباطدهی شدهاند، از جمله اختلالات مغزی و افزایش ریسک سرطان در مصرفکنندگانشان.
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلشگیر، مطالعهای که به تازگی در نشریه پزشکی PLOS منتشر شده تلاش کرده است که ارتباطی بین خطرات سرطان با مصرف جایگزینهای قند مصنوعی همچون Acesulfame-K، آسپارتام، و سوکرالوز پیدا کند.
یافتههای این مطالعه بخشی از تحقیق NutriNet-Santé است، که یک مطالعه آنلاین مداوم با هدف شناسایی رابطه متقابل بین سلامت و تغذیه است. این برنامه تحقیقاتی در سال 2007 آغاز شد و اعضای آن باید در تحقیقهای پیمایشی سلامت آنلاین دورهای مشارکت کنند.
کد مطلب: 68215
آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/68215/شیرین-کننده-های-مصنوعی-ممکن-منجر-افزایش-ریسک-سرطان-شوند