کد QR مطلبدریافت لینک صفحه با کد QR

شیرین‌کننده‌های مصنوعی ممکن است منجر به افزایش ریسک سرطان شوند

30 فروردين 1401 ساعت 2:59

ایتنا - با اینکه درباره مزایای شیرین‌کننده‌های مصنوعی تبلیغات می‌شود ولی با آنها با نگرانی‌هایی درباره سلامت ارتباطدهی شده‌اند، از جمله اختلالات مغزی و افزایش ریسک سرطان در مصرف‌کنندگانشان.


شیرین‌کننده‌های مصنوعی عموماٌ در نوشیدنی‌ها و غذاهای بسته‌بندی‌شده به عنوان جایگزین‌هایی برای شکر استفاده می‌شوند. این مواد مصنوعی ساختاری موکولی شبیه ساکاروز – که معمولاٌ با نام «شکر خوراکی»، «شکر سفید» یا «شکر دانه‌دانه» شناخته می‌شود – دارند به همین خاطر طعمشان درست مانند آن است ولی ارزش کالری به مراتب کمتری دارند. از اینرو جایگزین‌های شکر به عنوان گزینه‌هایی سالمتر برای شکر طبیعی و مشتقات آن شناخته می‌شوند، به ویژه برای کسانی که یا دیابت دارند و یا می‌خواهند وزن خود را کاهش داده یا حفظ کنند. با اینکه درباره مزایای شیرین‌کننده‌های مصنوعی تبلیغات می‌شود ولی با آنها با نگرانی‌هایی درباره سلامت ارتباطدهی شده‌اند، از جمله اختلالات مغزی و افزایش ریسک سرطان در مصرف‌کنندگانشان.
 
به گزارش ایتنا و به نقل از اسلش‌گیر، مطالعه‌ای که به تازگی در نشریه پزشکی PLOS منتشر شده تلاش کرده است که ارتباطی بین خطرات سرطان با مصرف جایگزین‌های قند مصنوعی همچون Acesulfame-K، آسپارتام، و سوکرالوز پیدا کند.
 
یافته‌های این مطالعه بخشی از تحقیق NutriNet-Santé است، که یک مطالعه آنلاین مداوم با هدف شناسایی رابطه متقابل بین سلامت و تغذیه است. این برنامه تحقیقاتی در سال 2007 آغاز شد و اعضای آن باید در تحقیق‌های پیمایشی سلامت آنلاین دوره‌ای مشارکت کنند.
 


ارتباط قند مصنوعی با سرطان‌های مرتبط با چاقی
این مطالعه گویای آن است که قندهای مصنوعی ریسک سرطان‌های مرتبط با چاقی و سرطان پستان را افزایش می‌دهد. تحقیق قبلی احتمال چاقی را به مصرف قندهای مصنوعی ارتباط داده بود، و تحقیقات دیگر احتمال بالاتر ابتلای فرد چاق به سرطان را مورد تاکید قرار داده‌اند. مولفان این تحقیق می‌گویند که تحقیقشان اولین مورد در نوع خود است که مستقیماً استفاده از قندهای مصنوعی را به ریسک سرطان‌های مرتبط با چاقی ارتباط داده است.
 
جالب اینکه مقدار مصرف قندهای مصنوعی به طور مستقیم باعث افزایش یا کاهش احتمال سرطان نشد. تنها تفاوتی که مشاهده شد زمانی بود که این جایگزین‌ها به طور کامل از رژیم غذایی حذف شدند.


کد مطلب: 68215

آدرس مطلب: https://www.itna.ir/news/68215/شیرین-کننده-های-مصنوعی-ممکن-منجر-افزایش-ریسک-سرطان-شوند

ايتنا
  https://www.itna.ir